Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Τα δεκατρία 1-0 που θυμάμαι!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος θυμάται στο sport-fm.gr τα δεκατρία 1-0 του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού που του έχουν μείνει στο μυαλό εδώ και 40 χρόνια.

Τα δεκατρία 1-0 που θυμάμαι!
***Όπως ίσως έχουν καταλάβει όποιοι διαβάζουν τακτικά την στήλη, το πιο ωραίο σκορ που μου αρέσει στα ντέρμπι και γενικά στα μεγάλα παιχνίδια είναι το 1-0. Να μην τρώω γκολ και με ένα που θα βάλω να πάρω τη νίκη και «γειά σας».

***Ακούω πολύ κόσμο να λέει, «θα βάλουμε τέσσερα στον Παναθηναϊκό» κλπ, κλπ. Ωραία είναι αυτά. Μόνο που ιστορικά γίνονται μία φορά στα τόσα χρόνια. Κι εγώ προτιμάω αυτά που γίνονται πολύ πιο τακτικά…

***Αν μπω σε διαδικασία να θυμηθώ ποια είναι τα 1-0 του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού που μου έρχονται πιο εύκολα στο μυαλό, στα 40 χρόνια που βλέπω μπαλίτσα;

***Τελικός κυπέλλου 1975 στο Καραϊσκάκη. Με τον μακαρίτη τον Δαβουρλή να κρεμάει τον Κωνσταντίνου από 40 μέτρα.

***1980 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στο Καραϊσκάκη με γκολ του Τάκη Νι(γ)κολούδη. Πρώτη νίκη στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο επί του αιώνιου αντίπαλου.

***1980 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στη Λεωφόρο με γκολ του Κουσουλάκη. Με την περίφημη διαφήμιση, το χρυσό ντέρμπι της Ίον.

***1983 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στη Λεωφόρο με τον Εσταβίλιο. Σφραγίστηκε το 4ο σερί πρωτάθλημα τότε επί Νταϊφά.Κι οι τρεις τελευταίες νίκες με Καζιμίρ Γκόρσκι στον πάγκο. Μετρ.

***1991 και 1992 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός με γκολ των Αναστόπουλου και Προτάσοφ, με Μπλαχίν στον πάγκο. Σε εποχές πολύ δύσκολες για τον Ολυμπιακό, νίκες που κράτησαν ψηλά το ηθικό της παράταξης.

***1996 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός με το πέναλτι του Τζόλε, που σφύριξε ο Παπουτσέλης. Ήδη, πριν κάποιους μήνες είχε επέλθει το τέλος του λεγόμενου Βαρδινογιαννισμού κι είχε φτάσει η εποχή του Σωκράτη Κόκκαλη.

***2001 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ. Ασίστ Τζιοβάνι, υποδειγματικό πλασέ Τζόλε. Τέλειο γκολ, με Τάκη Λεμονή να πανηγυρίζει στον πάγκο.

***2004 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός με φάουλ του Ριβάλντο. Πρώτη επίσκεψη του ΠΑΟ στο νέο Καραϊσκάκη κι ήττα με Μπάγεβιτς προπονητή, όπως το 1996.

***2010 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός με γκολ του Ματ Ντάρμπισαϊρ, προσωρινό προπονητή Μπάντοβιτς κι 70.000 «αγάλματα» στο ΟΑΚΑ. Τελευταία νίκη του Ολυμπιακού επί Κόκκαλη κι εκδίκηση για την απώλεια του πρωταθλήματος.

***2012 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός με γκολ του Αμπντούν. Μαγκιόρικη νίκη και κατάκτηση δεύτερου σερί τίτλου μέσα στο ΟΑΚΑ από την έξοχη ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Εδραίωση του νέου Ολυμπιακού του Βαγγέλη Μαρινάκη.

***2013 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός με γκολ του Μήτρογλου στο 90’ μέσα στη Λεωφόρο. Χωρίς σχόλια.

***2014 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στο πρώτο ματς μετά την περσινή βαριά ήττα στο Καραϊσκάκη. Με σκόρερ τον Αυλωνίτη, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, μετά την αλλαγή του από τον Μίτσελ, που έκανε δεύτερο 1-0 επί του ΠΑΟ.

***Συνεχίζεται… *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: