Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

«Θα είμαι στην γιορτή»

35995_main
O μεγαλομέτοχος της Παναχαϊκής και γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας ο οποίος βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη, μίλησε στον Arena FM 89,4 για την ενδεχόμενη εμπλοκή του με την ΠΑΕ Άρης.
Ο Αλέξης Κούγιας έφθασε χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη καθώς σήμερα παρίσταται ως υπεράσπιση στη δίκη Παπαγεωργόπουλου. Στο αεροδρόμιο τον υποδέχτηκε ο πρόεδρος της ΚΜΑ ο οποίος στη συνέχεια είχε πολύωρη συζήτηση μαζί του με θέμα βεβαίως την εμπλοκή του στην ΠΑΕ Άρης.

Στα δικαστήρια συναντήθηκε ο Αλέξης Κούγιας με τους ανθρώπους του Άρη. Συγκεκριμένα ο γνωστός ποινικολόγος βρίσκονταν στην δίκη του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και κατά την διάρκεια της διακοπής της υπόθεσης , βρέθηκε με τους ανθρώπους των κιτρινόμαυρων που είναι στα δικαστήρια για την υπόθεση με το άρθρο 99. Ο Κούγιας μετέφερε στους ανθρώπους της ομάδας( Κώνστα, Τσιόνκη και τον δικηγόρο Κώστα Παπαδόπουλο), πως τις επόμενες μέρες θα συναντηθεί μαζί τους προκειμένου  να υπάρξουν περισσότερο στενές επαφές για την επόμενη μέρα.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον Arena FM 89,4 :
«Βρίσκομαι αυτή την στιγμή με ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο, τον πρώην πρόεδρο του Άρη, τον Χρήστο Κάλεν. Ξεκίνησα κάποιες επαφές με τους ανθρώπους του Άρη. Τα καλύτερα σενάρια τα γράφει η ζωή. Που να φανταστώ εγώ ότι στην μία αίθουσα θα κάνω την δίκη μου και δίπλα ακριβώς θα συζητείτε η προσφυγή του Άρη για την υπαγωγή στο άρθρο 99.
Γνώρισα ενδιαφέροντες ανθρώπους και μίλησα και με τον Λάμπρο τον Σκόρδα που είχα καιρό να μιλήσω. Δεν θέλω πάντως να δημοσιοποιήσω κάτι».
Για το αν θα συναντηθεί με εκπρόσωπους του Super 3: «Δεν με προσκάλεσε κανείς, πραγματικά θα είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος αν με καλέσουν να μιλήσουμε».
Αν υπάρχει σωτηρία για τον Άρη:  «Όλα για μένα είναι ταμείο, ακόμα και στην Σούπερ Λιγκ να μείνει ο Άρης τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα.
Αν τα χρέη είναι 35εκ.ευρώ των οποίων πάνω από τα 20εκ.ευρώ είναι ανελαστικές δαπάνες και τα άλλα 10εκέυρώ είναι σε παίκτες. Πείτε μου εσείς, πόσα έσοδα μπορεί να έχει ο Άρης; 5εκ.ευρώ, 7 εκ.ευρώ,  από ότι γνωρίζω και αυτά τα 7εκ.ευρώ έχουν εκχωρηθεί σε ποδοσφαιριστές και σε συμφωνίες που έχουν κάνει μαζί τους, ακόμα και τα μελλοντικά. Υπάρχουν και ποδοσφαιριστές που ξεπερνάει το 1εκ.ευρώ η απαίτηση τους προς τον Άρη. Ποδοσφαιριστές που αν ήμουνα εγώ, αν έπαιζαν πέντε χρόνια θα έπαιρναν 100.000 ευρώ.
Ο Άρης θα είναι αναγκασμένος να πληρώνει 5εκ.ευρώ το χρόνο για τα χρέη που θα έχει. Και δυστιχώς δεν υπάρχει ένας άνθρωπος που να μπορεί να τα πληεώσει αυτά. Αυτό που πρέπει να γίνει για να υπάρχει αύριο στον Άρη είναι να βρεθεί μια ομάδα ανθρώπων που να μπορούν να βάλουν χρήματα και να μπορούν να αντιμετωπίσουν και τα οικονομικά και τα οργανωτικά και τα νομικά προβλήματα που θα προκύψουν .
Εγώ δεν θέλω να γίνω ιδιοκτήτης του Άρη, δεν μπορώ να το σηκώσω στις πλάτες μου, θα συγκεντρώσω τόσο φθόνο πάνω μου και τόσο κακία από το παρελθόν που στο τέλος θα στεναχωριέμαι αντί να ευχαριστιέμαι. Προτιμώ να είμαι μέλος μια ομάδας ανθρώπων και δεν με νοιάζει αν θα είμαι και πρόεδρος , αυτό θα το αποφασίσει η ομάδα. Χόρτασα από «προεδριλίκι» στην ζωή μου, δεν είμαι κανένα ψώνιο, προτιμώ να είμαι αυτό που είμαι σαν δικηγόρος και σαν Αλέξης Κούγιας».
Για την νομική επιλογή των ανθρώπων του Άρη για το άρθρο 99: «Δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο σήμερα προσέφυγαν, αυτό το λάθος δεν τα κάνει ούτε πρωτοετής μαθητής την νομικής. Έχεις προσφύγει κάπου και ενώ έχεις δικαίωμα εφέσεως και αναιρέσεως μετά από την έφεση, δεν το ασκείς. Και βγαίνει μια απόφαση και λέει ότι με τα στοιχεία που προσκομίσατε η προσφυγή σας στο άρθρο 99 είναι ανέφικτη. Έχεις προθεσμία κατόπιν αυτού να προσφύγεις  στο εφετείο, όταν δεν προσφύγεις η απόφαση αυτή γίνεται αμετάκλητη. Άρα για τον Άρη η προσφυγή στο άρθρο 99 έχει  χαρακτήρα δεδικασμένου, απερρίφθη απολύτως».
Για τον αν πλησιάζει στον Άρη και για την αυριανή(25/3) γιορτή: «Θα έλεγα ότι είμαι πολύ πιο κοντά από πριν. Δέχτηκα και μια πολύ τιμητική πρόσκληση από τον Χάρη τον Παπαγεωργίου, να είμαι αύριο στην γιορτή του Άρη. Και εννοείται ότι θα πάω».
 Για τον κόσμο του Άρη: «Ακόμα είμαστε σε περίοδο συζητήσεων, αν γίνει, θα ευχαριστηθεί πολύ ο κόσμος του Άρη αλλά θα ευχαριστηθεί και ο κόσμος του Ελληνικού ποδοσφαίρου ,γιατί Ελληνικό ποδόσφαιρο χωρίς Άρη δεν υπάρχει».
Για το αν τελείωσε ο Σκόρδας: «Όχι, είναι άρρωστος Αρειανός. Δεν μπορείς να του παραγνωρίσεις την αγάπη του για τον Άρη, σε καμία περίπτωση αν δεν έχεις στοιχεία δεν μπορείς να του αποδόσεις δόλο, αυτά θα τα βρει ο εισαγγελέας. Το θέμα είναι ότι όταν πέφτει κάποιος δεν του δίνει μια κλωτσιά να πάει πιο κάτω… Εκεί είναι και το μεγαλείο, εγώ συμπαθώ προσωπικά το κ.Σκόρδα και δίνω κάθε συμπαράσταση στους ανθρώπους αυτούς. Εκτός αν αποδεχτεί ότι βάλανε το δάχτυλο στο μέλι…
Δεν θα έκανα αυτή την τοποθέτηση αν ο Άρης δεν είχε τελειώσει αγωνιστικά μετά και το παιχνίδι με τον Πανθρακικό . Θα ήταν έλλειψη σεβασμού και προς την διοίκηση και προς την ομάδα να μιλάς για την επόμενη μέρα χωρίς να έχει εξαντληθεί και το τελευταίο ενδεχόμενο».
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: