Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

"Πέρασε" το 3 συν 3


ΕΟΚ Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ενέκρινε το 3 + 3 και έτσι από τη νέα αγωνιστική περίοδο οι ομάδες της Α1 θα έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τρεις μη Ευρωπαίους και τρεις κοινοτικούς μπασκετμπολίστες. Επίσης αποφασίστηκε να γίνει αναδιάρθρωση στη Γ' Εθνική...

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρει:
"Πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη του ΔΣ της ΕΟΚ. Αυτό που ειπώθηκε είναι ότι η ΕΟΚ δεν έχει ενστάσεις στην πρόταση του ΕΣΑΚΕ (η εισήγηση για 3-3), για τους ξένους της Α1, αλλά επιφυλάχθηκε για το σύνολο του νέου πειθαρχικού δικαίου και του κανονισμού πρωταθλήματος, καθώς δεν έχει εγκριθεί ακόμη από την Ελληνική Ομοσπονδία και θα μελετηθεί και από το νομικό της σύμβουλο.

Συζήτηση έγινε ακόμη για την αναδιάρθρωση της Γ' Εθνικής. Αυτό που συμφωνήθηκε είναι η τροποποίηση να γίνει σε βάθος τριετίας με την διοργάνωση της κατηγορίας σε δύο ομίλους των 16 ομάδων να περιλαμβάνεται στην προκήρυξη της περιόδου 2011-12.

Αναφορές έγιναν τόσο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και την Εθνική Νέων Ανδρών, όσο και στην Εθνική Εφήβων. Συζητήθηκαν ακόμη θέματα που άπτονται του Συνεδρίου της ΕΟΚ που θα πραγματοποιηθεί στην Πορταριά και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων".

Δεν υπάρχουν σχόλια: