Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Κωνσταντινίδης: «Θέλουμε και μπορούμε»

Σε καλό επίπεδο αγωνιστικά και ψυχολογικά είναι ο ΠΑΟΚ, όπως δήλωσε στη «SportDay» ο Παντελής Κωνσταντινίδης, τονίζοντας πως η ομάδα του είναι έτοιμη για να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδος.

Κωνσταντινίδης: «Θέλουμε και μπορούμε»
Ευκαιρία για να κάνουν κάτι που θα θυμούνται πολλοί είναι για τους παίκτες του ΠΑΟΚ ο σαββατιάτικός (26/4, 20:00) τελικός Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, σύμφωνα με τον γενικό αρχηγό της ομάδας και υπεύθυνο του ποδοσφαιρικού τμήματος Παντελή Κωνσταντινίδη.

«Είναι μεγάλη υπόθεση στο φινάλε να γράφει στην καριέρα σου ότι πήρες ένα Κύπελλο, ένα πρωτάθλημα, γενικά έναν τίτλο», ανέφερε μέσω της «SportDay» o πρώην ποδοσφαιριστής του «Δικεφάλου του Βορρά», που είχε κατακτήσει τον συγκεκριμένο τίτλο το 2001 κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ο Κωνσταντινίδης ευχαρίστησε τους παίκτες της ομάδας για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ ζει ξανά τέτοιες στιγμές, καθώς έχει να πάρει το τρόπαιο από το 2003, όταν και είχε νικήσει τον Άρη. Επιπλέον, τόνισε ότι τέτοια παιχνίδια είναι γιορτή και πως δεν «πρέπει να υπάρχουν κηλίδες μέσα σε αυτά».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε

«Θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά, τους ποδοσφαιριστές μας δηλαδή, που μας δίνουν το δικαίωμα να θυμηθούμε ξανά τέτοιες στιγμές. Πραγματικά αυτό που μένει από το ποδόσφαιρο είναι αυτές οι στιγμές. Εγώ, το 2001 όταν κατακτήσαμε το Κύπελλο, δεν θα το ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου. Εύχομαι να μας πάνε μέχρι το τέλος όλα καλά. Κάποιοι λένε "έχουμε φάει τον γάιδαρο και μας μένει η ουρά". Εγώ πιστεύω ότι είμαστε ακόμα στα μισά. Διότι σε αυτές τις περιπτώσεις, αν δεν καταφέρεις τον στόχο σου, σου μένει μια μεγάλη πικρία. Εύχομαι οι παίκτες να μας οδηγήσουν στο να σηκώσουμε το κύπελλο και να ζήσουμε στιγμές όπως τότε, διότι νομίζω ότι κάπως έτσι θα είναι και αυτή τη φορά. Μακάρι…».

Καλύτερα να παίζεις ή να το βλέπεις απέξω;

«Είναι εντελώς διαφορετικά πράγματα. Δεν μπορείς να παίξεις, δεν μπορείς να βοηθήσεις, αν και μέσα σου το θες. Ο καιρός που έπαιζα πέρασε, και πλέον δεν νιώθω και δυνατός στο να μπορώ να παίξω. Το επίπεδο της ομάδας είναι πολύ υψηλό και έχει φύγει από τα δικά μας τα δεδομένα».

Προηγήθηκε η πρόκριση επί του Ολυμπιακού, και κάποιοι ίσως να σκέφτηκαν «αφού περάσαμε, το πήραμε»...

«Αυτό δεν έχει περάσει στα αποδυτήρια. Δεν υπάρχει. Μιλάμε για άλλες καταστάσεις. Στον ημιτελικό δώσαμε δύο παιχνίδια, εδώ είναι ένα. Ένας τελικός. Μια λεπτομέρεια. Μία στιγμή».

Τι λέτε στους παίκτες ως πιο έμπειρος από τη στιγμή που έχετε κατακτήσει στο παρελθόν το τρόπαιο;

«Πρώτον, δεν πρέπει να υπάρχει άγχος. Προσμονή για το αποτέλεσμα, ναι. Άγχος όχι, ποτέ. Δε χρειάζεται να πεις και πολλά. Ξέρουν τα παιδιά ότι ο τελικός είναι τελικός. Και θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους πως όταν αυτή η διαδρομή στο ποδόσφαιρο, στο χορτάρι τελειώσει, πολλά από αυτά που έζησαν και είδαν θα σβήσουν, θα ξεχαστούν. Ένα καλό τους παιχνίδι, μια λάθος ενέργεια, όλα χάνονται. Ο τίτλος δε σβήνει ποτέ και έχουν την ευκαιρία να κάνουν κάτι που θα το θυμούνται για πάντα και εκείνοι και όλοι οι υπόλοιποι. Είναι μεγάλη υπόθεση στο φινάλε, να γράφει στην καριέρα σου ότι πήρες ένα Κύπελλο, ένα πρωτάθλημα, γενικά έναν τίτλο».

Το Κύπελλο μπορεί από μόνο του να κάνει τη σεζόν πετυχημένη;

«Μια χρονιά κρίνεται από πολλά πράγματα και όχι από το Κύπελλο. Στο τέλος της χρονιάς θα τα βάλουμε όλα κάτω. Μακάρι μέσα σε αυτά να είναι και το Κύπελλο, και θα δούμε τι έγινε».

Τι θα λέγατε στους φιλάθλους που θα βρεθούν στο ΟΑΚΑ;

«Ο κόσμος πρέπει να απολαύσει το παιχνίδι. Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι. Το θέμα είναι να μη γίνουν φασαρίες, προβλήματα και άλλα τέτοια. Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι, μια γιορτή. Είναι κάτι που σε απασχολεί δυο-τρεις ώρες. Θέλω ο κόσμος να χαρεί το παιχνίδι χωρίς μαύρες κηλίδες μέσα σε αυτό».

Τώρα που κρίνονται όλα σε Κύπελλο και πλέι οφ, είναι ο ΠΑΟΚ έτοιμος για το φινάλε;

«Η ομάδα είναι καλά αγωνιστικά και ψυχολογικά. Έχει προετοιμαστεί, έχει δουλέψει για ένα τέτοιο φινάλε. Θέλουμε και μπορούμε να πετύχουμε και τους δυο στόχους, το Κύπελλο και την πρώτη θέση στα πλέι οφ».

Σας προβληματίζει το σερί αρνητικών αποτελεσμάτων σε εκτός έδρας παιχνίδια;

«Μη συγκρίνεις ποτέ ένα ματς πρωταθλήματος με έναν τελικό. Μιλάμε για τελικό. Όλα είναι διαφορετικά, από όποια πλευρά και αν το δεις. Όλα είναι διαφορετικά. Τα προηγούμενα δεν υπάρχουν, τα ξεχνάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: