Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Α1 ανδρών-Πέρασε δύσκολα από την Καβάλα


Ο Φώτσης καρφώνει στο καλάθι της Καβάλας Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε αρκετά, αλλά κατάφερε να φύγει με τη νίκη από την Καβάλα (85-73). Η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς είχε να αντιμετωπίσει τις απουσίες των Δημήτρη Διαμαντίδη και Ντρου Νίκολας, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρον οι γηπεδούχοι.

Η Καβάλα δεν είχε το παραμικρό άγχος και έπαιξε ελεύθερο μπάσκετ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε πίσω στο σκορ στο τέλος της πρώτης περιόδου με 25-24, αλλά στην δεύτερη περίοδο με... αιχμή του δόρατος τους Σπανούλη και Περπέρογλου προσπέρασε και μάλιστα στο τέλος της περιόδου έφτασε τη διαφορά στους δέκα πόντους (36-46).

Όπως και στην πρώτη περίοδο, έτσι και στην Τρίτη οι παίκτες του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς δεν μπήκαν και τόσο συγκεντρωμένοι στο παρκέ και είχαν κακές επιλογές στο επιθετικό κομμάτι.

Ο Αλέξης Κυρίτσης βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα και κάπως έτσι η Καβάλα έκλεισε και πάλι την... ψαλίδα. Ο Παναθηναϊκός βρισκόταν μπροστά στο σκορ με ένα καλάθι μέχρι το 37', αλλά στη συνέχεια απλά ανέβασε στροφές και «καθάρισε».

Το τελικό σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα, μιας και οι γηπεδούχοι πάλεψαν μέχρι τέλους και πήραν από το εν λόγω παιχνίδι ό,τι περισσότερο μπορούσαν. Ο Παναθηναϊκός δίχως τους Νίκολας και Διαμαντίδη υστερεί σε αρκετούς τομείς, πλην όμως ακόμα κι έτσι πέτυχε μία ακόμη νίκη στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Διαιτητές οι: Τανατζής, Φούφης, Μαγκλογιάννης
Τα δεκάλεπτα: 25-24, 36-46, 59-63, 73-85

ΚΑΒΑΛΑ (Πιλαφίδης): Αλεξάντερ 9 (1), Αγγελόπουλος 3, Κυρίτσης 19 (2), Κόλινς 13 (2), Ηλιάδης 3 (1), Σιλντς 7 (1), Ραΐσεβιτς 1, Σιγκούνας 7 91), Τσέρανιτς 4, Γκούστας 7.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ομπράντοβιτς): Σερμαντίνι 1, Τέπιτς 10 (2), Σπανούλης 18 (2), Περπέρογλου 20 (2), Μπατίστ 10, Φώτσης 4, Τσαρτσαρής 6, Γιασικεβίτσιους, Πέκοβιτς 16, Καλάθης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: