Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Μονόδρομος η νίκη

Μονόδρομος η νίκη

Με στόχο τη νίκη και τους τρεις βαθμούς της, απόψε το απόγευμα στο δημοτικό στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» της Καβάλας, ο ΠΑΟΚ φιλοδοξεί να ξεπεράσει εύκολα ή δύσκολα την αντίσταση της γηπεδούχου τοπικής ομάδας και να διατηρήσει έτσι την επαφή του με τις κορυφές του βαθμολογικού πίνακα και φυσικά την τρίτη προνομιούχο βαθμολογική θέση. Για το σκοπό αυτό ο Δικέφαλος της Θεσσαλονίκης ολοκλήρωσε χθες το μεσημέρι την εβδομαδιαία προετοιμασία του για το σημερινό παιχνίδι και με τα αναπόφευκτα προβλήματα απουσιών φιλοδοξεί να κάνει την καλύτερη δυνατή εμφάνιση και να κερδίσει την ομάδα της ανατολικής Μακεδονίας ικανοποιώντας τις χιλιάδες των οπαδών του που θα τον στηρίξουν από την κερκίδα.

Χωρίς Ντάριο Κρέσιτς

Η χθεσινή τελευταία προπόνηση ανέδειξε ως σοβαρότερο τελικά το πρόβλημα του Κροάτη τερματοφύλακα Ντάριο Κρέσιτς που συνέχισε να αισθάνεται ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο και αποκλείστηκε από την αποστολή. Έτσι αναπληρωματικός στον πάγκο του Δικεφάλου θα είναι ο Φώτης Κουτζαβασίλης που θα αποτελέσει την εναλλακτική λύση πίσω από τον Κώστα Χαλκιά.
Μετά την προπόνηση στην οποία επίσης πήρε μέρος με χαλαρούς ρυθμούς ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, ο προπονητής του ΠΑΟΚ συγκρότησε την αποστολή της ομάδας η οποία αποτελείται από τους: Χαλκιά, Κουτζαβασίλη, Αμπουπακάρι, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Γκαρσία, Ιβιτς, Λίνο, Μουν, Σαβίνι, Σορλέν, Σνάουτσνερ, Βιεϊρίνια, Βιτόλο, Αραμπατζή, Κουτσιανικούλη, Μαλεζά, Παπάζογλου. Εκτός αποστολής είναι εκτός από τον τιμωρημένο Μουσλίμοβιτς και οι τραυματίες Φιλομένο και Φωτάκης.

Το σχήμα

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ έχει καταστρώσει τους σχεδιασμούς του για το σημερινό παιχνίδι και δεν προτίθεται να αλλάξει κάτι από αυτά που δοκίμασε τις προηγούμενες μέρες. Ο ίδιος στην προχθεσινή προπόνηση ζήτησε συγκεκριμένα πράγματα για τον τρόπο λειτουργίας της δικής του ομάδας σε ανέλυσε το σύστημα και την τακτική που ακολουθεί η ομάδα της Καβάλας. Μάλιστα με τη βοήθεια και τη χρήση βίντεο από εντός έδρας παιχνίδια της καβαλιώτικής ομάδας ο Φερνάντο Σάντος επισήμανε τη δυσκολία που έχει η διεκδίκηση της νίκης, αν οι δικοί του παίχτες δεν ακολουθήσουν κατά γράμμα τις οδηγίες και δεν εφαρμόσουν πλήρως την τακτική την οποία εφάρμοσαν όλες τις προηγούμενες μέρες.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί με ένα σύστημα 4 -3-3, σχήμα το οποίο θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να μετατραπεί σε 4-4-2. Ο Σορλέν, θα είναι ο παίχτης κλειδί που από την αριστερή πτέρυγα θα μεταβάλλεται πότε σε επιθετικό και πότε σε τέταρτο χαφ και αυτό ανάλογα με την πορεία του παιχνιδιού και τις αγωνιστικές συστοιχίες που θα επικρατήσουν στον αγωνιστικό χώρο.
Η ταυτόχρονη παρουσία των δύο χαφ Πάμπλο Γκαρσία και Βίκτορ Βιτόλο, οχυρώνει και μεσαία γραμμή στον ανασταλτικό τομέα, αλλά αυτό υποχρεώνει τον Βλάνταν Ιβιτς να αναλάβει και να φέρει σε πέρας περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες καθώς θα είναι ο μοναδικός επιτελικός χαφ, αν λάβουμε υπόψη μας ότι ο Σορλέν, θα είναι ο ακραίος αριστερός χαφ- εξτρέμ.
Η αποστολή με τα τη χθεσινή τελευταία προπόνηση αναχώρησε το μεσημέρι για την Καβάλα όπου και κατέλυσε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης εν όψει του σημερινού παιχνιδιού. Πηγη Μετροσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: