Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Ατρόμητος Ξάνθη 1-0

Ο Ατρόμητος κέρδισε την Ξάνθη με 1-0 στο Περιστέρι και πήρε μια βαθιά βαθμολογική ανάσα, ξεφεύγοντας από την επικίνδυνη ζώνη. Οι Πεεριστεριώτες ουσιαστικά "καθάρισαν" το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, πετυχαίνοντας γκολ με τον Φαβάλι στις καθυστερήσεις. Με πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη η Ξάνθη, φάνηκε μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο, όπου προσπάθησε να σώσει την παρτίδα με τους Λουτσιάνο και Πόι.

Ο Ατρόμητος μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα και κατάφερε μετά το αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο να πάρει τα ηνία του παιχνιδιού. Οι Μπρίτο, Φαβάλι και Αναστασάκος προκάλεσαν πολλούς πονοκεφάλους στην άμυνα της Ξάνθης, η οποία ακολούθησε την τακτική των αντεπιθέσεων, με τους Πόι και Μαρσελίνιο να αναλαμβάνουν το μεγαλύτερο βάρος των επιθέσων.

Η επιθυμία του Δώνη έγινε πράξη

Οι γηπεδούχοι ήθελαν να πάνε στα αποδυτήρια με προβάδισμα στο σκορ, κάτι το οποίο είχε ζητήσει και ο Δώνης, ο οποίος προς τέλος κυρίως του σαρανταπενταλέπτου προέτρεπε τους παίκτες του να βγαίνουν πιο συχνά στην επίθεση. Οι Αναστασάκος (12'), Μπρίτο (17'), Φαβάλι (34'), έχασαν σημαντικές ευκαιρίες, αλλά τελικά η δικαίωση ήρθε λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου και μάλιστα με... λάτιν εκτέλεση.

Ο Φαβάλι δέχτηκε την πάσα του Αναστασάκου και με εξαιρετικό τακουνάκι δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Γκσπούρνινγκ.

Διορθωτικές κινήσεις χωρίς αποτέλεσμα

Ο Γιάννης Μαντζουράκης αποφάσισε να ανακάτεψε την τράπουλα στο δεύτερο ημίχρονο περνώντας σε επιτελικό ρόλο τον Λουτσιάνο, αλλά ήταν εμφανές ότι η Ξάνθη δεν μπορούσε να λειτουργήσει επιθετικά, παρά το γεγονός ότι οι ακρίτες είχαν κάποιες καλές στιγμές στις καθυστερήσεις του αγώνα

Ο Ατρόμητος είχε ως στόχο πλέον να διατηρήσει το εύθραστο 1-0, εγκατέλειψε τις πολλές επισκέψεις στην εστία του Γκσπούρνινγκ και τελικά κατέκτησε το τρίποντο, με τον Περόνε να χάνει μια μοναδική ευκαιρία στις καθυστερήσεις για να σημειώσει το δεύτερο γκολ της ομάδας του Περιστερίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: