Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Η αισιοδοξία των Αργεντίνων

Στον Αστέρα Τρίπολης τα νέα πρόσωπα είναι λίγα φέτος το καλοκαίρι, όμως η αργεντίνικη παροικία του προπονητή Μάριο Γκόμες και των Σεμπάστιαν Καρέρα και Λούκας Βίλτσες μίλησαν για τις πρώτες τους εντυπώσεις από την παρουσία τους στην ομάδα. Η αισιοδοξία είναι διάχυτη για μια καλή πορεία, κάτι που φάνηκε στις δηλώσεις των τριών Αργεντίνων.

Μάριο Γκόμες: «Είμαι ικανοποιημένος από τη δουλειά που έχει γίνει μέχρι σήμερα και ειδικά με αυτή που κάναμε στο Καρπενήσι, όπου έγιναν πολύ δυνατές προπονήσεις. Θα πρέπει να σας πω ότι είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος από τη διάθεση που δείχνουν καθημερινά οι ποδοσφαιριστές, που αρκετές φορές δεν υπολόγιζαν καν την κούραση.

Ο Αστέρας θα έχει οργάνωση μέσα στο γήπεδο και οι παίκτες θα κάνουν τη δουλειά που πρέπει στις θέσεις τους. Το να πει κανείς ότι η ομάδα θα έχει επιθετικό ή αμυντικό στυλ είναι σχετικό. Μπορεί για παράδειγμα να έχεις πέντε επιθετικούς και να μην μπορείς να απειλήσεις την αντίπαλη εστία. Η φιλοσοφία μας στο γήπεδο θα είναι, να φτάνουμε όσο γίνεται πιο εύκολα στην περιοχή του αντιπάλου και να αμυνόμαστε με τέτοιο τρόπο ώστε να μην διατρέχει η ομάδα μας κινδύνους.

Μέχρι σήμερα, η πλειοψηφία των παικτών, με έχουν οδηγήσει να καταλήξω σε κάποιες θέσεις για το αρχικό σχήμα, αλλά ακόμα εκκρεμούν κάποιες θέσεις και θα δοκιμάσουμε αρκετά πράγματα στα φιλικά παιχνίδια που θα δώσουμε. Σε αυτά, θα χρησιμοποιήσω ποικιλία παικτών και συστημάτων, έτσι ώστε να βγάλω το καλύτερο δυνατό συμπέρασμα.

Η ομάδα θα προσπαθήσει να παίξει ακόμα καλύτερα και να πάει ψηλότερα από ότι τις προηγούμενες χρονιές. Θα γίνει μία ομάδα, που θα παλεύει στο γήπεδο σε κάθε παιχνίδι».

Λούκας Βίλτσες: «Η αλήθεια είναι πώς όταν ήρθα περίμενα να έχω μεγαλύτερη δυσκολία στην προσαρμογή μου στην Τρίπολη, αλλά έχω πολλούς συμπαίκτες που είναι από την Αργεντινή και μου κάνουν τη ζωή πιο εύκολη.

Η αλήθεια είναι πώς δεν ήξερα πολλά πράγματα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, παρά μόνο ότι στηρίζεται πολύ στη δύναμη και την φυσική κατάσταση. Από την πλευρά μου, θέλω να κάνω ένα πολύ καλό πρωτάθλημα και να βοηθήσω τον Αστέρα να φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται στην βαθμολογία. Πιστεύω ότι θα κάνουμε ένα καλό πρωτάθλημα και όλα θα πάνε καλά».

Σεμπάστιαν Καρέρα: «Προσαρμόστηκα πολύ γρήγορα και πολύ εύκολα, αφού όλοι οι άνθρωποι της ομάδας με βοήθησαν σε αυτό τον τομέα. Οι προσωπικοί μου στόχοι ταυτίζονται με αυτούς που έχει η ομάδα. Ο Αστέρας θέλει να φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται και να τη βοηθήσω όσο μπορώ περισσότερο.

Το πρωτάθλημα της Ελλάδας, αλλά και σχεδόν σε όλο τον κόσμο βασίζεται στη δύναμη και στη φυσική κατάσταση. Έρχομαι και εγώ από ένα πρωτάθλημα, της Αργεντινής, που έχει αυτά τα χαρακτηριστικά και νομίζω πώς με τη δουλειά που κάναμε και που συνεχίζουμε να κάνουμε καθημερινά στο γήπεδο, θα παρουσιαζόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι καλύτεροι.

Ο κόσμος που θα έρθει στο γήπεδο, θα πρέπει να ξέρει ότι θα δει μία ομάδα μαχητών και ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές θα προσπαθήσουμε να πάμε τον Αστέρα όσο ψηλότερα γίνεται».

Φιλικό στο Περιστέρι με Ατρόμητο

Στα αγωνιστικά, με το μυαλό στο αυριανό φιλικό παιχνίδι με τον Ατρόμητο, συνεχίστηκε σήμερα το πρωί η προετοιμασία του Αστέρα με τον προπονητή της ομάδας Μάριο Γκόμες να δίνει έμφαση σε θέματα τακτικής, ενώ μεγάλο κομμάτι της προπόνησης αφιερώθηκε στις «στημένες» φάσεις και σε εκτελέσεις φάουλ.

Η αποστολή του Αστέρα θα αναχωρήσει αύριο το μεσημέρι για το Περιστέρι, όπου στις 20.00 θα δώσει το πρώτο φιλικό παιχνίδι με τον Ατρόμητο μετά τη επιστροφή του από το Καρπενήσι. Το Σάββατο 8 Αυγούστου εξ άλλου, ο Αστέρας θα δώσει το πρώτο του φιλικό παιχνίδι στην Τρίπολη με αντίπαλο τον Ηλυσιακό (7 μ.μ.).

Ατομικό πρόγραμμα συνεχίζει να ακολουθεί ο Ίσραελ Νταμόντε, του οποίου η κατάσταση βελτιώνεται συνέχεια, ενώ σήμερα δεν έκαναν προπόνηση, ο ασθενής Ζεάν Κάρλος και ο Μπρούνο Ουριμπάρι που ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις στο πόδι και δεν ακολούθησε το προπονητικό πρόγραμμα για προληπτικούς λόγους.

Την Πέμπτη η παρουσίαση των μεταγραφών

Την Πέμπτη 6 Αυγούστου ο Αστέρας Τρίπολης θα παρουσιάσει τα φετινά μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας. Η παρουσίαση θα γίνει στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου του Αστέρα και θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: