Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Ολυμπιακός Πανθρακικός 3-0

Την πιο εύκολη από τις έντεκα συνολικά του νίκες σημείωσε ο Ολυμπιακός κόντρα στον ουραγό Πανθρακικό στο Καραϊσκάκη. Οι ερυθρόλευκοι με σβηστές τις μηχανές εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τις αδυναμίες των φιλοξενουμένων και την δική τους ποιότητα, με αποτέλεσμα να επικρατήσουν εύκολα με 3-0. Πρωταγωνιστής αναδείχθηκε ο Ντουντού που σημείωσε δύο τέρματα, ενώ το σκορ είχε ανοίξει ο Γκαλέτι. Με το τρίποντο αυτό, η ομάδα του Ζίκο, που είδε Τοροσίδη και Ζαϊρί να επιστρέφουν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις, διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, αφήνοντας τον Παναθηναϊκό δύο βαθμούς πίσω της. Οι παίκτες του Καρτιέ που είχαν διάθεση αλλά δεν κατάφεραν να παρουσιάσουν σθεναρή αντίσταση, παραμένουν στον πάτο του πίνακα.

Τους έντεκα που εμπιστεύτηκε κόντρα σε Ξάνθη και Αρσεναλ ξεκίνησε ο Ζίκο κόντρα στον Πανθρακικό. Ο Καρτιέ από την πλευρά του, ο οποίος δεν υπολόγιζε σε αρκετούς από τους παίκτες του και είχε στην αποστολή μόλις 17 παίκτες, παρέταξε μία νεανική ομάδα με αρκετούς έλληνες (7), γεγονός ασυνήθιστο για την ομάδα της Κομοτηνής.

Νωθρό ξεκίνημα
Νωθρός και άχρωμος ήταν ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα του αγώνα, με τους φιλόδοξους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το γεγονός αλλά τον Καζάκη (στο 3') να μην βρίσκει στόχο. Μετά το 20λεπτο, οι ερυθρόλευκοι, χωρίς να ανεβάσουν ιδιαίτερα την απόδοσή τους αλλά στηριζόμενοι στην ποιότητα τους, άρχισαν να απειλούν την αντίπαλη εστία. Ο 20χρονος Ταϊρης όμως έδειξε ότι μέλλον του ανήκει και με σωτήριες επεμβάσεις κρατούσε ανέπαφη την εστία τους.

"Καθάρισε" χάρη σε λάθη και ποιότητα
Το θέαμα που παρουσίαζε ο Ολυμπιακός δεν άρεσε στον Ζίκο και ο βραζιλιάνος είχε πολλά παράπονα, κυρίως από Ντουντού και Μαρέσκα που δεν προωθούσαν σωστά το παιχνίδι, αλλά και από κάποιες επιπόλαιες αντιδράσεις των υπολοίπων. Ενα λάθος όμως του Χαριτωνίδη στο 37', μετά από βολέ του Νικοπολίδη έδωσε την δυνατότητα στον Μήτρογλου να χαρίσει έτοιμο γκολ στον Γκαλέτι, που άνοιξε το σκορ, ενώ στις καθυστερήσεις ο Ντουντού μετά από ασίστ του Γκαλίτσιου διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, κλειδώνοντας ουσιαστικά τη νίκη.

Επιστροφή "Τόρο", Ζαϊρί
Με το τρίποντο εξασφαλισμένο αλλά χωρίς να κοπιάσουν ιδιαίτερα, οι παίκτες του Ζίκο επεδίωξαν να διευρύνουν το σκορ, κάτι που κατάφεραν στο 58' με τον Ντουντού να σημειώνει το δεύτερο προσωπικό του γκολ και να γράφει σε ρυθμούς ρελαντί το 3-0. Το πιο σημαντικό στοιχείο της συνέχειας ήταν η επιστροφή των Τοροσίδη και Ζαϊρί με τον βραζιλιάνο τεχνικό να τους περνάει στον αγωνιστικό χώρο για να τους δώσει χρόνο συμμετοχής, ώστε να αυξήσουν τον βαθμό ετοιμότητάς τους ενόψει της δύσκολης αποστολής στο Βικελίδης μετον Αρη.

Απλή διαχείριση του αποτελέσματος έκαναν στο τελευταίο 20λεπτο οι ερυθρόλευκοι, παρουσιάζοντας και σημάδια χαλάρωσης, δίνοντας την ευκαιρία στον Πανθρακικό να βγάλει κάποιες φάσεις. Το δοκάρι εμπόδισε τον Μπουβάλ να μειώσει και ο Ολυμπιακός με την εύκολη νίκη του παρέμεινε οδηγός στην κούρσα του πρωταθλήματος.Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"
Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος

Ολυμπιακός (Ζίκο): Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ραούλ Μπράβο, Μαρέσκα, Ντουντού, Γκαλέτι, Λεονάρντο (72' Ζαϊρί), Οσκαρ (72' Τοροσίδης), Μήτρογλου
Πανθρακικός (Αλμπέρ Καρτιέ): Ταϊρης, Σακελλαρίου (45' Στόικος), Αργυρίου (84' Μίτου), Μπαχαρίδης, Χαριτωνίδης, Γκοϊανίρα, Κανωτίδης, Ρομπέρ, Φαγιάρδο (80' Δραγανίδης), Μπουβάλ, Καζάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: