Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

«Μας ανεβάζουν επίπεδο Κατσουράνης, Γκαρσία»

Στα οφέλη που επιφέρουν για τον ΠΑΟΚ, Κατσουράνης και Πάμπλο Γκαρσία, στάθηκε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Δώνης, σε συνέντευξη που παραχώρησε.

«Μας ανεβάζουν επίπεδο Κατσουράνης, Γκαρσία»
Η άφιξη του Κώστα Κατσουράνη και η επιστροφή στην δράση του Πάμπλο Γκαρσία, ανεβάζουν επίπεδο τον ΠΑΟΚ αγωνιστικά αλλά και σε ό, τι αφορά την εμπειρία, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γιώργου Δώνη.

Ο τεχνικός του «δικεφάλου» μέσω της NOVA αναφέρθηκε στην αναταραχή που δημιουργήθηκε στην ομάδα του μετά την ήττα από την Καλλιθέα, στο «ξέσπασμα» του δεύτερου αγώνα αλλά και την συνέχεια των υποχρεώσεων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Δώνη:

«Το πιο σημαντικό είναι ότι διατηρήσαμε την ελπίδα για ένα στόχο όπου θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται, που είναι ο τελικός. Είχαμε πάρα πολύ καλό ρυθμό, πάρα πολύ καλή ένταση στο παιχνίδι μας, ήμασταν πολύ αποφασιστικοί και νομίζω ότι αυτά ήταν τα 'κλειδιά' για να γυρίσουμε γρήγορα το κακό αποτέλεσμα του πρώτου παιχνιδιού με σοβαρή εμφάνιση και καλό ποδόσφαιρο θεωρώ».

- Πέρασε ποτέ από το μυαλό σας το ενδεχόμενο του αποκλεισμού;

«Σύμφωνα με την εικόνα του πρώτου παιχνιδιού, παρότι το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο και φάνηκε και στο πρώτο ματς, πάντα ένα αποτέλεσμα άσχημο με 2-0 εναντίον σου, σου δημιουργεί κάποιο άγχος και κάποια πίεση. Αλλά πίστευα ότι η ομάδα μας είναι πολύ ανώτερη από την ομάδα της Καλλιθέας κι ότι θα καταφέρναμε να το ανατρέψουμε, ήμουν πολύ σίγουρος ότι θα το ανατρέψουμε το σκορ».

- Εχοντας πάντα υπ' όψη τη δυναμική του αντιπάλου, αυτός είναι ο ΠΑΟΚ, το στιλ, ο τρόπος που αγωνίστηκε, η αποτελεσματικότητά του που έχετε κατά νου και κατά περιόδους έχετε κάνει σχετική αναφορά;

«Δεν είναι μόνον η αποτελεσματικότητα γιατί πολλές φορές η αποτελεσματικότητα μπορεί να σε παραπλανεί. Για παράδειγμα είχαμε παίξει στα Γιάννινα και είχαμε πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα με πολύ λίγες ευκαιρίες χωρίς να ήταν αυτό το ποδόσφαιρο. Σίγουρα αυτό είναι κάτι το οποίο μας άρεσε χτες, σωστές εναλλαγές της μπάλας, πάρα πολλοί παίκτες με συμμετοχή στο παιχνίδι και απ' τον άξονα και απ' τα άκρα, μ' έναν σχηματισμό που τον έχουμε χρησιμοποιήσει αρκετές φορές όταν τα παιχνίδια δεν πηγαίνουν καλά. Σίγουρα είναι αυτό που μας αρέσει και για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί συνέχεια πρέπει να βελτιωθεί και αμυντικά γιατί είναι ένα πολύ δύσκολο σύστημα ανασταλτικά».

- Αντιλαμβάνομαι πως λόγω των αποτελεσμάτων που είχατε κόντρα στον Ατρόμητο και στον Αστέρα Τρίπολης επικρατούσε ένας γενικότερος προβληματισμός. Εντοπίσατε τα αίτια γιατί ο ΠΑΟΚ κόντρα στους μάλλον βασικούς ανταγωνιστές όπως εξελίσσεται ως τώρα το πρωτάθλημα στους στόχους που έχει θέσει για φέτος δεν μπόρεσε να πάρει αυτό που ήθελε;

«Δεν το βλέπω έτσι. Θεωρώ ότι τη μεγαλύτερη αναταραχή μας την προκάλεσε το παιχνίδι του Κυπέλλου, που χάσαμε 2-0 στην Καλλιθέα. Γιατί όταν παίζεις για παράδειγμα με τον Ατρόμητο στην έδρα σου, που ναι μεν εσύ δε δημιουργείς φάσεις αλλά έχεις τον αντίπαλο στο μισό γήπεδο και δεν μπορεί να φτάσει καν στην περιοχή σου δεν μπορεί να σε προβληματίσει αυτό παρά μόνον η δημιουργία. Στο παιχνίδι της Τρίπολης σίγουρα μας προβλημάτισε γιατί δεν είχαμε ούτε ρυθμό, ούτε καλή ένταση αλλά νομίζω η κάθε ομάδα δικαιούται μέσα σε μια πορεία και ειδικά μια ομάδα όπως είναι η δικιά μας με αρκετές διαφοροποιήσεις να έχει σκαμπανεβάσματα. Εγώ τα θεωρώ αυτά τα πράγματα φυσιολογικά μέχρι να φτάσουμε εκεί που θέλουμε κι αυτό που σκεφτόμαστε να φτιάξουμε».

- Μετά από αυτές τις σκληρές, διαδοχικές δοκιμασίες σε πρωτάθλημα και κύπελλο υπάρχουν πλέον κάποια πράγματα πιο στερεά, πιο συμπαγή μέσα στο μυαλό σας, μιλώντας πάντα για την ομάδα;

«Φυσικά υπάρχουν, νομίζω κάποια από αυτά ανέλυσα χτες. Σίγουρα κάποιες διαφοροποιήσεις που γίνονται κατά διαστήματα δε θα ήθελα να ξαναγίνουν και το λέω ότι πολλές φορές τη διαχείριση του υλικού, ακόμη και η μεταγραφική ενίσχυση, μπορεί να σε οδηγήσει σε κάποιες σκέψεις όπου μπορεί να φέρνει ένα καλό και να δημιουργεί δυο κακά. Πρέπει να κοιτάξουμε ποια είναι τα λιγότερα κακά και πάνω σ' αυτό να έχουμε μια σταθερότητα ώστε αυτή η σταθερότητα να υπάρχει μέχρι το τέλος και να μας οδηγήσει στους στόχους μας».

- Επιτρέψτε μου μια ιδιαίτερη ερώτηση καθώς αφορά συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή. Χτες, έπειτα από δυόμιση μήνες αγωνίστηκε ο Πάμπλο Γκαρσία. Εσείς ως προπονητής της ομάδας πως τον είδατε, τι επίδραση είχε στην ομάδα η επιστροφή του και πως εισπράξατε την αντίδραση του κόσμου;

«Κατ' αρχήν ήταν αναμενόμενη η αντίδραση του κόσμου γιατί ξέρουμε όλοι πολύ καλά και το τι έχει προσφέρει ο Πάμπλο στην ομάδα και την αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπό του. Το σημαντικό για μας είναι πρώτα απ' όλα είναι ο ποδοσφαιριστής μας να έχει υγεία, να μπορεί να είναι καθημερινά στην προπόνηση και να βρει έναν ρυθμό. Η ποιότητά του είναι δεδομένη και δεν περιμέναμε να τη δούμε χτες γιατί όταν ένας ποδοσφαιριστής έχει παίξει σε τόσο υψηλό επίπεδο κι ομάδες σαν τη Ρεάλ Μαδρίτης και τα προηγούμενα χρόνια σε τόσο υψηλό επίπεδο με τον ΠΑΟΚ, είναι δεδομένο ότι έχουμε ανάγκη αυτήν την ποιότητα. Το σημαντικό όμως είναι ο ρυθμός στο ποδόσφαιρο, η χρονιά δεν πήγε όπως ήθελε για τον Πάμπλο. Αυτή τη στιγμή υστερεί σε κομμάτι όπως της φυσικής κατάστασης και των τρεξιμάτων, πιστεύουμε επειδή δεν είναι τόσο παίκτης προπόνησης αλλά παίκτης αγώνων να βρίσκουμε την ευκαιρία σε κάθε παιχνίδι να παίρνει χρόνο συμμετοχής ώστε να μπορεί να είναι διαθέσιμος κι ενεργός στο καλύτερο επίπεδο για την ομάδα. Γιατί θα είναι μεγάλη βοήθεια για την ομάδα».

- Θα μπορούσε ν' αποτελέσει ενδεχομένως και την καλύτερη μεταγραφή στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο;

«Θα θέλαμε να το αποτελέσει αυτό το πράγμα γιατί νομίζω ότι ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν αξία κι εμπειρία όπως είναι για παράδειγμα ο Πάμπλο, όπως είναι ο Κατσουράνης μπορούν να μας ανεβάσουν επίπεδο όχι μόνο στο αγωνιστικό αλλά και στο θέμα της προσωπικότητας και της επίδρασης μέσα στην ομάδα, κάτι το οποίο ήμασταν ελλιπείς από την αρχή της σεζόν. Ηταν λίγοι οι ποδοσφαιριστές με υψηλές εμπειρίες και προσωπικότητα ώστε να παρακινήσουν τους υπόλοιπους και τώρα πιστεύω και με τον Κατσουράνη κι ερχόμενος ο Πάμπλο είναι διαφορετικά τα πράγματα, προς το καλύτερο».

- Επόμενη αγωνιστική δοκιμασία και πάλι εντός έδρας, την Κυριακή σε μικρό χρονικό διάστημα κόντρα στην Ξάνθη. Οι σκέψεις σας για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση και τον επικείμενο αντίπαλο;

«Θα μιλήσω πρώτα για τον αντίπαλό μας. Πίστευα ότι η Ξάνθη θα μπορούσε να κάνει καλύτερη πορεία στο πρωτάθλημα. Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται στις αλλαγές προπονητών, δεν μπορώ να ξέρω οι άνθρωποι που διοικούν την ομάδα κι οι άνθρωποι που προπονούν την ομάδα ξέρουν καλύτερα αλλά πίστευα ότι θα είναι από τις ομάδες που θα είναι πιο ψηλά γιατί έχει υλικό το οποίο θα μπορούσε ν' αποδώσει και καλύτερα και θα μπορούσε να είναι και πιο αποτελεσματικό. Το τελευταίο διάστημα με τον ερχομό του κ. Ουζουνίδη έχει βρει καλύτερο ρυθμό, έχει γίνει πιο αποτελεσματική, θεωρώ ότι έχει παίκτες επικίνδυνους, ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί έχει παίκτες καλούς με ατομική ποιότητα και καλοί στο ένας εναντίον ενός. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Εγώ πάντα την ομάδα της Ξάνθης τη σέβομαι, την εκτιμώ και θεωρώ ότι θα είναι δύσκολος αντίπαλος την Κυριακή κι εμείς πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί, πολύ δυνατοί από το πρώτο λεπτό, ώστε να έχουμε την ίδια ένταση που είχαμε στο Κύπελλο για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, να διατηρηθούμε στη θέση που είμαστε και σιγά - σιγά να μεγαλώσουμε τη διαφορά».

- Με την αποχώρηση του Βιβιάν είστε μείον ένας στο ρόστερ και ειδικά στη γραμμή της άμυνας. Ο Σίλντεφελντ που ετοιμάζεται πλέον για να μπει σε κανονικούς ρυθμούς πότε πιστεύετε ότι θα είναι έτοιμος;

«Την Κυριακή»

Δεν υπάρχουν σχόλια: