Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Σε «νεκρό» χρόνο!!

Χάρη στις βολές του Κέβιν Πίγκραμ στα τελευταία δευτερόλεπτα, ο Ηλυσιακός νίκησε τον ΠΑΟΚ 78-77 και εξακολουθεί να ελπίζει για την παραμονή στην Α1 μπάσκετ, μετά την ήττα του Πανελευσινιακού.

Σε «νεκρό» χρόνο
Ο Ηλυσιακός νίκησε τον ΠΑΟΚ 78-77 στο κλειστό των Ιλισίων, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ και, σε συνδυασμό, με την ήττα του Πανελευσινιακού από τον ΚΑΟΔ στη Δράμα, διατήρησε «ζωντανές» τις ελπίδες του για την παραμονή στην κατηγορία, αρκεί να νικήσει την τελευταία αγωνιστική τον ΑΓΟΡ στο Ρέθυμνο.

Αντίθετα, ο «Δικέφαλος» έχασε την ευκαιρία να εξασφαλίσει και μαθηματικά την τέταρτη θέση και θα περιμένει το αποτέλεσμα της Κηφισιάς κόντρα στον Ολυμπιακό την Τετάρτη.

Το ματς πέρασε από «σαράντα κύματα» με τους παίκτες του Τζίμη Κουστένη να προηγούνται και με +15 στη δεύτερη περίοδο, όμως στην τρίτη δέχτηκαν ένα 11-0 σερί από τον «Δικέφαλο» που προηγήθηκε και κρατούσε το προβάδισμα μέχρι την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, όταν οι τρεις βολές του Πίγκραμ μετά το φάουλ του Πέιν, τους χάρισε το ροζ φύλλο.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Καυκής με 15 και Χατζής, Βαβάτισκος με 14 πόντους, ενώ από τους «ασπρόμαυρους» ξεχώρισε ο Κούπερ με 11 πόντους.

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν δυνατά και δεν μπορούσαν να αποκτήσουν κάποια διαφορά στην αρχή της πρώτης περιόδου. Στο 7-7, ένα 5-0 σερί των «κιτρινόμαυρων» χάρη στις βολές και στα δίποντα τους έδωσε το +5. Εκεί, όμως, οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου απάντησαν με ένα σερί 7-0 και προηγήθηκαν με +2, χάρη στους περιφερειακούς και στα τρίποντα που ευστοχούσαν αυτοί. Πλέον, το προβάδισμα άρχισε να εναλλάσσεται και τελικά οι «κιτρινόμαυροι» «έκλεισαν» την πρώτη περίοδο στο +3.

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, οι παίκτες του Τζίμη Κουστένη έκαναν ένα σερί 6-0 και προηγήθηκαν με +9 με πρωταγωνιστή τον Τζουγκαράκη και με την υπεροχή τους σε ριμπάουντ, βολές και τρίποντα. Ο Καυκής έφερε το -11 , με τη διαφορά να κυμαίνεται πλέον στο +11 με +13 για τους γηπεδούχους, με τον Μαργαρίτη να προσπαθεί επιθετικά από τον «Δικέφαλο». Στο 36-23, ένα σερί 5-0 του ΠΑΟΚ ,με πρωταγωνιστή τον Μπόγρη μείωσε στο -8 τη διαφορά, ο Κούπερ την ξαναέφερε εκεί μετά το +11 του Ηλυσιακού, που με σερί 6-0 έφερε το +15 και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο +13 για τους «κιτρινόμαυρους».

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, ο Ηλυσιακός κατάφερε να φτάσει στο +9 και στο +11, χάρη στην ευστοχία του μέσα στη ρακέτα. Όμως, εκεί δέχτηκε ένα σερί 11-0 από τον ΠΑΟΚ, χάρη στην υποδοχή του «Δικεφάλου» στα ριμπάουντ πλέον και σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες των σουτ και με επιθετική πολυφωνία έφερε την ισοφάριση, δυο φορές, μέχρι ο Χατζής να στείλει τις δυο ομάδες στο +2 στη λήξη του τριαντάλεπτου.

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, ο Ηλυσιακός έφτασε στο +8 με τους Χατζή και Τζουγκαράκη, όμως τα τρίποντα των φιλοξενούμενων έφεραν το -2 αρχικά την ισοφάριση στη συνέχεια. Στο 64-62, ένα σερί 4-0 του ΠΑΟΚ του έδωσε το +2 και το +3 με τον Τσόχλα, χάρη στην υπεροχή του «Δικεφάλου» σε δίποντα και ριμπάουντ. Ο Τσόχλας έφερε το +4 για την ομάδα του, κάτι που έκανε και ο Πέιν αργότερα και ο ΠΑΟΚ διατηρούσε το +2 σε εκείνο το διάστημα. Ο Τσόχλας έκανε το 75-77 και στην τελευταία επίθεση του Ηλυσιακού, ο Πέιν έκανε φάουλ στο τρίποντο στον Πίγκραμ, που ευστόχησε και στις τρεις βολές και έδωσε τη νίκη στους «κιτρινόμαυρους».


Τα δεκάλεπτα: 22-19, 47-34, 55-53, 78-77

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ: Καυκής 15, Χατζής 14, Δορκοφίκης 7, Βαβάτσικος 14, Ιωάννου 2, Τζουγκαράκης 8, Μποντζ 9, Πίγκραμ 9

ΠΑΟΚ: Πέιν 8, Κούπερ 11, Χαραλαμπίδης 7, Τσόχλας 9, Τσαϊρέλης 9, Δέδας 5, Μαργαρίτης 9, Μπόγρης 10, Κασελάκης 9
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: