Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Υπάρχουν τζάμπα μάγκες και στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο;

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει για τα παράπονα για τη διαιτησία και τους ψιθύρους για «μιλημένα» παιχνίδια που βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Υπάρχουν τζάμπα μάγκες και στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο;
Στο ίδιο έργο θεατές. Όσο περισσότερο πλησιάζουμε προς το τέλος του πρωταθλήματος φουντώνουν δύο πράγματα. Τα παράπονα για τη διαιτησία και οι ψίθυροι για «μιλημένα» παιχνίδια. Όσο περνούσε η ώρα και δεν άνοιγε το σκορ στη Λιβαδειά, τόσο μας έπρηζαν τα συκώτια οι διάφοροι εξυπνάκηδες ότι ο Λεβαδειακός θα «εξυπηρετήσει» τη Βέροια. Πάνω-κάτω τα ίδια ακούσαμε και το απόγευμα του Σαββάτου όταν δέκα λεπτά πριν τη λήξη ο Απόλλων ισοφάριζε στη Λεωφόρο. Για να έρθουν δυο πράσινα γκολ στη συνέχεια και να αποδειχτεί ότι οι ψίθυροι ήταν λόγια και τα πήρε ο αέρας. Όπως γίνεται συνήθως. Το τονίζω: Συνήθως, όχι πάντα…

Στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ που έχει πάρει φόρα λόγω της νέας γραμμής που έχει υιοθετήσει ο Σαββίδης είχαμε πάλι παράπονα για τη διαιτησία. Κατά τη γνώμη μου δικαιολογημένα. Όχι βέβαια γιατί αποβλήθηκε ο Βίτορ, αλλά γιατί έπρεπε αργότερα να αποβληθεί κι ο Τζαβέλλας. Αλλά είπαμε, όσο πιο δυνατός είναι αυτός που φωνάζει, τόσο πιο πολύ ακούγεται. Κι ας φωνάζει υπερβολικά, ακόμη κι άδικα.

Σύμφωνα με την εκδοχή που έδινε ο ΠΑΟΚ, ο Ζήσης Βρύζας πήγε στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΠΟ κι έκανε τον Σαρρή τρεις παράδες. Σύμφωνα με τις διαρροές των πρακτικών που προφανώς έκανε η ΕΠΟ αλλά δεν διαψεύστηκαν, ο Βρύζας πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος. Η ΕΠΟ είναι κακή και γι’ αυτό κάθε Δευτέρα την κατακεραυνώνει η τηλεόραση του ΣΚΑΪ, αλλά ο Σαρρής είναι απαραίτητος και συνεργάσιμος όταν τον επισκέπτεται ο Γιάννης Αλαφούζος προκειμένου να ‘κλειδώσει’ την αδειοδότηση του Παναθηναϊκού. Αυτή που πέρσι την έδωσε η κακή ΕΠΟ, αλλά την έκοψε η καλή UEFA.

Στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχει χαθεί προ πολλού το μέτρο. Αφού ο Ολυμπιακός εμφανίζεται πανίσχυρος οικονομικά και αγωνιστικά γίνεται προσπάθεια να πληγεί ηθικά. Η προσπάθεια αυτή φέρνει αποτελέσματα στο πεδίο των εντυπώσεων και αντικειμενικά ενισχύεται από την επιλογή της διοίκησης των ερυθρόλευκων να μην αφήνουν να πέσει τίποτα κάτω ανταπαντώντας επί παντός επιστητού. Όταν όμως έρχεται η ώρα να μετρηθούν τα κουκιά, τουτέστιν να εξασφαλιστούν και να μοιραστούν τα εκατομμύρια της Nova, επικρατεί άκρα του τάφου σιωπή. Όλοι διαθέτουν μνήμη για να θυμηθούν τι συνέβαινε όταν ο Κόκκαλης δεν έβαζε την υπογραφή του για την κεντρική διαχείριση κι έκλεινε ξεχωριστή συμφωνία με την τότε κρατική τηλεόραση.

Τώρα με το εξασφαλισμένο χρήμα της Nova, τη διοίκηση της Σούπερ Λίγκας να τρέχει για να εξασφαλίσει χορηγίες και την ΕΠΟ να έχει πετύχει την εξόφληση των δεδουλευμένων σε πενήντα άτοκες δόσεις, όλοι γίνονται μάγκες εκ του ασφαλούς. Δηλαδή τζάμπα μάγκες…Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: