Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Θα τα καταφέρει και χωρίς δοκιμές ο Schumi!


Η άρνηση των Williams, Red Bull Racing και Scuderia Toro Rosso στο αίτημα της Ferrari να επιτραπεί στον Michael Schumacher να κάνει κατ’ εξαίρεση μία ημέρα δοκιμών με την F60 σημαίνει ότι ο Γερμανός επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής θα πάει στον αγώνα της Βαλένθια χωρίς να έχει οδηγήσει το φετινό μονοθέσιο της ομάδας του.

Ωστόσο, η εκπρόσωπος του Schumacher, Sabine Kehm, δήλωσε ότι ο 40χρονος οδηγός μπορεί να ανταπεξέλθει ακόμα και χωρίς αυτές τις μονοήμερες δοκιμές που του αρνήθηκαν οι άλλες ομάδες.

Η Kehm μίλησε σε εκπομπή της βαυαρικής τηλεόρασης και είπε: «Πρέπει να δεχτούμε την κατάσταση όπως είναι. Ήταν σαφές εξαρχής ότι ήταν απίθανο να του επιτρέψουν να κάνει δοκιμές με το νέο μονοθέσιο. Αυτός είναι ο λόγος που η Ferrari και ο Michael επέλεξαν τη 2η λύση και βρήκαν ένα παλιό και μεταχειρισμένο μονοθέσιο. Δεν υπάρχει πρόβλημα. Είναι σίγουρο ότι θα ανταπεξέλθει».

Επίσης, η Kehm είπε ότι ο Michael Schumacher μετά τις δοκιμές του την προηγούμενη εβδομάδα με την F2007 ξεκουράστηκε υπό την επίβλεψη της ιατρικής του ομάδας, αλλά δεν είναι στην κορυφαία φόρμα που ήταν παλιά: «Δεν είναι πια κορυφαίος αθλητής και η Formula 1 είναι άθλημα που απαιτεί κορυφαία απόδοση. Αυτό το κατάλαβε ο Michael μετά τις δοκιμές της Παρασκευής στο Mugello. Είχε πρόβλημα με τον αυχένα του, κάτι που δεν συνέβαινε στο παρελθόν».

Γιατί «κλωτσάνε» Williams, RBR και STR...
Ο Sir Frank Williams ήταν ο πρώτος που εξέφρασε την αντίθεσή του στο αίτημα της Ferrari να επιτραπεί στον Michael Schumacher να δοκιμάσει το φετινό μονοθέσιο.

Ο ισχυρός άντρας της βρετανικής ομάδας ανέφερε ότι οι κανονισμοί πρέπει να τηρούνται και δεν μπορεί να γίνει εξαίρεση στη συγκεκριμένη περίπτωση γιατί θα υπάρξει ρήγμα και στο μέλλον ο κανονισμός θα είναι ευάλωτος.

Εξάλλου όπως είπε θα έπρεπε και στην περίπτωση του Jaime Alguersuari που αντικατέστησε στη Scuderia Toro Rosso τον Sebastien Bourdais, θα έπρεπε να συμβεί κάτι παρόμοιο, αλλά εκεί δεν υπήρξε εξαίρεση και έτσι ο νεαρός οδήγησε για πρώτη φορά το μονοθέσιο στην Ουγγαρία.

Μετά την άρνηση της Williams, ακολούθησε και το «όχι» των Red Bull Racing και Scuderia Toro Rosso. Ο λόγος της άρνησης είναι ότι πριν από το ουγγρικό GP ο ιδιοκτήτης των ομάδων, Dietrich Mateschitz, είχε ζητήσει και αυτός μία ημέρα δοκιμών για τον Jaime Alguersuari, αίτημα το οποίο δεν έγινε αποδεκτό από τις άλλες ομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: