Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Αυτογκόλ!!

Αυτοκτόνησε ο Παναθηναϊκός και αδυνατώντας να πετύχει… γκολ στα τελευταία 6:33 του ματς γνώρισε την ήττα με 58-54 από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ μπαίνοντας σε περιπέτειες.

Αυτογκόλ

Το «τριφύλλι» είχε τον έλεγχο του αγώνα για σχεδόν 34 λεπτά. Όμως μετά το τρίποντο του Μπράμος, που 6:33 πριν το φινάλε έφερε τη διαφορά στο 54-48, η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη ήταν εκνευριστικά άστοχη (6/26 τρίποντα, 14/30 δίποντα) επιτρέποντας στους Μαδριλένους να αποδράσουν από το κατάμεστο ΟΑΚΑ. Η ήττα αυτή, σε συνδυασμό με τις νίκες που πέτυχαν η Μάλαγα στη Μόσχα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ και η Αναντολού Εφές στην Πόλη κόντρα στη Ζαλγκίρις περιπλέκει την υπόθεση «πρόκριση».

Αφεντικό από το ξεκίνημα

Με τον Διαμαντίδη στον πάγκο (!) και τους Ούκιτς, Μπράμος, Ματσιούλις, Τσαρτσαρή και Λάσμε στο παρκέ άρχισε το ματς ο Παναθηναϊκός, ωστόσο ο αρχηγός του πέρασε στο παρκέ μόλις μετά από 64 δευτερόλεπτα παιχνιδιού. Έχοντας πρωταγωνιστή τον Τσαρτσαρή οι «πράσινοι» προηγήθηκαν 11-6 βρίσκοντας εύκολα το δρόμο προς το καλάθι της Ρεάλ. Μπράμος και Τσαρτσαρής έκαναν εξαιρετική δουλειά πάνω σε Ρούντι και Μίροτιτς στην άμυνα και η «βασίλισσα» δεν ήταν δυνατό να βρίσκει διαρκώς σκορ από τον Χετσχάιμερ. Ένα κλέψιμο του Διαμαντίδη και ασίστ πίσω από την πλάτη στον Μπράμος που κάρφωσε στον αιφνιδιασμό ξεσήκωσε το κοινό στο ασφυκτικά γεμάτο ΟΑΚΑ και ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το δεκάλεπτο στο 20-11).

Πάντα σε θέση οδηγού

Η διαφορά έφτασε και στο +11 (22-11) με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, προτού ο Ρέγες με ένα έμμεσο κι ένα κανονικό τρίποντο τη ροκανίσει στους πέντε (22-17) αναγκάζοντας τον Αργύρη Πεδουλάκη να καλέσει τάιμ άουτ. Η αντίδραση του Παναθηναϊκού ήταν άμεση και επιβλητική. Με αφετηρία μια άμυνα που δεν χάριζε κάστανα και ώριμες επιλογές στην επίθεση οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα επί μέρους σκορ 11-3 φτάνοντας στο 33-20 δύο λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο και μετά από κλέψιμο και τρίποντο του Μπράμος στην ίδια φάση στο 37-23. Ένα τρίποντο του Ροντρίγκεθ και μια βολή του Μίροτιτς έγραψαν τον επίλογο του πρώτου μέρους (37-27).

Έδωσε δικαιώματα

Ο Παναθηναϊκός έκανε νωθρή εκκίνηση στο δεύτερο μέρος με τη Ρεάλ να πλησιάζει στο -6 (37-31) και τους Λάσμε, Μπράμος και Τσαρτσαρή να φορτώνονται γρήγορα με τρία φάουλ. Γκιστ και Ματσιούλις με διαδοχικά τρίποντα έβαλαν τέλος στην τρίλεπτη ανομβρία της επίθεσης (43-33), ενώ ο Σχορτσανίτης έβαλε τον Σλότερ στα καλάθια και έφερε τη διαφορά στους έντεκα (49-38). Οι Μαδριλένοι με σχήμα τριών κοντών-Ροντρίγκεθ, Κάρολ και Ντρέιπερ-κατάφεραν να επιστρέψουν και πάλι κλείνοντας το δεκάλεπτο στο -5, 49-44.

Ξέχασε να σκοράρει

Οι δύο ομάδες με την πάροδο του χρόνου έβλεπαν και… μικρότερο το καλάθι. Το τρίποντο του Μπράμος «ξεκόλλησε» τον Παναθηναϊκό (54-46), αλλά μόνο προσωρινά αφού η άμυνα της Ρεάλ, με τον Ντρέιπερ να περιορίζει τον Διαμαντίδη, εγκλώβισε το «τριφύλλι». Οι φιλοξενούμενοι με ένα σερί 9-0 που ολοκληρώθηκε με τρίποντο του Ροντρίγκεθ πέρασαν μπροστά (54-55) και 2:43 πριν το φινάλε έφτασαν στους τρεις (54-57). Οι «πράσινοι» έχασαν διαδοχικές ευκαιρίες να μειώσουν ή να ισοφαρίσουν με την μπάλα να στριφογυρίζει αρκετές φορές στη στεφάνη αλλά να μην καταλήγει στο στόχο. Η Ρεάλ έφτασε στη νίκη με 58-54, με τον Παναθηναϊκό να μη σκοράρει καθόλου στα τελευταία 6:33 του ματς.

Δεκάλεπτα: 20-11, 37-27, 49-44, 54-58.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 11, Ματσιούλις 5, Καπόνο 4, Ούκιτς 8, Λάσμε 2, Τσαρτσαρής 8, Διαμαντίδης 3, Γκιστ 5, Μπανκς, Σχορτσανίτης 8.

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ντρέιπερ 4, Ρούντι 8, Σουάρεθ, Ρέγες 12, Μίροτιτς 3, Ροντρίγκεθ 6, Χετσχάιμερ 11, Μπέγκιτς 6, Κάρολ, Γιουλ 7, Σλότερ.

Διαιτητές: Σαχίν (Ιταλία), Λοτερμόζερ (Γερμανία), Ρουστού (Τουρκία).



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: