Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Το δεξί χέρι του Παπαθανασάκη!!

Ο άνθρωπος, που αποτελεί το «δεξί χέρι» του Σπύρου Παπαθανασάκη στον Ηρακλή, έχει τιμήσει και με το παραπάνω την φανέλα της ομάδας. Είναι ο Μάκης Σεντελίδης, κυπελλούχος του 1976, έμπειρος προπονητής, λέκτορας των ΤΕΦΑΑ, αλλά πάνω απ’ όλα «άρρωστος Ηρακλειδέας»! Αυτόν εμπιστεύεται ο Παπαθανασάκης περισσότερο απ’ όλους και σ’ αυτόν βασίζεται, ώστε να γνωρίζει καλά πως λειτουργούν τα πράγματα στην Μίκρα, όταν εκείνος απουσιάζει στον Καναδά. Αυτό που τους ενώνει ακόμα περισσότερο είναι η αγάπη για τα νέα παιδιά και τις Ακαδημίες του συλλόγου.
Ο Μάκης Σεντελίδης μίλησε στην «ARENA PRESS» τόσο για την αγωνιστική πορεία της ομάδας με το 3Χ3, τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται και ξεπερνιόνται καθημερινά, την επαφή του με τον Παπαθανασάκη και την προσπάθεια που γίνεται στα τμήματα υποδομής.
«Τρεις νίκες πλέον, ξεκινήσαμε με τον καλύτερο τρόπο την σεζόν. Το είχε ανάγκη η ομάδα, αλλά πρόκειται μόνο για την αρχή ενός μαραθωνίου. Τώρα πρέπει να δείξουμε σοβαρότητα, υπευθυνότητα και συγκέντρωση. Έχουμε τους παίκτες, που μπορούν να το πετύχουν. Σ’ αυτό βοηθάει πολύ το κλίμα στην ομάδα και οι σχέσεις που έχουν αναπτυχτεί μεταξύ παικτών, προπονητή και διοίκησης».
-Τον Ιούνιο η ομάδα ήταν σχεδόν διαλυμένη και σε σύντομο χρονικό διάστημα, κατάφερε να δείξει ένα πολύ καλό πρόσωπο…
«Όταν ήρθαμε, συναντήσαμε… κρανίου τόπο. Τα πάντα ήταν διαλυμένα. Η θέληση του Σπύρου Παπαθανασάκη, το πάθος του και η… ανεξήγητη Ηρακλειδοσύνη του ήταν τα στοιχεία που άλλαξαν τα πάντα μέσα σε τρεις μήνες. Η κατάσταση αλλάζει και τα πράγματα μπαίνουν σε μια σειρά. Πολλά περισσότερα θα γίνουν στην συνέχεια. Η συμπαράσταση του κόσμου είναι σημαντική και απαραίτητη. Έτσι θα μπορέσει να λειτουργήσει σωστά ο οργανισμός, που ονομάζεται Ηρακλής. Η παρουσία του πρόεδρου της ΠΑΕ και το πάθος, που υπάρχει μας βοηθά όλους να βρίσκουμε λύσεις. Καθημερινά ανακύπτουν ζητήματα, που δεν γνωρίζαμε καν την ύπαρξη τους. Με ρεαλισμό και με την συμβολή του κόσμου θα βρούμε τον δρόμο μας».
– Υπάρχουν, δηλαδή, προβλήματα που βρίσκετε καθημερινά μπροστά σας;
«Κάθε μέρα έχουμε κάτι καινούργιο. Ο πρόεδρος έχει διαθέσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό και προσπαθεί να τα αντιμετωπίσει. Κάποια πράγματα ήταν διαφορετικά απ’ ότι έδειχναν, όμως ο Παπαθανασάκης θέλει να εξυγιάνει την ομάδα και να την κάνει να σταθεί όρθια».
– Τελικά, θα καταφέρει ο Ηρακλής να πετύχει τον στόχο του;
«Η ομάδα και κατ’ επέκταση η ΠΑΕ ήταν όπως ένας παράλυτος άνθρωπος, που έπρεπε να σηκωθεί από το κρεβάτι του. Ο παράλυτος, πλέον, στάθηκε στα πόδια του, όμως εμείς θέλουμε να χορέψει αμέσως πεντοζάλη κι αυτός είναι ένας άθλος. Όμως, ο Ηρακλής είναι ένας Ημίθεος και θα προσπαθήσουμε να το καταφέρουμε».
– Ποιος είναι ο ρόλος σας μέσα στην ΠΑΕ;
«Για να οργανώσεις μια εταιρία πρέπει να έχεις τα κατάλληλα άτομα. Έγινε μια καλή αρχή και αρχίζει να υπάρχει οργάνωση στην ΠΑΕ. Το καταλαβαίνουν πλέον όλοι αυτό. Προσωπικά ενημερώνομαι και επιλαμβάνομαι των καταστάσεων ή και των προβλημάτων, προκειμένου να δοθούν οι απαραίτητες λύσεις. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι να επαναφέρουμε την αξιοπιστία της ομάδας και της ΠΑΕ».
– Ποιες είναι οι σχέσεις σας με τον προπονητή και την παρουσία του στην ομάδα;
«Δεν έχω καμία σχέση με τεχνικά ζητήματα. Υποστηρίζω την δουλειά του τεχνικού επιτελείου, καθώς πρέπει να ενημερώνομαι για ότι έχει σχέση με το ποδοσφαιρικό τμήμα, ώστε να μπορώ να μεταφέρω μια εικόνα στον Σπύρο Παπαθανασάκη. Υπάρχει καλή επαφή και όπως φαίνεται ο προπονητής δουλεύει ιδανικά. Φαίνεται στο αγωνιστικό κομμάτι».
– Είναι γνωστό ότι, όπως κι εσείς εδώ και χρόνια, ο Σπύρος Παπαθανασάκης δίνει μεγάλη βαρύτητα στις Ακαδημίες…
«Θέλει προσπάθεια. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ πιστεύει ότι αυτό είναι το κλειδί για το μέλλον του Ηρακλή. Παλαιότερα όλοι ήθελαν να έρθουν στις Ακαδημίες μας, είτε ως ποδοσφαιριστές, είτε ως προπονητές. Είμαι διοικητικά υπεύθυνος για τις Ακαδημίες και προσπαθώ να μεταφέρω ένα πλάνο που έχουμε για την ανάπτυξη και το μέλλον του Ηρακλή, μέσα απ’ αυτές. Με την ευκαιρία θέλω να πω στους γονείς να ξεχάσουν όσα συνέβαιναν παλιότερα και να δουν θετικά τη νέα προσπάθεια που γίνεται. Ας μας εμπιστευτούν τα παιδιά τους».
-Παλαιότερα ο Ηρακλής είχε αναδείξει πολλούς ποδοσφαιριστές…
«Ο Στάμου που είναι και πάλι στην ομάδα μας, ο Αγγελούδης, ο Γιάννης Παπαδόπουλος, ο Απόστολος Βέλλιος, ο Κυριαζής, ο Γιάντσης, ο Μπαντής, ο Ιωαννίδης, ο Παπαστεριανός και πόσα άλλα παιδιά… Ήταν όλα αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας. Δυστυχώς, ενώ υπήρχαν οι προοπτικές, δεν βοήθησε η εξέλιξη της ομάδας και έγιναν πολλά λάθη, που έφεραν την διάλυση των Ακαδημιών. Ο Ηρακλής έχασε την αξιοπιστία του προς τους γονείς και τους αθλητές. Τώρα θέλουμε να αποκτήσουμε ξανά την αξιοπιστία μας και να θέλουν όλοι να έρθουν στον Ηρακλή».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: