Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Ιπτάμενος και… Ντάνστον!!

Ο Δ. Καρμοίρης γράφει για τον Αμερικανό που «σκεπάζει» καλάθια και… Χάινς, για τον καταλύτη ψυχολογίας της ομάδας, Σπανούλη, αλλά και για τις πιθανότητες ανατροπής της ιστορίας της Ευρωλίγκα. Παρατηρούσα τη συνολική λειτουργία της ομάδας, όχι μόνο στα σουτ, σε κάθε επιθετική κίνηση, στην όποια ατομική ενέργεια και, πρωτίστως, στην ανάληψη ευθύνης για την επιχείρηση-τρίποντο, όση ώρα ήταν «α-πόντος» ο αρχηγός.
Ένα «κράτημα», ένα «κόλλημα». Από όλους. Και δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβη αυτό.
Θέλω να πω ότι ακόμα και στις βραδιές που ο Βασίλης Σπανούλης δεν είναι απίθανος – όπως συνέβη και στο 4ο ματς με τη Ρεάλ – αυτός παραμένει ο καταλύτης της απόδοσης του Ολυμπιακού.
Εκείνος συμπαρασύρει τους πάντες, συμπαίκτες και κοινό, στο ζενίθ, στο απόγειο.
Από τη στιγμή που ο “Kill Bill”… τράβηξε γεμάτο περίστροφο, πήρε τα «πάνω της» όλη η ομάδα επιθετικά. Γιατί αμυντικά σχεδόν διέπρεψε, μπλοκάροντας τα ατού της «βασίλισσας», όπως έκανε και τη Δευτέρα του Πάσχα, χρησιμοποιώντας το «έξυπνο κλειδί» για την απασφάλιση της επιτυχίας της αποστολής.
Με τους Μαδριλένους «κρατημένους» σε χαμηλά επίπεδα σκοραρίσματος, οι πιθανότητες επικράτησης του Ολυμπιακού αυξάνονται σε μεγάλο βαθμό.
Τα «ανεξήγητα» της Ρεάλ και η επαλήθευση Λάσο
Η αλήθεια είναι ότι οι φιλοξενούμενοι του ΣΕΦ επανέλαβαν, για έναν ανεξήγητο όσο και καλοδεχούμενο φυσικά λόγο, το ίδιο λάθος που έκαναν και στο τρίτο παιχνίδι.
Εκμεταλλεύθηκαν από ελάχιστα έως καθόλου τα miss match του παιχνιδιού, επιμένοντας σε τρίποντα σουτ, κόντρα στην πιεστική (αφόρητη πολλές φορές) «ερυθρόλευκη» άμυνα.
Τι να πει κανείς; Κάποια γεγονότα πολλές φορές δεν έχουν εξήγηση και μακάρι να παραμείνουν ανεξήγητα και στο final countdown της Παρασκευής, μπας και ανατρέψει ο Ολυμπιακός την ιστορία της Ευρωλίγκα, που δεν θέλει καμία ομάδα να αλλάζει τον ρου, κάνοντας το «0-2»… «3-2»!
Όπως και… θεάρεστο θα ήταν να δικαιωθεί και ο κόουτς Λάσο, που με νοσταλγία και πίκρα για τη δική του πλευρά, έπλεξε το βράδυ της Τετάρτης το εγκώμιο της υποδειγματικής ομαδικής συμπεριφοράς των πρωταθλητών Ευρώπης, σε αντίθεση με τη Ρεάλ.
Γυρίζοντας πίσω πάλι στην «ισοπαλία» που πέτυχε ο Ολυμπιακός, δεν χωράει αμφιβολία ότι ο ακρογωνιαίος λίθος του ντουμπλαρίσματος νικών ήταν ο Μπράιαντ Κέβιν Ντάνστον Τζούνιορ (το πλήρες όνομα του).
Σούπερ, τέλειος, μπορεί να πει κανείς! Αυτός ο Ντάνστον, με τη φουλ φόρμα που διανύει τελευταία και την ανεκτίμητη συμβολή του στους «αιθέρες» (αλλά και στη συγκομιδή πόντων) έχει κάνει την «κόκκινη ομύγηρη» να ρίξει λήθη στον Κάιλ Χάινς!
Κάτι που ακουγόταν… εξωφρενικό ίσως στην αρχή της χρονιάς, όταν ο Αμερικανός δεν τα έβρισκε με τους Αγγελόπουλους και έπαιρνε το αεροπλάνο για την Μόσχα.
Στα σπουδαία για τον κόουτς Μπαρτζώκα και ενόψει της 5ης μάχης στην ισπανική πρωτεύουσα ο γυρισμός του Στράτου Περπέρογλου στην αποστολή.
Με την ελπίδα ότι δεν θα είναι τόσο ανέτοιμος όσο παρουσιάστηκε τις προάλλες μετά τον τραυματισμό του, ώστε να προκύψει πραγματικά μια ουσιαστική επιπλέον λύση για την «εξίσωση» της τεχνικής ηγεσίας.
Ο Ολυμπιακός για να «πετάξει έξω» από το final four το (αντικειμενικά) μεγάλο φαβορί της φετινής διοργάνωσης, την ομάδα που επί 8 μήνες που βαστάει αυτό το αγωνιστικό οδοιπορικό της Ευρώπης δεν λέει να κάνει ούτε την παραμικρή… κοιλίτσα (!), πρέπει πρώτα από όλα να καταφέρει να παίξει την ίδια και αποδοτικότερη άμυνα ακόμα και από αυτήν που εφάρμοσε στα δύο νικηφόρα παιχνίδια του στον Πειραιά.
Και, επιπλέον, να έχει σε καταπληκτική κατάσταση την Παρασκευή, πάλι τον Ντάνστον, απαραίτητα τον Σπανούλη, και τουλάχιστον σε σούπερ απόδοση δύο παίκτες του ακόμα.
Αφού όπως έχει πει και ο «σοφός Ντούντα»: «Άμα έχω εγώ 3-4 παίκτες να μου κάνουν εκπληκτική εμφάνιση, δεν χάνω ματς…».
Υ.Γ.: Ο Βαγγέλης Μάντζαρης ακόμα και όταν δεν είναι ιδιαίτερα εποικοδομητικός επιθετικά, ίσως να μην τον πιάνει το μάτι, αλλά η άμυνα που παίζει είναι για σεμινάρια.
Η αθόρυβη δουλειά που κάνει στο παρκέ δεν «λούζεται» πάντοτε από τα φώτα της δημοσιότητας, ωστόσο έχει τεράστια συμβολή.
Υ.Γ.1: Πολύ μέλλον περιμένει τον «ρούκι Ιωάννη». Αν ο Παπαπέτρου δουλέψει σκληρά θα αφήσει εποχή στο ελληνικό μπάσκετ.Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: