Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Τα δύο πλάνα του Αναστασίου!

Δύο συστήματα που αποδείχτηκαν απόλυτα πετυχημένα και οδήγησαν σε μεγάλες νίκες έχει στο μυαλό του ο Γιάννης Αναστασίου για να παρατάξει τον Παναθηναϊκό στον τελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.

Τα δύο πλάνα του Αναστασίου
Λίγες ώρες-πλέον-απέμειναν για τον μεγάλο τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Οι «πράσινοι» ολοκληρώνουν σήμερα την προετοιμασία τους με τον Γιάννη Αναστασίου να κρατά ως συνήθως κλειστά τα χαρτιά του, αλλά να έχει δύο διαφορετικά πλάνα στο μυαλό του για την παράταξη της ομάδας του.

Το πρώτο είναι το κλασικό 4-4-2, που είχε εφαρμόσει στον αγώνα της Λεωφόρου απέναντι στο «Δικέφαλο του Βορρά» χρησιμοποιώντας σε ρόμβο τους Λαγό, Ζέκα, Αμπέντ και Ατζαγκούν πίσω από Καρέλη και Μπεργκ. Το άλλο πλάνο είναι το 4-4-1-1 με τέσσερις μέσους στην ευθεία, το οποίο εφάρμοσε απέναντι στον Ολυμπιακό στο Φάληρο και στον επαναληπτικό ημιτελικό Κυπέλλου με τον ΟΦΗ.

Η βασική διαφορά, ανεξάρτητα από το σύστημα, είναι πως στον τελικό αναμένεται να παίξει σαν αμυντικό χαφ ο Μέντες. Ο Κοτσόλης θα είναι στο τέρμα, οι Νάνο και Τριανταφυλλόπουλος στα άκρα, Κουτρουμπής και Σίλντενφελντ θα είναι τα στόπερ, ενώ στο κέντρο σίγουροι είναι οι Ζέκα, Αμπέντ και Πράνιτς. Αν επιλεγεί ρόμβος, ο Μέντες θα είναι μόνος του σαν αμυντικό χαφ, ενώ αν επιλεγεί τετράδα μέσων στην ευθεία, θα έχει στο πλευρό του τον Πράνιτς. Ο Μπεργκ είναι σίγουρος για την επίθεση και οι Πέτριτς και Καρέλης διεκδικούν την άλλη θέση, με τον Κλωναρίδη να μην έχει πολλές πιθανότητες καθώς έχει χάσει κάποιες προπονήσεις. Εκτός βασικού σχήματος αναμένεται να είναι και οι Λαγός και Ατζαγκούν.

Ο Γιάννης Αλαφούζος αναμένεται να παρακολουθήσει τη σημερινή προπόνηση και να δειπνήσει με τους παίκτες και το τεχνικό τιμ, όπως συνηθίζει πριν από μεγάλα παιχνίδια. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ θα έχει μέσα στη μέρα και συνάντηση με εκπροσώπους της «Θύρας 13» για να ζητήσει να προστατεύσουν την ομάδα από κίνδυνο τιμωρίας και να μην υπάρξουν παρατράγουδα. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: