Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Ο Μετίν έσωσε την... παρτίδα για τη Λάρισα


Ο Τουμέρ Μετίν με τη φανέλα της Λάρισας Ο Πανιώνιος κατάφερε μέσα σε διάστημα έξι λεπτών (52'-58') να προηγηθεί με 2-0 στο Αλκαζάρ όμως η επιμονή των παικτών του Ουζουνίδη, η αποβολή του Ομο στη φάση του πέναλτι και ένα υπέροχο γκολ του Μετίν στις καθυστερήσεις, έσωσαν την παρτίδα για τους "βυσσινί" (2-2). Ο Γουνδουλάκης είχε βάλει και τα δύο γκολ των "κυανέρυθρων".

Στο πρώτο μέρος κυριάρχησαν τα πολλά νεύρα και τα δυνατά μαρκαρίσματα. Παρ όλα αυτά υπήρχαν και αρκετές ευκαιρίες. Ο Πανιώνιος, παρά τις σημαντικές απουσίες των Εστογιανόφ και Μπάλαμπαν, ήταν καλύτερος και είχε τις σημαντικότερες εξ αυτών.

Στο 8' και από λάθος έξοδο του Μάλαρτζ σε μπαλιά του Σκούφαλη, ο Ριέρα πλάσαρε άουτ σε κενή εστία ενώ στο 35' ο Μάλαρτζ εξουδετέρωσε αρχικά την κεφαλιά του Κουμορτζί και στην επαναφορά ο Καστελιόνε την έστειλε στο δοκάρι!

Η Λάρισα απάντησε στις φάσεις των «κυανέρυθρων» με μία δική της πολύ καλή στιγμή. Στο 15ο λεπτό, από βαθιά μπαλιά του Μελίσση, ο Αμπουχατζίρα αστόχησε από πλεονεκτική θέση, σπαταλώντας σημαντική ευκαιρία.

Ετσι λοιπόν οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς τέρματα και όλα τα... καλά συνέβησαν στο δεύτερο μέρος.

Η ανωτερότητα της ομάδας από την Νέα Σμύρνη μετουσιώθηκε σε γκολ. Δύο γκολ μάλιστα, που είχαν την σφραγίδα των ίδιων ποδοσφαιριστών! Στο 52' ο Γουνδουλάκης εκμεταλλεύθηκε την αποτυχία του Κουμορτζί να σουτάρει και με πλασέ από κοντά άνοιξε το σκορ, ενώ στο 59' και σε υποδειγματική αντεπίθεση, ο ίδιος παίκτης μετά από πάσα του Κουμορτζί, διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Η ΑΕΛ κατάφερε να ξαναμπεί στο ματς στο 65', όταν ο Ομο φάνηκε να ανατρέπει τον Βενετίδη, ο Δαλούκας έδωσε πέναλτι και ο Μετίν ευστόχησε από τα έντεκα βήματα. Μάλιστα, ο αμυντικός του Πανιωνίου αποβλήθηκε σ' αυτή τη φάση κι έτσι η ομάδα της Νέας Σμύρνης έμεινε με δέκα παίκτες.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ανατροπή και τελικά έφτασαν στην ισοφάριση ακριβώς στο 90', πάλι με τον Μετίν, ο οποίος έπιασε το μονοκόματο σουτ σε σέντρα του Βενετίδη κι διαμόρφωσε το τελικό 2-2.Γήπεδο: Αλκαζάρ
Διαιτητής: Γιώργος Δαλούκας

Λάρισα (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μάλαρζ, Βενετίδης, Ααράμπ (65' Σιατραβάνης), Νταμπίζας, Μελίσσης, Κατσιαρός, Μπουκουβάλας (84' Τριποτσέρης), Τουάμα, Μετίν, Ρομέου (53' Ντέλσον), Αμπουχατζίρα
Πανιώνιος (Εμίλο Φερέρα): Ανδριόλας, Μανιάτης, Λάτκα, Ομο, Τζαβέλλας, Καστελιόνε, Σκούφαλης (67' Κοντοές), Κουμορτζί, Γουνδουλάκης, Νικολάου, Ριέρα (90+ Αναστασόπουλος)

Δεν υπάρχουν σχόλια: