Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

«Φαβορί ο ΠΑΟΚ»

1841b_1
Ο προπονητής Γιάννης Τοπαλίδης μίλησε στον Arena FM 89,4 για τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας. Τόνισε πως ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί, έχει πολύ μεγάλη ποιότητα στο ρόστερ του αλλά και πως οι απουσίες του μπορεί να του στοιχίσουν πολύ.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Τοπαλίδης:
Για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό:
“Όταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα θεωρούσα πως ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να ανταγωνιστεί τον Ολυμπιακό και με λίγο προσοχή θα το χε καταφέρει. Είχε δείξει πως και με την Σάλκε μπορούσε να πάρει το πρωτάθλημα. Εκτός από τον Ολυμπιακό είναι η καλύτερη ομάδα και τον θεωρώ το φαβορί του κυπέλλου. Βέβαια, οι απουσίες θα παίξουν ρόλο. Η διαφορά δημιουργήθηκε επειδή παράτησε το πρωτάθλημα όταν μεγάλωσε η ψαλίδα”.
Για τον Χούμπ Στέφενς:
“Ο Χούμπ Στέφενς είχε μεγάλη επιτυχία στην καλή εποχή της Σάλκε. Στις άλλες ομάδες δεν είχε μεγάλες επιτυχίες. Ήταν μεγάλο όνομα αλλά όχι τόσο μεγάλου βεληνεκούς όσο το παρουσίαζαν. Θεωρώ πως ήταν υπερεκτιμημένος και όχι αυτό που παρουσίαζαν. Η Ελλάδα έχει ανάγκη να παρουσιάζει ονόματα. Αυτό γίνεται και με παίκτες”.
Για το πώς θα παίξουν οι δύο ομάδες:
“Ο ΠΑΟΚ αν έπαιζε κομπλέ θα ήταν 100% το φαβορί. Αν πρόσεχε θα είχε και μεγάλη διαφορά στην βαθμολογία από τις υπόλοιπες ομάδες. Έχει μεγάλη ποιότητα. Αν παίξει καλή άμυνα και βγαίνει στις αντεπιθέσεις είναι πάρα πολύ επικίνδυνος. Το απέδειξε και στην Ευρώπη. Η αμυντική τακτική βοηθάει και αυτό το απέδειξε και το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Παναθηναϊκός θα νιώσει και εντός έδρας επειδή παίζει στην Αθήνα και θα πάρει τις πρωτοβουλίες. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να παίξει με αντεπιθέσεις. Όλες οι ομάδες πλέον μετά την Μπάγερν και την Μπαρτσελόνα προσπαθούν να έχουν την κατοχή της μπάλας. Οι Ελληνικές ομάδες όμως δεν έχουν την ικανότητα να έχουν το “πάσινγκ γκειμ” των μεγάλων ομάδων. Η ομάδα που θα προσπαθήσει να κάνει παιχνίδι είναι ο Παναθηναϊκός και αυτή που θα παίξει αμυντικά με αντεπιθέσεις ο ΠΑΟΚ.  Αυτό το παιχνίδι θα επιλέξει αν και στην Τούμπα παίρνει και πρωτοβουλίες”.
Για τα συστήματα των δύο ομάδων:
“Το σύστημα είναι κάθε φορά διαφορετικό ανάλογα με τους παίκτες και τις εντολές που έχουν. Αν μπει γκολ γρήγορα μπορεί να αλλάξουν οι ισορροπίες. Θεωρώ πως οι δύο ομάδες θα είναι προσεχτικές. Ο κάθε προπονητής μπορεί να αλλάξει σύστημα και να αιφνιδιάσει. Ο προπονητής κάνει την ανάλυση των ομάδων και δίνει τις επιθετικές και τις αμυντικές εντολές. Μετά είναι στο χέρι του παίκτη. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μάρκαρε τον Ρόμπεν χωρίς εντολές. Μετά μιλάει το ταλέντο”.
Για το ατού του ΠΑΟΚ:
“Το ατού του ΠΑΟΚ είναι ο Αθανασιάδης. Είναι κλασσικός γκολτζής και η απώλεια του είναι τεράστια. Δεν είναι τυχαίο που στα καθοριστικά παιχνίδια σκόραρε δύο φορές. Με τον Ολυμπιακό ήταν ένα ντέρμπι και το καθάρισε αυτός ο άνθρωπος. Αν ήταν μέσα θα θεωρούσα 100% φαβορί τον ΠΑΟΚ”.
 Για το πώς θα κάλυπτε τις απουσίες του ΠΑΟΚ:
“Εγώ θα προτιμούσα να έχω και τον Αθανασιάδη και τον Σαλπιγγίδη. Όταν μου λείπει ο καλύτερος επιθετικός θα βάλω κάποιον άλλον. Βέβαια σε έναν τελικό μετράει πάρα πολύ το πάθος. Ο Σαλπιγγίδης έχει πάθος και είναι πολύ καλός στις αντεπιθέσεις και θα τον έβαζα κορυφή. Όποιον και να αποφασίσει να βάλει ο προπονητής θα ποντάρει στο να είναι στην μέρα του. Οι Νάτχο και Αθανασιάδης είναι παίκτες κλειδιά. Δεν έχει άλλον παίκτη στο επίπεδο του Νάτχο”.
Για το τρέξιμο των δύο ομάδων:
“Το τρέξιμο εξαρτάται πάντα από το πώς παίζεις. Αν κλείσεις τους χώρους δεν χρειάζεται να τρέξεις τόσο πολύ. Η Ρεάλ δεν έπρεπε να τρέξει τόσο στην άμυνα αλλά έκλεινε τους χώρους. Η ομάδα που περιμένει τον αντίπαλο δε τρέχει τόσο”.
Για την απώλεια του Κατσουράνη:
“Ο Κατσουράνης είναι και αυτός απουσία. Έχει πάρα πολύ μεγάλη εμπειρία και θα παίξει ρόλο η απουσία του”.
Για την βελτίωση της άμυνας του ΠΑΟΚ:
“Βλέπω πως έχει βελτιωθεί η άμυνα αν και σε ορισμένα παιχνίδια είχε τρομερά προβλήματα”.
Για το τι προβλέπει στον τελικό:
“Θα πόνταρα υπέρ του ΠΑΟΚ χωρίς τις απουσίες. Τώρα θα ποντάρω πάλι στον ΠΑΟΚ αλλά θα είμαι πιο επιφυλακτικός. Είναι σαν να παίζει η Μπάγερν και να τις λείπει ο Ρόμπεν, ο Λάμ και ο Ριμπερί. Με τις απουσίες είναι άλλη ομάδα. Ο ΠΑΟΚ είναι ποιο ποιοτικός και λίγο πιο προσεκτικός αν ήταν θα είχε πιο μεγάλη βαθμολογική διαφορά. Αυτό είναι η ρεαλιστική μου γνώμη”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: