Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Απειλή για "Ιερό πόλεμο" στη Σάλκε!


Η Σάλκε είναι μία από τις δημοφιλέστερες ομάδες της Μπουντεσλίγκα, έχοντας μάλιστα αρκετούς Μουσουλμάνους παίκτες στο ρόστερ της (έντονο το τουρκικό στοιχείο στους "κενιγκασμπλάουεν"), παρόλα αυτά όμως τείνει να γίνει η πλέον μισητή στον ισλαμικό κόσμο!

Το εντυπωσιακό είναι πως η αιτία βρίσκεται στον ύμνο του γερμανικού συλλόγου, ο οποίος γράφτηκε το 1924 και τραγουδιέται πριν από κάθε παιχνίδι του από το 1963, καθώς περιλαμβάνει στίχους που θίγουν τους Μουσουλμάνους...

"Ο Μοχάμεντ ήταν ένας προφήτης που δεν ήξερε τίποτα από ποδόσφαιρο. Από όλα τα όμορφα χρώματα που υπάρχουν, ξέχασε το γαλάζιο και το άσπρο", αναφέρεται σε κάποια στροφή του ύμνου της Σάλκε, με σαφή αναφορά στα χρώματα του συλλόγου (μπλε-άσπρο) που δεν έχουν καμία σχέση με το πράσινο χρώμα, που αντιπροσωπεύει το Ισλάμ.

Φυσικά, οι αντιδράσεις -μόλις έγινε ευρέως γνωστό το περιεχόμενου τού ύμνου- ήταν οξείς, με τον τουρκικό Τύπο να πρωτοστατεί στον αγώνα για να απομακρυνθούν αυτές οι φράσεις αλλά και τους μουσουλμάνους οπαδούς της Σάλκε να απειλούν να μποϊκοτάρουν τους αγώνες της ομάδας τους αν η διοίκηση δεν αλλάξει αυτό το κομμάτι (του προσβλητικού για αυτούς) τραγουδιού.

"Καταραμένοι π......ς γιοι, αλλάξτε αμέσως τα λόγια του ύμνου σας", "Τι σχέση έχει ο προφήτης μας μας το δικό σας άπιστο τραγούδι; Σβήστε αυτό το κομμάτι, διαφορετικά θα υποστείτε τις συνέπειες", είναι δύο μόνο από τα αμέτρητα "επιθετικά" μηνύματα που έχουν δημοσιευτεί σε μουσουλμανικές ιστοσελίδες, τα οποία μάλιστα αναδημοσιεύτηκαν και από τη γερμανική εφημερίδα "Sueddeutsche Zeitung".

Να σημειωθεί ότι το Κεντρικό Συμβούλιο των Μουσουλμάνων άσκησε κριτική για το γεγονός ότι ο επίσημος ύμνος της Σάλκε δεν έδειξε τον απαιτούμενο σεβασμό προς τον Προφήτη Μοχάμεντ, ενώ εκπρόσωπος της ομάδας της κοιλάδας του Ρουρ ξεκαθάρισε ότι λαμβάνονται σοβαρά υπόψη οι καταγγελίες και αναμένεται να προσληφθεί κάποιος ειδικός για να διαπιστώσει αν ο ύμνος είναι προσβλητικός για τους μουσουλμάνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: