Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Βάρεσε στο... ψαχνό η ΑΕΚ!!

Μπαρούτι μύριζε η ΑΕΚ με τον Ηρακλή Ψαχνών! Πυροβολώντας με ευκαιρίες, δυο δοκάρια, ένα χαμένο πέναλτι και τρία ωραία γκολ, η Ένωση προσέφερε θέαμα (3-0) και προειδοποίησε ότι έρχεται ΚΑΙ στο Κύπελλο

Βάρεσε στο... ψαχνό η ΑΕΚ
Στο συνδυασμό νικών και όμορφου ποδοσφαίρου επέστρεψε η ΑΕΚ!

Παίζοντας κατά διαστήματα πολύ ωραία μπάλα, η «Ένωση» καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες τον Ηρακλή Ψαχνών (3-0) και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Με πολυτιμότερο παίκτη τον Ζόριτς, μια γκολάρα του Κορδέρο και πρωταγωνιστή ακόμα κι όταν έρχεται απ’ τον πάγκο τον Μάνταλο, οι «κιτρινόμαυροι» (που έχρισαν για πρώτη φορά σκόρερ και τον Μπακάκη) χόρτασαν θέαμα τους φίλους τους που ζέσταναν με την παρουσία τους το ΟΑΚΑ.

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου

ΑΕΚ 4 (3-0) -2 αγ.
Ατρόμητος 3 (1-0) -1 αγ.
Πανθρακικός 1 (0-0) -1. αγ.
Ηρακλής Ψαχνών 0 (0-4) -2 αγ.


Πώς έπαιξε

Το ελεγχόμενο rotation που αναμενόταν έκανε στην ενδεκάδα της ΑΕΚ ο Τραϊανός Δέλλας. Ο «Κολοσσός» προχώρησε στις αλλαγές που είχαν φανεί απ’ τις τελευταίες προπονήσεις, επαναφέροντας τους Σαρρή, Γροντή, Ρόβα, Ζόριτς και Ντακόλ στο αρχικό σχήμα. Έτσι, το γνώριμο 4-2-3-1 της «Ένωσης» διαμορφώθηκε ως εξής:

Κάτω απ’ τα δοκάρια ο Ανέστης και στην άμυνα –από αριστερά προς τα δεξιά- οι Γροντής, Σαρρής, Κολοβέτσιος και Μπακάκης. Στα χαφ βρέθηκαν οι Ρόβας-Κορδέρο, στην τριάδα μπροστά τους οι Μπαρμπόσα (αριστερά), Ζόριτς (επιτελικός), Πλατέλλας (δεξιά) και προωθημένος ήταν ο Ντακόλ.

Το ματς

Το κρύο -ειδικά απ’ τα τέλη του Οκτώβρη και μετά- ξυρίζει στο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ ωστόσο δεν είχε ούτε σήμερα να φοβάται γι’ αυτό. Γιατί εξαιτίας της... θερμότητας που της μετέφερε ξανά η εξέδρα της, μπήκε ζεστή στο γήπεδο. Παρά τα νέα πρόσωπα, η «Ένωση» δε δυσκολεύτηκε να κόψει από νωρίς τον αέρα στον αντίπαλό της. Κι όταν ξεπέρασε το λογικό πρόβλημα ομοιογένειας, να τον στριμώξει για τα καλά στην περιοχή του.

Όσο περνούσαν λοιπόν τα λεπτά, τόσο περισσότερο εντεινόταν η πολιορκία. Τόσο πιο πολύ απειλούσαν οι παίκτες του Δέλλα. Και τόσο πιο έντονα φαινόταν ότι το γκολ... ψήνεται. Διότι τα μακρινά σουτ κι οι κεφαλιές του Ντακόλ έφυγαν άουτ. Εκείνη του Ζόριτς (έπειτα από σέντρα-διαβήτη του Μπακάκη) έφερε απογείωση του Μανιάτη. Η προβολή του Σαρρή τον ανάγκασε να... συμμαχήσει με το δοκάρι του. Η σουτάρα όμως του Κορδέρο τον ανάγκασε να μαζέψει οριστικά την μπάλα απ’ τα δίχτυα του.

Αυτό το γκολ λοιπόν (μα κυρίως το 25λεπτο όμορφου ποδοσφαίρου που το απέφερε) πυροδότησε παραπάνω την εξέδρα. Την έσπρωξε να στήσει πάρτι κατά τη διάρκεια... του ημιχρόνου. Και ν’ αναγκάσει την ομάδα ν’ ακολουθήσει το ρυθμό της. Διότι σε λιγότερο από ένα τέταρτο η ΑΕΚ πρόλαβε ν’ απειλήσει τρις ότι θα τελειώσει το ματς. Όμως το πλασέ του Ζόριτς έγλειψε το δοκάρι. Η κεφαλιά του σταμάτησε στο απέναντι. Κι ο Μπαρμπόσα σπατάλησε το (πολύ αυστηρό) πέναλτι που κέρδισε.

Άγχος όμως δε δημιουργήθηκε ποτέ. Και γιατί να συμβεί κάτι τέτοιο, όταν υπάρχει (έστω και λίγο) Μάνταλος. Να μπει αλλαγή και να δείχνει το ίδιο ορεξάτος. Να ηρεμήσει το παιχνίδι. Και να το καθαρίσει οριστικά -με όμορφη κεφαλιά από φάουλ του Μπαρμπόσα. Μπορεί, δε, η... τούρτα της εμφάνισης της ΑΕΚ να ήταν ήδη χορταστική, ωστόσο έλειπε το κερασάκι. Το έβαλε λοιπόν (με το πρώτο του γκολ) ο Μπακάκης, δίνοντας περισσότερο στιλ στη νίκη και λόγο γι’ ακόμα πιο εκτεταμένο χειροκρότημα στην εξέδρα.


Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Γροντής, Κολοβέτσιος (69’ Φαγέ), Σαρρής, Μπακάκης, Ρόβας, Κορδέρο (57’ Μάνταλος), Μπαρμπόσα (76’ Αραβίδης), Ζόριτς, Πλατέλλας, Ντακόλ

Στον πάγκο έμειναν οι: Καραγκιολίδης, Γεωργέας, Ντούνης, Σβάρνας

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ (Γιώργος Κούτσης): Μανιάτης, Παλαιολόγος, Μπακομήτρος (61’ Κοτίτσας), Παπαδόπουλος, Παληγεώργος, Γκεμίσης, Λόμπα (67’ Δηλαβέρης), Φλίγγος (72’ Σικαλιάς), Γουόρντεν, Ποσίνκοβιτς, Ραπτάκης

Στον πάγκο έμειναν οι: Αγγελόπουλος, Κόσουτιτς, Πατσατζόγλου, Τσιμόντζι, Μελισσάς

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής) *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: