Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Το κλειδί του πρώτου γύρου...!!

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για την αναμέτρηση - κλειδί στην Τρίπολη και τον επιτυχημένο κύκλο που που πρέπει να κλείσει ο Ολυμπιακός!
Το πρόγραμμα λέει κύπελλο και Πανιώνιος. Υπάρχει η αυριανή αναμέτρηση, στο γήπεδο Καραϊσκάκης και ο Μίτσελ πολύ λογικά την χρησιμοποιεί για να ανοίξει τον κύκλο του rotation. Να δώσει ευκαιρίες και χρόνο συμμετοχής, επιδιώκοντας βέβαια και σε μια νίκη που εν πολλοίς θα σφραγίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
ADVERTISEMENT
Για τον Ολυμπιακό όμως η εβδομάδα που διανύουμε φυσικά και έχει σε κυρίαρχο φόντο την επόμενη αποστολή στο πρωτάθλημα. Το εκτός έδρας ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Μια ομάδα που κερδίζει τις εντυπώσεις ως εδώ με το ποιοτικό της ποδόσφαιρο αλλά και με το ότι καταφέρνει να αντέξει στην πρώτη της παρουσία σε ομίλους του Γιουρόπα να κρατά το αγωνιστικό της επίπεδο της εντός και εντός συνόρων. Έχει 13 βαθμούς στο πρωτάθλημα. Έχει και 4 στην Ευρώπη, όπου όπως φαίνεται θα το παλέψει ως το τέλος για την υπέρβαση. Για μια πρόκριση στην επόμενη φάση. Αυτή την ομάδα λοιπόν βρίσκει απέναντι του ο Ολυμπιακός, το Σάββατο. Λίγο πριν την δική του επόμενη αποστολή στο Τσάμπιονς Λιγκ (Γιουβέντους). Και έχουμε την εντύπωση ότι το ματς με τους Αρκάδες είναι ένα από τα σημαντικότερα στην «οικονομία» του πρώτου γύρου της φετινής Σούπερ Λιγκ.
Διότι κλείνει μια τριλογία όπου οι Ερυθρόλευκοι είχαν αυξημένο συντελεστή δυσκολίας. Εκεί που δεν το περίμεναν (στο Παγκρήτειο από τον Εργοτέλη που στο μεταξύ πήρε βαθμό στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο). Εκεί που το περίμεναν (με την λογική ότι το ματς με τον Παναθηναϊκό είναι το κλασικό ντέρμπι). Αν ο Ολυμπιακός περάσει από την Τρίπολη ολοκληρώνει με το απόλυτο αυτά τα ματς. Ακριβώς στο σημείο που... ανοίγει ακριβώς το ίδιο πρόγραμμα ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ. Πάει την Κυριακή στο Παγκρήτειο το συγκρότημα του Άγγελου Αναστασιάδη. Έχει μετά τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα. Και ακολουθεί το δικό του ταξίδι στην Τρίπολη.
Ο ΠΑΟΚ έχει καταφέρει μια από τις καλύτερες εκκινήσεις του, εδώ και πολλά χρόνια. Εξ ου και η πρώτη θέση στον πίνακα. Και ο Ολυμπιακός όμως χωρίς να φαίνεται αυτό στο 100% έχει ξεκινήσει καλύτερα από πέρσι. Από το πρωτάθλημα που το κατέκτησε με 17 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και 20 από τον Παναθηναϊκό που μέσω-πλέι οφ πήρε το εισιτήριο για τους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ. Ουσιαστικά έχει δύο βαθμούς περισσότερους σε σχέση με πέρσι αν βάλουμε «κάτω» το πρόγραμμα. Δηλαδή, η ομάδα του Μίτσελ νίκησε και πέρσι και φέτος: ΟΦΗ (5-1, 3-0), Βέροια (6-0, 3-0) εντός όπως και τη Νίκη Βόλου (3-1) που πήρε ας πούμε τη θέση του Άρη (1-0) σε σχέση με το περσινό πρωτάθλημα. Νίκησε Εργοτέλη (1-4, 2-3) εκτός. 
Έφερε ισοπαλία στο Αγρίνιο (0-0, 1-1) όπως ακριβώς και πέρσι. Έχασε φέτος στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο (1-0) που πέρσι είχε πάρει βαθμό 0-0), αλλά νίκησε τον Παναθηναϊκό (1-0) στο Φάληρο όπου πέρσι είχε χάσει με 0-3. Άρα λοιπόν οι βαθμοί είναι δύο περισσότεροι (16) έπειτα από την πρώτη 7άδα αγώνων! Και η «διόρθωση» της βαθμολογικής εικόνας σε σχέση με τον Ολυμπιακό πριν τη διακοπή του Οκτώβρη για τις εθνικές ομάδες, δεδομένη.
Oι Ερυθρόλευκοι έχασαν πέρσι και στην Τρίπολη (2-1) προς το τέλος του πρωταθλήματος. Αν λοιπόν το Σάββατο πάρουν το τρίποντο πάνε στο +5 σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Και μια ομάδα που ξέρει καλά το μονοπάτι του πρωταθλητισμού αυτό που κοιτά πρωτίστως είναι τα δικά της αποτελέσματα. Πέρσι η σεζόν ολοκληρώθηκε με 86 βαθμούς σε 34 αγωνιστικές. Αυτός ο αριθμός ανεβάζει πάρα πολύ ψηλά τον πήχη και για τον ΠΑΟΚ και για όποια άλλη ομάδα θελήσει να χτυπήσει τον τίτλο. Πόσο μάλλον λοιπόν αν ο Ολυμπιακός προσπεράσει την περσινή του συγκομιδή.
Έχει τεράστια αξία η επικράτηση στο ντέρμπι επί του Παναθηναϊκού. Έχει τεράστια αξία το γκολ του Κώστα Μήτρογλου στο 90΄ όπου χάρισε το τρίποντο στο Παγκρήτειο. Στην κουβέντα του τίτλου και όχι των εντυπώσεων. Αντίστοιχη αξία θα έχει εάν και εφόσον μια επικράτηση και στην Τρίπολη. «Στρώνει» πολύ το πρόγραμμα του Ολυμπιακού μετά τον Αστέρα, ως το φινάλε του πρώτου γύρου. Και έχει και το ματς με τον ΠΑΟΚ εντός (3/12). Σε τέτοιο βαθμό που μια νίκη στην Αρκαδία δίνει την εντύπωση ότι ανοίγει τον δρόμο για μια όχι και τόσο... μακρινή «ανατροπή» στον πίνακα. Για την επιστροφή των Ερυθρόλευκων στην κορυφή.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: