Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Τζιανλουίτζι Μπουφόν: Una Grande Historia!!

Απόψε είναι μια μεγάλη μέρα για τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν και την Γιουβέντους. Ο «Superman» του Τορίνο θα φορέσει για 500ή φορά τα γάντια των «μπιανκονέρι»!

Τζιανλουίτζι Μπουφόν: Una Grande Historia!
Ένας αγώνας, μια μεγάλη ιστορία (Una Grande Historia), χρόνια καλά και άσχημα, χαρές και λύπες, όλα αυτά όμως με τα «μπιανκονέρι». Αυτά συνοψίζει ο αποψινός αγώνας της Γιουβέντους και της Τζένοα για τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν που σήμερα γιορτάζει!

Είναι τα δικά του «γενέθλια» με τη φανέλα της «βέκια σινιόρα», καθώς θα τη φορέσει για 500η φορά. Τα γάντια και τη φανέλα που την τίμησαν όσο λίγοι, όσο πολύ λίγοι.

inner

Όταν οι πολλοί εγκατέλειπαν το πλοίο μετά το σκάνδαλο «Calciopolis» εκείνος μαζί με τους Τρεζεγκέ, Νέντβεντ και Ντελ Πιέρο έμειναν, επανέφεραν την Γιουβέντους στη θέση που ανήκει και κράτησαν τη σημαία ψηλά!

Ένας σπουδαίος παίκτης, ένας κορυφαίος γκολκίπερ θα περάσει σήμερα στο πάνθεον της ιστορίας των «μπιανκονέρι», αφού θα είναι μόλις ο τέταρτος που θα σπάσει το φράγμα το 500 συμμετοχών.

inner

Όχι πολύ μπροστά του είναι οι Τζουζέπε Φουρίνο και Γκαετάνο Σιρέα, που έχουν 528 και 552 συμμετοχές, αντίστοιχα. Μπροστάρης δεν είναι άλλος από τον «Μεγαλέξανδρο», Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, με 705 συμμετοχές.

Ο «Σούπερ Τζίτζι» πρωτοπάτησε το πόδι του στο Τορίνο το καλοκαίρι του 2001, με τα λεφτά που είχαν δαπανηθεί για τη μεταγραφή του από την Πάρμα να αγγίζουν τα 51 εκατ. ευρώ. Το κορυφαίο ποσό που έχει δοθεί ποτέ για γκολκίπερ. Για έναν από τους κορυφαίους τερματοφύλακες!

inner

Η πρώτη με τα γάντια της Γιουβέντους ήταν στο 4-0 σε βάρος της Βενέτσια. Από τότε δεν… ξεκόλλησε από τα γκολπόστ της «Γηραιάς Κυρίας» και η αλήθεια είναι πως γι’ αυτό το παγκόσμιο ποδοσφαιρικο κοινό είναι σίγουρα πανευτυχές.

Σήμερα, λοιπόν, στην εμβόλιμη αγωνιστική (9η ) της Serie A όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στο «Λουίτζι Φεράρις» της Γένοβας και σε έναν ποδοσφαιριστή που ομορφαίνει εδώ και χρόνια απογεύματα και βράδια…

*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: