Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Η UEFA προειδοποιεί τους Άγγλους


Ανησυχία επικρατεί στις τάξεις της UEFA, η οποία βλέπει αρνητικά τις κινήσεις των αγγλικών ομάδων να ξοδεύουν υπέρογκα ποσά σε σχέση με το μέγεθός τους,αρχής γενομένης της Μάντσεστερ Σίτι. Η διεθνής ομοσπονδία προειδοποίησε τους συλλόγους της Πρέμιερ Λιγκ, φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα της έκπτωτης "δύναμης" που ακούει στο όνομα Λιντς Γιουνάιτεντ.

Ο γενικός γραμματέας της UEFA, Ντέιβιντ Τέιλορ, δεν είναι σίγουρος ότι οι αγγλικές ομάδες κάνουν καλό στο πρωτάθλημα αγοράζοντας παίκτες με μεγάλα ποσά, τα οποία δεν ανταποκρίνονται στον προϋπολογισμό τους.

Η Σίτι έχει ξοδέψει πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ μέσα στην περίοδο της οικονομικής κρίσης, μόνο και μόνο για να μπει σφήνα στους τέσσερις μεγάλους του Νησιού. Και αν οι "πολίτες" είναι μια ξεχωριστή περίπτωση λόγω του Άραβα ιδιοκτήτη, οι υπόλοιπες θα βρεθούν σε δύσκολη θέση αν όχι άμεσα σίγουρα στο μέλλον.

"Θα έλεγα ότι εν μέσω οικονομικής κρίσης, αυτό το παζάρι που γίνεται είναι μια έκπληξη, ενώ ταράσσει τις ισορροπίες της αγοράς", δήλωσε ο Τέιλορ για να συνεχίσει μιλώντας για τις συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν:

"Συνεχώς βλέπουμε να αυξάνονται οι τιμές και τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών. Αυτό στη γενική αγορά δεν μπορεί να εγγυηθεί σιγουριά σε εποχές δύσκολες όπως αυτή που διανύουμε. Υπάρχει δεδομένη ανησυχία στα γραφεία της ομοσπονδίας. Υπάρχουν ενδείξεις πως μερικά αγγλικά κλαμπ είναι σε άμεσο κίνδυνο".

Ο γενικός γραμματέας της UEFA μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του BBC, έδειξε να ανησυχεί για τις ομάδες του Νησιού καθώς το σχετικά πρόσφατο παράδειγμα με τη Λιντς είναι ακόμα νωπό και αν αυτό συμβεί και με άλλες ομάδες, η αξία της Πρέμιερ Λιγκ θα πέσει.

"Υπάρχουν ομάδες που ξοδεύουν τόσο πολύ που υπάρχει ο κίνδυνος να πέσει η τιμή όλης της ομάδας. Το λέω αυτό διότι εν μέσω κρίσης δεν είναι αδύνατο να πέσουν στην οικονομική τρύπα και πολλές ομάδες λόγω εξόδων που δεν μπορούν να καλυφθούν. Είδαμε τι πάθανε τα τελευταία χρόνια πολύ καλές και δυνατές ομάδες όπως η Λιντς Γιουνάιτεντ. Βρέθηκε σε κρίση και τώρα δείτε που αγωνίζεται".

“Κοιτάζοντας τα υπάρχοντα οικονομικά δεδομένα, ποτέ δεν μπορείς να πεις ποτέ. Προφανώς αυτές οι πιθανότητες που εξετάζουμε δεν σημαίνει ότι είναι άμεσες, όμως το πρόβλημα υπάρχει και πρέπει να στηριχτούμε σε μια σίγουρη οικονομική βάση, όπου όλα τα κλαμπ θα μπορούν να συμμετάσχουν".

Τέλος, ο Τέιλορ μίλησε και εκ μέρους του προέδρου της διεθνούς ομοσπονδίας, Μισέλ Πλατινί, ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν έχει εκφράσει την ανησυχία του για τα μεγάλα έξοδα που έχουν πολλές ευρωπαϊκές ομάδες.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

kala mono h siti? gia thn real moko mister misel?

Γεώργιος Διάφας είπε...

ΣΤΕΛΙΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΞΙΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΗ Η ΑΓΟΡΑ ΜΑΙΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΣΑΛΑΡΙ ΚΑΠ Ο ΜΙΣΕΛ
ΤΟΝ ΕΚΡΑΞΑΝ.