Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Οι... δυο τους για Μέσι!!

Τσέλσι, Παρί, Σίτι θέλουν Μέσι και ο Αργεντίνος είναι ανοιχτός σε προτάσεις! Ποιες ομάδες όμως μπορούν να προκαλέσουν σοκ; Γράφει ο Πολύδωρος Παπαδόπουλος.
«Ο Μέσι είναι θετικός στην αποχώρηση από την Μπαρτσελόνα αρκεί βέβαια η ομάδα που ενδιαφέρεται να ικανοποιήσει τις οικονομικές του απαιτήσεις. Αυτές είναι 640 εκατομμύρια για 6 χρόνια, σε αυτό περιλαμβάνονται και τα 250 εκατομμύρια που προβλέπει η ρήτρα αποδέσμευσης του από τους Καταλανούς» τόνισε η Sun σήμερα και έβαλε φωτιές στον ποδοσφαιρικό πλανήτη!

Λάδι στη φωτιά και από τον Κουν Αγουέρο, ο οποίος τροφοδότησε τις φήμες περί πιθανής αποχώρησης του Μέσι από τη Μπαρτσελόνα, αλλά για τη Σίτι! Ο σταρ της Μπάρτσα δεν διαψεύδει τίποτα από αυτά που γράφονται τις τελευταίες ημέρες, ο ίδιος άλλωστε φούντωσε τις φήμες με το να ακολουθήσει στο διαδίκτυο την Τσέλσι και αρκετούς παίκτες της.
Οι Αγγλοι επιμένουν πως οι Μπλε θα δώσουν 200 εκατ. στη Μπαρτσελόνα για το μεγαλύτερο deal στην ιστορία, αλλά όλα αυτά μένουν στα... πρωτοσέλιδα των εφημερίδων! Ωστόσο, τα σενάρια αυτά προκαλούν... τρόμο στην UEFA , μιας και το οικονομικό πλάνο της Τσέλσι, της Παρί και της Σίτι έχει αποτύχει παταγωδώς.

Πως μπορούν αυτές οι ομάδες όμως να κάνουν ένα τόσο μεγάλο μπαμ, όταν οι «Πολίτες» και οι Παριζιάνοι δέχθηκαν πρόστιμο – σοκ από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, ενώ η Τσέλσι βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση; Τσέλσι και Σίτι σαφώς και έχουν την οικονομική δύναμη να αποκτήσουν τον Μέσι, αλλά είναι σίγουρο πως θα υπάρχουν συνέπειες.
Οι περισσότεροι νομίζουν πως η UEFA δεν έχει πάρει τόσο σοβαρά το Financial Fair Play, όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού η επόμενη χρονιά θα είναι ακόμα πιο σκληρή για όλες τις ευρωπαϊκές ομάδες. Ο Μισέλ Πλατινί είναι πρόθυμος να... διαλύσει κάθε εμπόδιο που θα σταθεί μπροστά του. «Είναι απίθανο να πάρεις τον Μέσι υπό το βάρος του FFP» τόνισε ο ασίσταντ μάνατζερ της Τσέλσι, Στιβ Χόλαντ.

Υπάρχει λύση γι αυτές τις ομάδες, ώστε να κάνουν ένα τόσο δυνατό χτύπημα! Να πληρώσουν κλιμακωτά τη Μπαρτσελόνα, βάζοντας στο συμβόλαιο αρκετές δόσεις! Θα το θελήσουν αυτό οι Καταλανοί; Θυμίζουμε, πως η Γιουνάιτεντ είχε ασκήσει βέτο σε αυτό τον τρόπο όταν η Ρεάλ αποκτούσε τον Κριστιάνο και φυσικά έγινε το δικό της!
Γιατί λοιπόν να δεχθούν κάτι τέτοιο οι Ισπανοί από τη στιγμή που χρειάζονται αυτά τα χρήματα για να καλύψουν το... δυσαναπλήρωτο κενό που θα αφήσει ο Αργεντίνος!

Το FFP λοιπόν βάζει... stop στα πλάνα της Τσέλσι, της Σίτι και της Παρί για τον Λίονελ Μέσι, ωστόσο υπάρχουν και ομάδες που μπορούν να κάνουν τη μεγάλη μεταγραφή! Ποιες είναι αυτές; Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Για το θέμα αυτό άλλωστε ασχολήθηκε και βρετανικό Πανεπιστήμιο. Εβαλαν κάτω τα ανοίγματα της Τσέλσι, τα πρόστιμα της Σίτι και της Παρί, αλλά και την κατάσταση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Ρεάλ.
Ετσι, οι «κόκκινοι διάβολοι» και η «Βασίλισσα» είναι οι μοναδικές ικανές για ένα τόσο μεγάλο deal. Τα έσοδά τους, αλλά και τα ταμειακά τους αποθέματα επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες του Αργεντίνου; Μέσι στη Ρεάλ; Μπα...


*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: