Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Εύκολα η Ντόρτμουντ!!

Πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου για την Ντόρτμουντ, που επιβλήθηκε εκτός έδρας 3-0 της Ζανκτ Πάουλι. Αποκλεισμός για Χέρτα, Ανόβερο.
Άλλο Bundesliga και άλλο Κύπελλο. Η Ντόρτμουντ θυμήθηκε τον καλό της εαυτό στο πρώτο 45λεπτο με την Ζανκτ Πάουλι και πήρε εύκολα την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, φτάνοντας στη νίκη με 3-0.
ADVERTISEMENT
Οι παίκτες του Κλοπ κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος, όμως το... σύμπτωμα των χαμένων ευκαιριών έκανε από νωρίς την εμφάνισή του. Ο Καγκάβα (9') έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, ενώ ο Τσχάουνερ έβγαλε εντυπωσιακά τα σουτ των Χούμελς (16') και Μχιταριάν (22'). Ενδιάμεσα ο Ιμόμπιλε είχε βρει δίχτυα στο 18' μετά από πάσα του εξαιρετικού (ως δεξί μπακ) Παπασταθόπουλου, όμως το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Τελικά, ο Ιταλός έγραψε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, όταν μετά από εξαιρετική ομαδική προσπάθεια έκανε από κοντά το 0-1 στο 33' μετά από ασίστ του Καγκάβα, που μάλλον πήγαινε για σουτ...
Οι Βεστφαλοί δεν απειλήθηκαν καθόλου και αφού ο Ρόις είδε τον Τσχάουνερ να βγάζει το σουτ του στο 42', κατάφερε να τον νικήσει στο 44'. Ο Ιόμπιλε έκανε την κούρσα και το γύρισμα από αριστερά και ο μέσος της Ντόρτμουντ με πλασέ στην κίνηση έκανε το 0-2, για να τελειώσει τα πάντα. Οι φιλοξενούμενοι εμφανίστηκαν αγνώριστοι στην επανάληψη, κατέβασαν πολλές ταχύτητες και οι γηπεδούχοι βγήκαν στην επίθεση. Φερχέκ (47'), Κρίνγκε (48') και Ντάουμπε (57'), όμως δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Λάνγκερακ. Μετά το 60΄' σταμάτησαν και οι ευκαιρίες, με τον Καγκάβα να κάνει το τελικό 0-3 στο 86'.
Με το δεξί ο Σκρίπνικ
Ιδανικό ντεμπούτο για τον Βίκτορ Σκρίπνικ στον πάγκο της Βέρντερ, που επιβλήθηκε εκτός έδρας 2-0 της Κέμνιτσερ και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου. Οι ομάδες μπήκαν νωθρά στο ματς με αποτέλεσμα οι φάσεις να είναι ελάχιστες στο ξεκίνημα. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 28' με τον Φινκ για τους γηπεδούχους, που στην επόμενη φάση «τιμωρήθηκαν». Ο Μπάρτελς βρέθηκε σε θέση τετ α τετ στο 31' με τον Πέντκε και έκανε το 0-1. Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν πιο οργανωμένα και όσο περνούσε η ώρα ήταν ακόμη καλύτεροι. Με το ξεκίνημα της επανάληψης έφτασαν και σε δεύτερο γκολ με τον Ντι Σάντο στο 49'. Μετά το 60' ο ρυθμός έπεσε, οι φιλοξενούμενοι αποφάσισαν να μην ρισκάρουν και το 0-2 να μένει μέχρι το τέλος.
Την έκπληξη η Άλεν
Η Άλεν αιφνιδίασε το Ανόβερο, έφτασε στη νίκη 2-0 και έκανε την έκπληξη, παίρνοντας την πρόκριση για τους «16». Ο ρυθμός ήταν καλός από το ξεκίνημα, κυρίως επειδή οι γηπεδούχοι μπήκαν με διάθεση να επιτεθούν. Ο Μπέρνχαρντ κράτησε όρθια την Άλεν, που στο 24' κόντρα στη ροή του ματς πήρε το προβάδισμα με αυτογκόλ του Γκουλσελάμ. Το σοκ αποδείχθηκε πολύ μεγάλο για τους φιλοξενούμενους, που από τύχη δεν δέχθηκαν και άλλο γκολ μέχρι το ημίχρονο. Τα πάντα τελείωσαν στο 59', όταν ο Κλάους έκανε και το 2-0 για την Άλεν! Ευκαιρίες συνέχιζαν να χάνονται εκατέρωθεν, με τους Μπέρνχαρντ και Τσίλερ να κάνουν δύσκολες αποκρούσεις και τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.
Μια από τα ίδια για την Χέρτα
Η Χέρτα ηττήθηκε στα πέναλτι από την Αρμίνια, που αγωνίζεται στην 3η κατηγορία, στο Μπίλεφελντ και για ακόμη μία σεζόν το όνειρο του τελικού στο Βερολίνο τελείωσε νωρίς. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή, όμως όχι μόνο δεν κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ, αλλά είχαν και αρκετά προβλήματα στις αντεπιθέσεις των γηπεδούχων. Η μεγαλύτερη ευκαιρία χάθηκε στο 24' για τους πρωτευουσιάνους, όταν ο Χέλμαϊν έσωσε στη γραμμή, με το 0-0 να παραμένει μέχρι το ημίχρονο. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισορροπήσουν και κράτησαν τους αντιπάλους τους μακριά από την εστία του Σχφόλοφ. Το 0-0 δεν άλλαξε ούτε στην παράταση και στα πέναλτι η Αρμίνια κατάφερε να πάρει την μεγάλη πρόκριση, με τους Σίμπερ και Βάγκνερ να χάνουν δύο πέναλτι για την Χέρτα και τον Ζάλγκερ ένα για τους γηπεδούχους.
Συνοπτικά το πρόγραμμα του 2ου γύρου
Τρίτη (28/10)
Κέμνιτσερ-Βέρντερ 0-2
Όφενμπαχ-Καρλσρούι 1-0
Άαλεν-Ανόβερο 2-0
Μπίλεφελντ-Χέρτα 0-0 (4-2 στα πέναλτι)
Ζανκτ Πάουλι-Ντόρτμουντ 0-3
Καϊζερσλάουτερν-Γκρόιτερ Φιρτ 2-0
Ντούισμπουργκ-Κολωνία 0-0 (1-4 στα πέναλτι)
Διναμό Δρέσδης-Μπόχουμ 2-1
Τετάρτη (29/10)
Μάγκντεμπουργκ-Λεβερκούζεν (20:00)
Βίρτσμπουργκερ Κίκερς-Μπράουνσβαϊγκ
Μόναχο 1860-Φράιμπουργκ
Λειψία-Άουε
Αμβούργο-Μπάγερν (21:30)
Χόφενχαϊμ-FSV Φρανκφούρτης
Βόλφσμπουργκ-Χάιντενχαϊμ
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Γκλάντμπαχ
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: