Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Αγκάνθο: «Είμαι κοντά στο να μείνω στον Αρη»


Ο Νταβίντ Αγκάνθο σκόρπισε χαρά στους... Αρειανούς σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, λέγοντας πως βρίσκεται σε συζητήσεις με τους ανθρώπους του Άρη για να ανανεώσει το συμβόλαιό του!

Ο Ισπανός φορ, πρώτος σκόρερ των «κίτρινων» στο φετινό πρωτάθλημα, αναφέρθηκε επίσης στην αποβολή του από τον Κάκο, στο επερχόμενο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, στον κόσμο της ομάδας αλλά και στην καλή συνεργασία του με τον Αλκαράθ.
Αναλυτικά οι απαντήσεις του Αγκάνθο στις ερωτήσεις των σπουδαστών...
Για την αποβολή του από τον Κάκο στον αγώνα με την ΑΕΚ και αν την θεωρεί άδικη: «Δίκαιη ή άδικη, δυστυχώς έγινε! Σύμφωνα με το γράμμα των κανονισμών έπρεπε να δεχθώ κίτρινη κάρτα και να αποβληθώ, με βάση το συναίσθημα όμως όχι. Θέλαμε να αφιερώσουμε το γκολ και τη νίκη στο νεαρό παίκτη του Άρη που τόσο άδικα έφυγε από τη ζωή. Το θέμα της αποβολής τελείωσε τώρα και βλέπουμε τη συνέχεια».
Για την προσαρμογή του στον Άρη και είναι χαρούμενος στην ομάδα: «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στον Άρη και τη Θεσσαλονίκη. Με έχει αγκαλιάσει ο κόσμος, αισθάνομαι πολύ όμορφα εδώ και έχω εγκλιματιστεί πλήρως. Υπάρχουν κάποια προβλήματα στην ομάδα, πιστεύω όμως πως θα λυθούν και ελπίζω να μείνω για πολλά χρόνια ακόμη στον Άρη»!
Για το αν θα ήθελε να ανανεώσει το συμβόλαιό του και αν έχουν γίνει ήδη συζητήσεις: «Ναι, θα το ήθελα να μείνω! Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τη διοίκηση και πιστεύω πως θα βρεθεί η χρυσή τομή και θα μείνω και τη νέα σεζόν στην ομάδα. Και η διοίκηση μου δείχνει ότι το θέλει πολύ, αλλά κι εγώ έχω την ίδια επιθυμία. Έχουν γίνει ήδη οι αρχικές κουβέντες και απομένουν κάποιες λεπτομέρειες για τη χρονική διάρκεια του συμβολαίου και το οικονομικό σκέλος. Πιστεύω όμως ότι θα προχωρήσουμε».
Στη συνέχεια ρωτήθηκε αν θα ίσχυε το ίδιο για την περίπτωση που ο Άρης υποβιβαστεί και απάντησε με χιούμορ: «Μάλλον για να το ρωτάς αυτό, θα πρέπει να είσαι ΠΑΟΚ! (γέλια). Να σου πω την αλήθεια, αυτό το ενδεχόμενο δεν περνάει καν από το μυαλό μου. Ξέρουμε πως είναι μια δύσκολη χρονιά για μας, όμως με το ρόστερ και τις προσθήκες πιστεύω πως ο Άρης δε θα κινδυνεύσει».
Για το αν έχει άλλες προτάσεις από άλλους συλλόγους: «Υπάρχουν κάποιες προτάσεις από ομάδες της πατρίδας μου, για αυτό θα ήθελα να ξεκαθαρίσω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την ποδοσφαιρική μου πορεία και τις συζητήσεις μου με τον Άρη».
Για το κλίμα στα αποδυτήρια του Άρη και τον κόσμο: «Με αγκάλιασαν όλοι οι συμπαίκτες μου και ένιωσα πολύ όμορφα και άνετα στα αποδυτήρια. Αυτό άλλωστε φάνηκε και στο γήπεδο. Από κάποιους παίκτες μπορεί να λείπει η εμπειρία, αλλά υπάρχει η ικανότητα. Πιστεύω πραγματικά πως ενωμένοι μπορούμε να βγάλουμε την ομάδα από τη δύσκολη θέση που βρίσκεται. Όσο για τον κόσμο ό,τι και να πω είναι λίγο. Είναι η βάση της ομάδας και μας στηρίζει συνέχεια. Το γήπεδο έχει 15-16 χιλιάδες κόσμο και στο τελευταίο παιχνίδι με την ΑΕΚ ακόμη περισσότερο».
Για το οικονομικό σκέλος και αν φοβάται μήπως χάσει τα χρήματά του στον Άρη: «Μέχρι τώρα η διοίκηση της ομάδας δε με έχει απογοητεύσει. Με κοιτούν και τους κοιτώ στα μάτια και ό,τι έχουν πει το έχουν υλοποιήσει. Οπότε συνεχίζω να τους εμπιστεύομαι».
Για το ντέρμπι που θα ακολουθήσει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με τον ΠΑΟΚ: «Έχουμε δείξει σε πολλά παιχνίδια φέτος ότι μπορούμε να είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί. Πήραμε ισοπαλία εκτός έδρας με την ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό και εντός με τον Ολυμπιακό, που θα έπρεπε να είχαμε κερδίσει. Επίσης, θεωρώ πλασματικό το σκορ του πρώτου αγώνα στην Τούμπα και πιστεύω πραγματικά πως μπορούμε να κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ».
Για τις τρεις αλλαγές προπονητών ως τώρα στην ομάδα: «Είχα άψογη συνεργασία με όλους τους προπονητές που δούλεψαν στον Άρη. Με τον Αλκαράθ υπάρχει όμως είναι λογικό, λόγω γλώσσας καλύτερη επικοινωνία, αλλά με κανέναν δεν υπήρχε πρόβλημα. Ο Αλκαράθ έχει δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στην τακτική, υπάρχει μια διαφορά σε σχέση με τον τρόπο δουλειάς στη νοοτροπία που θέλει να περάσει ο κάθε προπονητής».
Για τη διαιτησία και τον τρόπο που αντιμετωπίζει την ομάδα φέτος: «Ο Άρης έχει αδικηθεί, αλλά είναι ένα θέμα που δε μου αρέσει να το σχολιάζω συνέχεια. Δεν πρέπει να επιστήσουμε την προσοχή μας μόνο στη διαιτησία, αλλά πρέπει να κάνουμε και την αυτοκριτική μας. Στο τελευταίο ματς με την ΑΕΚ η διαιτησία αλλοίωσε το αποτέλεσμα, αλλά δεν πρέπει να μείνουμε σε αυτό».sentragoal gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: