Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Πρωτοφανή έκτροπα στο κολυμβητήριο της Λάρισας

Απαράδεκτα μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει τα όσα συνέβησαν χθες στο κολυμβητήριο της Λάρισας στον αγώνα της τοπικής ομάδας με τον ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος πόλο της Α1 ανδρών. Το παιχνίδι έληξε 10-9 υπέρ της ομάδας της Θεσσαλονίκης, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες των ανθρώπων του «δικεφάλου» εκτυλίχθηκαν σκηνές «φρίκης» στο κολυμβητήριο και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο έφορος της ομάδας Τάσο Πετρίδης: «είχαμε άγιο!». Ωστόσο πηγές από τη Λάρισα κάνουν λόγο για προκλητική συμπεριφορά από παίκτη του ΠΑΟΚ, που στάθηκε η αφορμή για να οξυνθούν τα πνεύματα. Από την αρχή του παιχνιδιού υπήρξε ισχυρή αστυνομική παρουσία, πρωτοφανή όπως χαρακτηρίστηκε από τις δύο πλευρές για τα δεδομένα του πόλο.

Πετρίδης: «Ζήσαμε κλίμα τρομοκραρίας»

Σύμφωνα με τους ιθύνοντες του ΠΑΟΚ από την αρχή οπαδοί της Λάρισας που βρέθηκαν στο κολυμβητήριο φώναζαν αντιεθνικά συνθήματα κατά του «δικεφάλου», ενώ πετούσαν μπουκάλια, αναπτήρες και γενικότερα δημιουργούσαν ένταση. Μάλιστα στο τέλος του αγώνα έριξαν και μια κροτίδα με αποτέλεσμα να σπάσει κάποιο τζάμι στο κολυμβητήριο.
Ο έφορος του ΠΑΟΚ κ. Πετρίδης σε δηλώσεις του στο «Μ» ανέφερε: «Πραγματικά ζήσαμε κλίμα τρομοκρατίας. Από τη στιγμή που μπήκαμε στο κολυμβητήριο μας πετούσαν μπουκάλια, και αναπτήρες. Κατά τη διάρκεια του αγώνα φώναζαν συνεχώς αντιεθνικά συνθήματα. Το αποκορύφωμα ήταν στο τέλος όπου έριξαν κροτίδα στα αποδυτήρια σπάσανε τα τζάμια και ευτυχώς είχαμε άγιο. Γλιτώσαμε τελευταία στιγμή. Πρώτη φορά το βλέπω αυτό στο πόλο. Λυπάμαι πάρα πολύ γι΄αυτό που έγινε. Δυστυχώς πάμε πολλά χρόνια πίσω».

Ντόσας: «Δεν γνωρίζω τι συνέβη στα αποδυτήρια»

Στο μεταξύ «εξηγήσεις» για τα γεγονότα έδωσε μέσω «Μ» και ο Μπάμπης Ντόσας πρώην πρόεδρος και παράγοντας του ΝΟΛ ο οποίος βρέθηκε χθες στο κολυμβητήριο και παρακολούθησε το παιχνίδι από τις κερκίδες. Ο ίδιος ανέφερε: «Όλη την εβδομάδα ακουγόταν ότι θα έρθουν οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα για πρώτη φορά στην ιστορία του Ναυτικού ομίλου να παραστούν οργανωμένοι οπαδοί της Λάρισας στο κολυμβητήριο. Να σημειώσω ότι πρωτοφανής ήταν και η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στο κολυμβητήριο από την αρχή του αγώνα. Η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη, ακούστηκαν κάποια συνθήματα ωστόσο μετά την παρέμβαση των ανθρώπων της Λάρισας το παιχνίδι κύλησε ομαλά. Στο τέλος του αγώνα κι ενώ εγώ ο ίδιος παρότρυνα τον κ. Βενετόπουλο να απομακρύνει γρήγορα τους αθλητές του από τον αγωνιστικό χώρο προς αποφυγή επεισοδίων κάποιος αθλητής του προέβη σε άσεμνη χειρονομία. Προκλήθηκαν οι οπαδοί και από κει ξεκίνησαν όλα. Από κει και πέρα δεν μπορώ να γνωρίζω τι συνέβη στα αποδυτήρια, ακούστηκε κάποιος κρότος, ωστόσο το παράθυρο μάθαμε ότι έσπασε από πέτρα».
Να σημειωθεί ότι οι επικεφαλής των συνδέσμων του ΠΑΟΚ είχαν ζητήσει να μεταβούν στη Λάρισα, ωστόσο οι ιθύνοντες της ομάδας προτίμησαν να μην δεχτούν το συγκεκριμένο αίτημα και να παροτρύνουν τους οπαδούς να μην ταξιδέψουν στη Θεσσαλική πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: