Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

«Σπίτι, προπόνηση… σουβλάκια με delivery»

«Σπίτι, προπόνηση… σουβλάκια με delivery»

Η φράση «λαϊκά δικαστήρια» είναι πολύ λίγη…για να εξηγήσει το τι ακριβώς διαδραματίστηκε μετά το χθεσινό παιχνίδι του Άρη με τον Αστέρα Τρίπολης. Η παραπάνω φράση αντικατοπτρίζει πλήρως την οργή του κόσμου των «κίτρινων» και ακούστηκε από έναν οπαδό της ομάδας, την ώρα που περίμενε να βγουν από τα αποδυτήρια οι παίκτες του Άρη.
Ότι και να πούμε, ότι λέξεις και αν χρησιμοποιήσουμε, δεν μπορούν να περιγράψουν επ΄ ακριβώς τις εικόνες, που εξελέγχτηκαν στην οδό Παπαναστασίου χθες το βράδυ. Ένα εξοργισμένο πλήθος να βρίζει και να ωρύεται κατά των παικτών. Μια μερίδα αυτών να ανοίγει «μέτωπο» με τα ΜΑΤ και να δίνει περισσότερο «φως» στη περιοχή ανάβοντας κάδους. Από όλο το σκηνικό φυσικά, δεν έλειψαν οι ρίψεις μπουκαλιών και διάφορων αντικειμένων, όπως και τα δακρυγόνα, τα οποία έπνιξαν για πολλοστή φορά τον ουρανό του «Κλεάνθης Βικελίδης».
Όλα τα παραπάνω είναι μια γενική εικόνα της χθεσινής βραδιάς. Συνέβησαν και άλλα, τα οποία έχουν να κάνουν με βαριές κουβέντες που ξεστόμισαν οι οπαδοί των «κίτρινων». Κουβέντες που περιείχαν μεγάλη δόση αλήθειας και έπρεπε κάποτε να ειπωθούν…

Επεισόδια οπαδών-αστυνομίας

Με την λήξη του αγώνα ένας μεγάλος όγκος οπαδών του Άρη, που παρακολούθησε το παιχνίδι από την θύρα 1, βγήκε αμέσως έξω από το γήπεδο. Παράλληλα ακριβώς μπροστά στα αποδυτήρια, διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν δημιουργήσει «τείχος», ώστε να μην μπορεί κανένας να πλησιάσει στην είσοδο τους. Την ίδια στιγμή και όσο περνούσε η ώρα, ο κόσμος αυξάνονταν ολοένα και περισσότερο. Οι περισσότεροι βρέθηκαν στο σημείο για να αποδοκιμάσουν τους παίκτες του Άρη. Μια μικρή μερίδα οπαδών ωστόσο, άνοιξε «πυρ» με την αστυνομία πετώντας γυάλινα μπουκάλια προς την μεριά της και «φωταγωγώντας» αρκετούς κάδους. Αυτό συνέβαινε για αρκετή ώρα, με τα ΜΑΤ να αντιδρούν κάποια στιγμή, κάνοντας το γνωστό… «ντου» για να τους απομακρύνουν. Το λάθος τους για ακόμη μια φορά, ήταν η ρίψη δακρυγόνων ακριβώς στη μέση της θύρας 2. Ακαριαία η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική, με τον κόσμο των «κίτρινων» που έβγαινε εκείνη την ώρα από την Θύρα 2 και την Θύρα 3 και ο οποίος δεν συμμετείχε στα επεισόδια, να προσπαθεί να καλύψει τα πρόσωπα του για να μην εισπνεύσει της χημικές ουσίες. Στη συνέχεια τα ΜΑΤ επέστρεψαν στη θέση τους έξω από τα αποδυτήρια, για να φύγουν και πάλι τρέχοντας λίγα λεπτά αργότερα μετά από κλήση για επεισόδια στην οδό Γιάννη Αγγέλου.

«Εμείς σας πληρώνουμε»

Μετά από κάποια διάστημα τα επεισόδια μεταξύ οπαδών και αστυνομίας σταμάτησαν και τα πράγματα, όσον αφορά το «κομμάτι» αυτό, ηρέμησαν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι φωνές και οι αποδοκιμασίες να ακούγονται ολοένα και πιο δυνατά, με ορισμένους αγανακτισμένους φίλους των «κίτρινων» να είναι στη κυριολεξία εκτός εαυτού και να «κατεβάζουν»… ότι τους ερχόταν στο κεφάλι. Τα περισσότερα εξ αυτών φυσικά δεν μπορούν να καταγραφούν, διότι ήταν υβριστικά. Ορισμένα πάλι άλλα, μπορούν να αποτυπωθούν στο «χαρτί»… «Ντροπή σας…άχρηστοι…οποίος δεν μπορεί να πάει σπίτι του…μάθετε που παίζεται…εμείς σαν πληρώνουμε…πάλι δεν θα μπορούμε να κοιμηθούμε το βράδυ…», ήταν μερικές από τις λέξεις και τις φράσεις που ακούστηκαν από το εξαγριωμένο πλήθος.

«Τέρμα τα κλάμπ, τέρμα τα μπουζούκια…»

Στη συνέχεια των παραπάνω γεγονότων, χαρακτηριστικά είναι τα λόγια ενός οπαδού… «Τέρμα τα κλάμπ, τέρμα τα μπουζούκια. Από αύριο θα είστε προπόνηση, σπίτι, σπίτι προπόνηση και σουβλάκια θα παραγγέλνετε με deliveri…και την Κυριακή θα πηγαίνετε εκκλησία. Κανένας σας δεν θα βγαίνει έξω από το σπίτι του. Όποιον δούμε από εδώ και στο εξής έξω σε κλάμπ και μπουζούκια θα…». Λόγια γεμάτα αλήθειες και τα οποία για πρώτη φορά ακούστηκαν «δυνατά»…

«Να έρθει ο Κόκε να μας ακούσει»

Μια άλλη απαίτηση του συγκεντρωμένου πλήθους, ήταν να βγει ο Κόκε ως αρχηγός να τους ακούσει…»Τώρα, εδώ να έρθει ο Κόκε ως αρχηγός με τον μεταφραστή να μας ακούσει. Να έρθει τώρα. Δεν θα τον κάνουμε τίποτα. Θέλουμε να μας ακούσει. Φέρτε τον τώρα».

Αλλαγή σχεδίων

Λόγο της κατάστασης που επικρατούσε έξω από τα αποδυτήρια, η ασφάλεια των «κίτρινων» σε συνεργασία με την αστυνομία αναγκάστηκαν να καταστρώσουν νέα πλάνα, όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα έφευγαν οι δύο ομάδες από το γήπεδο. Τελικά το λεωφορείο που θα μετέφερε την αποστολή του Αστέρα, παρέλαβε το «συγκρότημα» της Αρκαδίας από την οδό Μάνθου Ματθαίου(πίσω από την Θύρα 1), ενώ αυτό του Άρη από την Αλκμήνης.

«Άλλοι δεν έχουν να φάνε και οι δικές σας τσέπες είναι γεμάτες»

Σχετικά με την αποστολή του Άρη, όπως αναφέραμε και παραπάνω, αποχώρησε από το γήπεδο από την οδό «Αλκμήνης» για να αποφύγει το εξαγριωμένο πλήθος. Ωστόσο περίπου 30 οπαδοί των «κίτρινων» «ψυλλιάστηκαν» την αλλαγή…και βρέθηκαν στο σημείο την στιγμή που οι παίκτες είχαν επιβιβαστεί ήδη στο λεωφορείο. Αμέσως ξεκίνησαν τα «γαλλικά», «ντύνοντας» τους παίκτες με διάφορα «κοσμητικά» επίθετα. «Άλλοι δεν έχουν να φάνε και οι δικές σας τσέπες είναι γεμάτες…Λαμπριάκο, Σηφάκη κάντε κάτι για να καταλάβουν που βρίσκονται…», ήταν κάποια από τα λόγια που ακούστηκαν από τους αγανακτισμένους φιλάθλους.
Μάλιστα ένας εκ των οπαδών απευθύνθηκε στον Χαβίτο δείχνοντας του χαρακτηριστικά με το χέρι του ότι τον νοιάζουν μόνο τα λεφτά. Ο Χαβίτο αντέδρασε μέσα από το λεωφορείο σαν να έλεγε στον οπαδό… «Εγώ παίρνω λεφτά; Εμένα με νοιάζουν τα λεφτά;». (Και η αλήθεια είναι, ότι ο Χαβίτο σε σχέση με τους υπόλοιπους, και με λιγότερα χρήματα πληρώνεται και δεν φέρει τόσο μεγάλη ευθύνη, όσο κάποιοι άλλοι συμπαίκτες του). Με αφορμή λοιπόν το παραπάνω σκηνικό, ορισμένοι ποδοσφαιριστές τράβηξαν τις κουρτίνες του λεωφορείου, με αποτέλεσμα αυτό να εξαγριώσει ακόμα περισσότερο τους φιλάθλους. Παράλληλα ένας οπαδός την ώρα που έφευγε το λεωφορείο, έβγαλε από την τσέπη του ένα χαρτονόμισμα και το κουνούσε στους παίκτες.

«Γιατί δεν τους βγάλατε από μπροστά;»

Το τελευταίο φραστικό επεισόδιο που σημειώθηκε την χθεσινή βραδιά, ήταν μόλις αποχώρησε η αποστολή του Άρη από το γήπεδο. Αυτοί οι 30 οπαδοί, απευθύνθηκαν στην ασφάλεια της ομάδας, λέγοντας στους υπευθύνους… «Γιατί δεν τους βγάλατε από μπροστά και τους βγάλατε από πίσω; Έπρεπε να αντικρίσουν τον κόσμο στα μάτια. Δεν υπάρχουν μόνο χαρές, υπάρχουν και τέτοιες καταστάσεις». Πηγη Μετροσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: