Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Ο Ολυμπιακός δεν χαρίζει κεκτημένα δικαιώματα!

Γράφει ο Δημοσθένης Καρμοίρης για το «δώσε και μένα μπάρμπα» που βαυκαλίζονται (με το πρόσχημα «δίκαιης μοιρασιάς»των χρημάτων του Champions League) οι… αναξιοπαθούντες του ελληνικού ποδοσφαίρου ώστε να επιζήσουν! Εντελώς ξαφνικά στην ποδοσφαιρική ζωή μιας πλευράς του «συστήματος», εισχώρησε ένα βαθύ αίσθημα αλληλεγγύης και «αγάπης» για τους γείτονες Τούρκους! Υιοθετώντας και υποστηρίζοντας με θέρμη τις τεχνοκρατικές αντιλήψεις τους, με το πρόσχημα της αναγέννησης και ανάπτυξης του αθλήματος στη χώρα μας και ταυτόχρονη «κοινωνική δικαίωση», «ισομέρεια» και «ισοτιμία»!
Ο εκπρόσωπος της τουρκικής Λίγκας στο διεθνές συνέδριο επαγγελματικού ποδοσφαίρου που διοργάνωσε στην Αθήνα η SuperLeague, τοποθετήθηκε ως εξής: "Οι Λίγκες πρέπει να μοιράζουν δίκαια τα εισοδήματα από το Champions League. Θέλουμε να ζητήσουμε από την UEFA να μελετήσει αυτή τη διανομή του πλούτου, γιατί θα είναι πιο δίκαιο τα έσοδα να πηγαίνουν σε όλους, ποσοστιαία, και όχι μόνο σε όσες ομάδες συμμετέχουν στο Champions League. Αυτή είναι η δίκαιη βάση και δίνει ικανοποίηση σε κοινωνικό επίπεδο. Έτσι θα υπάρχει μεγαλύτερη διαφάνεια και θα αναπτυχθεί το ποδόσφαιρο σε όλη την επικράτεια".
Το ζητούμενο της «ιδέας» του αντιπροέδρου της τουρκικής Λίγκας είναι να επιτευχθεί μια δίκαιη – κατά την άποψή του – μοιρασιά στα οικονομικά οφέλη των συλλόγων από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.
Και, βέβαια, τι ήταν να το πει; Έσπευσαν τα «παπαγαλάκια» των… πτωχών και αναξιοπαθούντων του ελληνικού ποδοσφαίρου, που «μυρίστηκαν» την προοπτική εισροής χρήματος στα ταμεία των αποτυχημένων της κάθε σεζόν στα εθνικά τους πρωταθλήματα, να υπερθεματίσουν το «τουρκικό όραμα»!
Χειροκρότησαν και συντάχθηκαν με αυτή την παντελώς ανέλπιστη - και 100% άδικη για τις ομάδες που εξασφαλίζουν μέσα από μόχθο και ένα σωρό ακόμα αντιξοότητες που θα εξηγήσω παρακάτω - όσο και «παρανοϊκή» σκέψη, για να έρθουμε (λέει) «στα ίσια μας».
Ή να κάνουμε πιο… στραβό το γιαλό, απαξιώνοντας ακόμα περισσότερο το «ποδοσφαιρικό προϊόν», προκειμένου να «αρμενίζουν» εκείνοι σε μεγαλεία και μεγάλα σαλόνια, στα οποία δεν ανήκουν. Από πολλές πλευρές.

Οι μάσκες της δήθεν «δικαίωσης» και «ισονομίας» έπεσαν όταν μάλιστα έθεσαν το σχετικό ερώτημα («του πώς το βλέπει ο Ολυμπιακός» δηλαδή αυτό το… έργο) στον Γιάννη Μώραλη. Στον πρόεδρο της Λίγκας, αλλά με τη διπλή ιδιότητα του διευθυντή της ΠΑΕ Ολυμπιακός.
Γιατί ακραιφνώς ο στόχος τους είναι να «πάρουν» λεφτά από τον Ολυμπιακό ώστε να… ζήσουν κι αυτοί καλύτερα!
Σαν να ετοίμαζαν «την Επανάσταση των Μπολσεβίκων»! Τι έχουν οι «ερυθρόλευκοι» που δεν έχουν οι άλλοι – θεωρητικά ανταγωνιστές τους – να το μοιραστούν μαζί τους!
Να κρατηθούν στη ζωή, εν ολίγοις, «αρπάζοντας» από τον Ολυμπιακό. Που έχει τα πάντα: Ομάδα υψηλού αγωνιστικού επιπέδου, ευρωστία, πρόεδρο, διοίκηση και κόσμο ενωμένους, μία εν γένει οικογενειακή αρμονία και ομαλότητα.

Ένα κομμάτι, ένα μέρος από αυτά που έχουν κερδίσει με το σπαθί τους οι «ερυθρόλευκοι», να έρθουν… αύριο το πρωί οι υπόλοιποι και με θρασύτητα να τους πουν: «Φέρε και σε μένα μπάρμπα»!
Μαζί τα… φάγανε για να έχουν ίδια δικαιώματα;
Δε… σφάξανε! Ποια λογική και ποιο δίκαιο το υπαγορεύει, το υποθάλπει και το προωθεί ένα τέτοιο ανήκουστο σενάριο;
Ο Ολυμπιακός επενδύει. Χρόνια τώρα. Από τον Κόκκαλη, στον Μαρινάκη. Χτίζει, οικοδομεί, ενισχύει συνεχώς, παλεύει, χώνει χρήμα στο ποδόσφαιρο, αγωνιζόμενος και επιδιώκοντας να απολαύσει όσο μπορεί και για όσα χρόνια μπορεί περισσότερο τους κόπους και τις θυσίες του. Εντός και εκτός συνόρων.
Ο Ολυμπιακός έχει πρόγραμμα, σχεδιάζει και λειτουργεί ευρωπαϊκά και κερδίζει όσα του αναλογούν. Γι’ αυτό και έχει ξεφύγει – και ξεφεύγει συνεχώς – από τα ελληνικά δεδομένα και αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν οι άλλες ομάδες.
Γιατί να νοιαστεί και πολύ περισσότερο γιατί να δεχτεί ο πρωταθλητής Ελλάδας να του βάλουν χέρι στα έσοδά του; Με το σπαθί και τις κινήσεις και ενέργειές της η πειραϊκή ΠΑΕ απολαμβάνει τα προνόμια και οφέλη του Champions League.
Αυτό φυσικά αφορά και τις άλλες μεγάλες ομάδες της ευρωπαϊκής σκηνής. Τις πρωταθλήτριες, δευτεραθλήτριες, όλες τις πρώτες και τις κορυφαίες των χωρών που ανήκουν στην ήπειρο μας.
Η «οικονομική υγεία» των υπολοίπων, που δεν καταφέρνουν να… κουνάνε σεντόνι, που δεν πρωταγωνιστούν στα εθνικά τους πρωταθλήματα για τους «Χι, Ψι» λόγους, γιατί πρέπει να απασχολεί τον Ολυμπιακό και όσα κλαμπ ανήκουν στην αφρόκρεμα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου;
Τότε ποιος ο λόγος να «σκίζονται» όλη τη χρονιά για να πάρουν το πρωτάθλημα, διαθέτοντας τα μπάτζετ τους, το ωραία τους χρήμα, άμα δεν έχουν να λαμβάνουν μετά τα «πριμ» της UEFA μέσω του Champions League;
Το ζήτημα δεν είναι να μοιραστούν οι πολλοί τα λίγα, αλλά να υπάρξουν τρόποι να έχουν οι πολλοί πολλά!
Χτίσε κι εσύ, ξόδεψε κι εσύ, κάνε μεταγραφές ποδοσφαιριστών και προσλήψεις προπονητών με τη δυνατότητα, την ποιότητα και την κλάση να σε στηρίξουν στο πρωτάθλημα σου και στα δύσκολα της Ευρώπης και ύστερα όρθωσε ανάστημα να διεκδικήσεις ότι σου αναλογεί.

Αλλά στην Ελλάδα από τη μια λέμε: «να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα» και από την άλλη θέλουμε να… κάνουμε μεγαλειώδεις τελετές (μνημόσυνα) με ξένα κόλλυβα!

πηγή: sportdog.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: