Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Ορθιοι παρακαλώ. Χειροκροτήστε τους όλοι!!

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός οδήγησαν τις σειρές με την ΤΣΣΚΑ και την Ρεάλ σε πέμπτο παιχνίδι και όλα πλέουν θα κριθούν σε Μόσχα και Μαδρίτη.

Ορθιοι παρακαλώ. Χειροκροτήστε τους όλοι
Δεν ξέρω αν έχετε αναλογιστεί τον βαθμό δυσκολίας του να νικήσεις την ΤΣΣΚΑ και την Ρεάλ μέσα 48 ώρες δύο φορές. Δείτε πόσες ήττες είχαν στην κανονική περίοδο και θα καταλάβετε.

Oταν τα πράγματα σκληραίνουν, δεν παίζουν ρόλο τα μπάτζετ και το πόσο βαθύ ή όχι είναι το ρόστερ κάθε ομάδας. Αυτό που μετράει είναι η τακτική κι εκεί οι ελληνικές ομάδες έχουν ένα λόγο παραπάνω. Δεν έχει σημασία αν ή ΤΣΣΚΑ και η Ρεάλ διάλεξαν ή όχι αντιπάλους. Αυτό που είναι το σημαντικό είναι πως οι σειρές πλέον θα κριθούν σε ένα παιχνίδι και αυτό ήθελαν να αποφύγουν. Αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά πως το ελληνικό μπάσκετ είναι εδώ, διότι και να ηττηθείς, κανείς δεν θα σε κατηγορήσει που έμεινες εκτός φάιναλ φορ από την Ρεάλ ή την ΤΣΣΚΑ.
Ο Ολυμπιακός απέναντι στην Ρεάλ έπαιξε εκπληκτική άμυνα. Ο Μπαρτζώκας την δοκίμασε στην τέταρτη περίοδο στο δεύτερο παιχνίδι στην Ισπανία και την συνέχισε. Παίζει διπλή άμυνα στο πικ εν ρολ και οι παίκτες της Ρεάλ χάνουν τον προσανατολισμό τους.  Η Ρεάλ σημείωσε μόλις 62 πόντους, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί σε όλη την χρονιά. Ολη η ομάδα του Ολυμπιακού λειτούργησε καλά σε όλους τους τομείς. Δεν γίνεται αλλιώς να νικήσεις την Ρεάλ. Ο Ντάνστον ήταν και πάλι εκπληκτικός, αλλά δεν ήταν μόνος του. Ο Ολυμπιακός πήρε πόντους από τον πάγκο, ο Σπανούλης ήταν πολύ καλός, ο Λοτζέσκι έπαιξε  φοβερή άμυνα ενώ ήταν καλός και στην επίθεση, Πρίντεζης και Μάντζαρης βοήθησαν πάρα πολύ, αλλά ακόμα και ο πιτσιρικάς ο Παπαπέτρου έκανε πολλή δουλειά. Οσον αφορά τον Κόλινς, ήταν εκπληκτικά διαβασμένος. Ο Αμερικάνος κατέβασε μπάλες, διάβασε φάσεις και βοήθησε πάρα πολύ σε άμυνα κι επίθεση. Ο Ολυμπιακός είχε πλουραλισμό σε όλες τις θέσεις.
Πάνω κάτω το ίδιο ισχύει και για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ακόμα και με μικρότερο ρόστερ από την ΤΣΣΚΑ πήρε τη νίκη στην παράταση.  Το «τριφύλλι» παραλίγο να την πάθει από τον Ουίμς, αλλά αυτό τελικά δεν συνέβη. Το παιχνίδι πήγε εκεί πού ήθελε ο Παναθηναϊκός, ακόμα και αν ο Διαμαντίδης δεν ήταν καλός επιθετικά.  Σε αυτή την φάση  της διοργάνωσης θα φανούν οι σκληροί παίκτες, όπως ο Λάσμε, ο Γκιστ και ο Ματσιούλις αλλά κι εκείνοι που έχουν προσωπικότητα, όπως είναι ο Φώτσης. Τρανή απόδειξη το τρίποντο της ισοφάρισης από τα οχτώ μέτρα. Ο Παναθηναϊκός οδηγεί την σειρά εκεί πού θέλει. Παίρνει τον έλεγχο του ρυθμό και αναγκάζει την ΤΣΣΚΑ – η οποία έχει την απουσία του Τεόντοσιτς – να «μπλοκάρει», καθώς την οδηγεί να παίζει εκτός συστήματος.
Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έκαναν έναν άθλο. Είναι υπέρβαση που έγινε το 2-2 και όλα θα κριθούν στο τελευταίο παιχνίδι. Πλέον η Ρεάλ και η ΤΣΣΚΑ καλούνται να διαχειριστούν την πίεση. Οι «αίωνιοι» έχουν «βαριές» φανέλες και θα παίξουν στα ίσια και σε ένα παιχνίδι την πρόκριση στο φάιναλ φορ παρότι έχουν το ντεσαβαντάζ της έδρας.

Πηγή:  Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: