Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Γεμίζει το μουσείο του ΠΑΟΚ!

Με αντικείμενα που ζωντανεύουν την ιστορία του μπασκετικού ΠΑΟΚ γεμίζει το μουσείο του κλειστού της Πυλαίας, με το τελευταίο απόκτημα να είναι η ξεχωριστή γραβάτα του Σούλη Μαρκόπουλου απ’ τον τελικό.

Γεμίζει το μουσείο του ΠΑΟΚ
Η γραβάτα του Σούλη Μαρκόπουλου στον τελικό του Κόρατς, η μπάλα του ματς και η φανέλα του Μπάνε Πρέλεβιτς είναι κάποια απ’ τα αντικείμενα που ζωντανεύουν την ιστορία της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ.

Οι Θεσσαλονικείς μετά τη δημιουργία τροπαιοθήκης στην αίθουσα VIP του PAOK Sports Arena συνεχίζουν την συλλογή εκθεμάτων για να γεμίσουν το μουσείο της ομάδας στο «Παλατάκι», με την ανταπόκριση του κόσμου να είναι εντυπωσιακή.

Όπως αναφέρει η επίσημη σελίδα της ομάδας: «Η 20ή επέτειος από την κατάκτηση του Κυπέλλου Korac ήταν μία πολύ καλή αφορμή για συλλογή πολλών, ιστορικών και σπάνιων αντικειμένων που έχουν σχέση με την συγκλονιστική πορεία της ομάδας την σεζόν 1993-94. Ο σύμβουλος Χρήστος Καραμπέρης είχε κάνει την αρχή με την φανέλα του Τζον Κόρφα από τον τελικό της Τεργέστης, ο Άγγελος Μιχόπουλος προσέφερε από την πολύτιμη συλλογή του, την μπάλα του τελικού με τις υπογραφές όλων των παικτών, μέρος από το ένα δυχτάκι του γηπέδου της Τεργέστης , τα δελτία όλης της ομάδας από εκείνη την σεζόν και μία αναμνηστική μπλούζα από την πορεία ως τον τελικό, μαζί με πολλά ακόμη αντικείμενα προηγούμενων ή επόμενων ετών.

Ο Γιάννης Καστανίδης εμφάνισε το Σάββατο και μετά το τέλος του αγώνα με την Κηφισιά, την φανέλα του Μπάνε Πρέλεβιτς από τον τελικό της Τεργέστης και την προσέφερε για το Μουσείο του μπασκετικού ΠΑΟΚ, για να έρθει ο Σούλης Μαρκόπουλος με την πιο εντυπωσιακή και ανέλπιστη προσφορά, την γραβάτα που φορούσε στον δεύτερο τελικό του Κυπέλλου Korac!

Και ο Νάσος Γαλακτερός με την ευκαιρία της παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη προσέφερε μία στολή της περιόδου 1994-95 και η συλλογή αντικειμένων συνεχίζεται, δημιουργώντας ένα πρόβλημα, το οποίο όμως μόνο ως ευχάριστο μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς οδηγεί σε αναπροσαρμογή των σχεδίων κατασκευής του Μουσείου. Τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την τελική κατασκευή του Μουσείου της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ έχει αναλάβει η εταιρία μελετών και κατασκευών ΑΝΑΔΟΜΩ. Ο CEO της εταιρίας ΑΝΑΔΟΜΩ Νίκος Κωνσταντινίδης μιλώντας στο paokbc.gr εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο ξεκίνησε και πρόκειται να προχωρήσει η κατασκευή του Μουσείου της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ: «Ο σχεδιασμός και η κατασκευή γίνονται με σεβασμό προς την ιστορία του ΠΑΟΚ, χρησιμοποιώντας οικολογικά, φιλικά προς το περιβάλλον και σύγχρονα υλικά. Η κατασκευή γίνεται τμηματικά, γιατί προστίθενται συνεχώς αντικείμενα από όλους όσοι θέλουν να τα παραδώσουν στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ ώστε να πάρουν θέση στο Μουσείο κι αυτό δημιουργεί έναν ευχάριστο προβληματισμό. Εμείς απλά πρέπει να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο την φαντασία μας, ώστε να αναδείξουμε και να παρουσιάσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ιστορία του ΠΑΟΚ. Θέλουμε μάλιστα και περιμένουμε ότι σε αυτή την προσπάθεια, εκτός από την αύξηση των αντικειμένων που θα εκτεθούν στο Μουσείο, θα υπάρχει συμμετοχή και συνεισφορά από επιχειρηματίες και φίλους του ΠΑΟΚ, για να κάνουμε τον καλύτερο συνδυασμό ποιότητας και χρόνου ολοκλήρωσης των έργων».

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από τα νέα αντικείμενα που έχουν παραδοθεί στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ προκειμένου να πάρουν θέση στο Μουσείο του μπασκετικού ΠΑΟΚ και τα οποία έχουν σχέση με το Κύπελλο Korac του 1994.

Όσοι ενδιαφέρονται και θέλουν να συμμετέχουν με οποιονδήποτε τρόπο στην κατασκευή του Μουσείου του μπασκετικού ΠΑΟΚ, μπορούν να επικοινωνήσουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνσηmuseum@paokbc.gr
»

Δεν υπάρχουν σχόλια: