Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

«Να τα δώσουν όλα»

16399_front-610x350
Στον Αrena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Μπλάντεν Φορτούλα. Μίλησε για τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ του “Δικεφάλου” και του Παναθηναϊκού, τόνισε πως είναι ένα πολύ ιδιαίτερο παιχνίδι και πως οι δύο ομάδες έχουν ίσες πιθανότητες για την κατάκτηση του τίτλου.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Μπλάντεν Φορτούλα:
Για τον τελικό του κυπέλλου:
“Ένας τελικός είναι πάντα στην κατάλληλη στιγμή. Είναι ένα ματς που πιστεύω πώς όποιος δουλέψει 90 λεπτά και ισορροπήσει καλύτερα έχει τις πιθανότητες να κερδίσει το κύπελλο. Η τύχη βέβαια παίζει ρόλο και πιστεύω πως οι πιθανότητες είναι 50-50″.
Για τις απουσίες του ΠΑΟΚ:
“Είναι σημαντικές απουσίες αλλά πρέπει να τα ξεχάσουν όλα αυτά. Όσοι μπούνε πρέπει να τρέχουν 90 η και 120 λεπτά και να τα δώσουν όλα. Είναι ένας τελικός”.
Για τον Παναθηναϊκό:
“Ο Παναθηναϊκός είναι ίσως η πιο φορμαρισμένη ομάδα του δεύτερου γύρου. Έχει καλή ομάδα και ομοιογένεια. Ο τελικός κυπέλλου είναι διαφορετικός. Όποιος μπει αποφασισμένα αλλά και με καθαρό μυαλό έχει τις περισσότερες πιθανότητες για τον τίτλο”.
Για την βελτίωση του ΠΑΟΚ:
“Ο ΠΑΟΚ τελευταία έχει ισορροπήσει, έχει μια ομοιογένεια, οι γραμμές λειτουργούν σωστά. Ξανά λέω πως ένας τίτλος είναι διαφορετικό ματς. Θέλει καθαρό μυαλό και να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Ο ΠΑΟΚ έχει την ικανότητα να τα καταφέρει και ας υπάρχουν οι απουσίες. Ο Κατσουράνης έχει μεγάλη εμπειρία, ο Νάτχο είναι καλός παίκτης αλλά τελευταία αντιδρούσε πολύ με τις αποφάσεις του διαιτητή .Μετά το κύπελλο υπάρχουν τα πλέι οφ και το Τσάμπιονς Λιγκ, δεν τελειώνει η χρονιά”.
Για τα πιθανά επεισόδια:
“Παίζεις σε ένα ουδέτερο γήπεδο. Οι οπαδοί θα είναι ίσοι. Εύχομαι να γίνει μια ωραία ατμόσφαιρα και να σταματήσουν τα έκτροπα. Να γίνει ένας ωραίος αγώνας και να κερδίσει ο καλύτερος. Μπορεί μια εύνοια να βοηθήσει κάποιον αλλά πρέπει να βλέπουμε τι γίνεται και έξω. Η Μπάγερν είχε κατοχή 70% μέσα στην Μαδρίτη αλλά κέρδισε η Ρεάλ. Δεν έπεσε τίποτα μέσα στο γήπεδο. Οι ποδοσφαιριστές δεν είναι σκλάβοι και θέλουν μια ωραία ατμόσφαιρα. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο γιουχαρίσματα. Πρέπει να καταλάβουν  οι φίλαθλοι πως δεν είναι πόλεμος αλλά ένα αθλητικό παιχνίδι. Πρέπει και οι ποδοσφαιριστές να είναι ήρεμοι. Να υπάρχει μια ωραία και ανθρώπινη ατμόσφαιρα στα πλαίσια του νορμάλ κλίματος. Πρέπει να γίνει μια γιορτή ποδοσφαίρου. Στο επίκεντρο είναι πρώτα οι πρωταγωνιστές και μετά η κερκίδα. Όσο η κερκίδα είναι ανθρώπινη βοηθάει την κατάσταση”.
Για το πώς μπορεί ο Γεωργιάδης να καλύψει τις απώλειες:
“Δεν βλέπω την προπόνηση. Ο προπονητής τα βλέπει όλα και γνωρίζει τους παίκτες. Ένας τελικός είναι απρόβλεπτος. Ομάδα από την Β’ εθνική στην Αγγλία μπορεί να κάνει την έκπληξη. Παραλίγο ο ΟΦΗ να πάει τελικό. Θέλω να δω ένα ωραίο παιχνίδι με ενθουσιασμό, όπου οι παίκτες θα πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους. Όσοι πάνε στο γήπεδο θέλω να το χαρούνε. Να δούνε έναν αγώνα που τους αρμόζει. Να πάνε και να γυρίσουν γεροί. Νομίζω πως το έχουμε παρακάνει. Πέρσι και πρόπερσι πάλι έγιναν έκτροπα. Αυτά δεν πρέπει να συμβούν. Πρέπει να είναι όλοι στο ύψος των περιστάσεων”.
Για το αν θα πάει στον τελικό:
“Σκέφτομαι για το αν θα βρεθώ στον τελικό”.
Για το τι εύχεται για τον τελικό:
“Αν είναι δυνατό να παίξουμε μπάλα σε ένα ωραίο κλίμα και να φέρουμε το κύπελλο και στον Πύργο τον Λευκό. Είμαστε οι πρώτοι που σηκώσαμε το κύπελλο στον Λευκό Πύργο. Το είχε πει τότε ο κ. Κόκκαλης πως αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του μπορεί να πάρει ο ΠΑΟΚ το κύπελλο. Το θύμισα αυτό στον κ. Κόκκαλη στην απονομή”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: