Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Ποιας ράτσας ομάδα είναι ο ΠΑΟΚ!!

Γιατί η ομάδα του Ιβάν Σαββίδη δεν αποτελεί αξιόπιστη ποδοσφαιρική δύναμη; Τα δύο πρωταθλήματα και η αξιομνημόνευτη δήλωση Μαρινάκη. Σχολιάζει ο Αποδυτηριάκιας... Πριν από πέντε χρόνια, όταν ήταν στα τελευταία του ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο Ολυμπιακός ήτανε να τον κλαίνε οι ρέγγες. Η ομάδα παράπαιε. Όσο πιο γρήγορα τελείωνε το πρωτάθλημα τόσο το καλύτερο για τον πρωταθλητή. Μιλάμε για έναν Ολυμπιακό που ήτανε για λύπηση.
Ακριβώς επειδή ο Ολυμπιακός είχε πιάσει πάτο, εντελώς παρακμιακή κατάσταση σε επίπεδο αγωνιστικό, το πρωτάθλημα πήρε το 2010 ο Παναθηναϊκός επί πολυμετοχικότητας. Στη συνέχεια, αμέσως μετά το τέλος του πρωταθλήματος, ο Κόκκαλης των 12 πρωταθλημάτων σε 14 χρόνια, παρεχώρησε το πακέτο μετοχών στον σύντροφο Ευάγγελο Μαρινάκη, ο οποίος, θυμίζω, όταν έγινε πρόεδρος είχε κάνει την αξιομνημόνευτη δήλωση: "Ο Ολυμπιακός θα παίρνει το πρωτάθλημα τα προσεχή 20 χρόνια".
Ο ΠΑΟΚ είναι σε θέση να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία της αγωνιστικής κρίσης που βρίσκεται ο Ολυμπιακός; Η απάντηση είναι αρνητική με βάση τα ...πιστοποιητικά του ΠΑΟΚ. Να το πούμε όσο γίνεται πιο απλά. Πιο απλοϊκά. Πιο κατανοητά.
Ο ΠΑΟΚ είναι ικανός, όπως το έχει αποδείξει, να κερδίσει κάθε ομάδα, ακόμα και εκτός έδρας τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ. Άλλο αυτό. Άλλο κερδίζω ένα ματς, ένα ντέρμπυ, άλλο έχω την ικανότητα να πάρω το πρωτάθλημα.
Κέρδισε τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη ο ΠΑΟΚ. Κι τι έγινε; Τίποτα δεν έγινε για την υπόθεση τίτλος. Έφθασε τη διαφορά από τον Ολυμπιακό στους 7 βαθμούς. Κι τι έγινε; Τίποτα δεν έγινε στην υπόθεση τίτλος. Γιατί; Μιλάει η Ιστορία.
Έστω ότι ο ΠΑΟΚ το παίρνει. Και τα 2 πρωταθλήματα της Ιστορίας του τα κάνει τρία. Αυτή η επιτυχία δεν τον καθιστά ομάδα ράτσας πρωταθλητισμού. Άρα; Ο ΠΑΟΚ δεν χρειάζεται μόνον τίτλους για να φθάσει να αποτελεί αξιόπιστη ποδοσφαιρική δύναμη. Χρειάζεται όλα εκείνα που ο ίδιος θα κτίσει για πάρτη του, κι όχι να περιμένει τις ευκαιρίες που θα του χαρίσουν οι αντίπαλοι.

ΡΙΣΚΟ ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ για τον ΠΑΟΚ, γράφει ο apodytiriakias.gr 
Το πράμα είναι πια εντελώς ξεκάθαρο στον ΠΑΟΚ, που ήθελε, δεν ήθελε καταδικάστηκε τούτη τη σαιζόν να πάρει τον Γολγοθά του πρωταθλητισμού. Καθόλου εύκολο αυτό. Μιλάμε για τον ΠΑΟΚ, όχι για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, ούτε και για την ΑΕΚ. Ο καθένας στη ζυγαριά μετράει όσο οι τίτλοι του.
Τα δύο πρωταθλήματα και τα τέσσερα κύπελλα δίνουν το ειδικό βάρος του ΠΑΟΚ, που οι τρεις Μάγοι του ελληνικού ποδοσφαίρου, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, λόγω των δικών τους αδυναμιών προσφέρουν ιστορική ευκαιρία στη λαοφιλή ομάδα της Θεσσαλονίκης. Την ευκαιρία να πάρει το πρωτάθλημα.
Ο αποκλεισμός στο κύπελλο από την Κέρκυρα είναι χαστούκι στον τσαμπουκά του ΠΑΟΚ. Πώς να κρατηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας; Ακόμα κι αν ο Ολυμπιακός δεν συνέλθει, δεν είναι σίγουρο ότι ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει πρώτος μέχρι το τέλος.
Δεν υπάρχει άλλο φάρμακο για τον ΠΑΟΚ παρά να καταφύγει στις μεταγραφές. Στο ρίσκο των μεταγραφών. Ρίσκο διότι ουδείς μπορεί να προβλέψει ακόμα κι αν βάλει τη χούφτα του στην τσέπη ο Ιβάν, ότι οι τρεις π.χ. μεταγραφές θα ενισχύσουν πραγματικά την ομάδα. Πιθανόν ναι, όμως δεν είναι σίγουρο.
Λένε για κάποιον Βόα, Μπόα, Νομπόα από Ρωσία μερηά. Από ένα πρωτάθλημα Γ' κατηγορίας, για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Απλά είναι λίγο καλύτερο το ρωσικό από το δικό μας πρωτάθλημα. Και λοιπόν;
Γιατί έμεινε ελεύθερος αυτός ο Νομπόα, Μπόας, Βόας. Ο άλλος, για να μη ξεχνιόμαστε, που είχε έρθει από την Ρωσία στον ΠΑΟΚ, ο παικταράς ο Εβραίος, δεν ακούμπησε, για να μη ξεχνιόμαστε. Δεν τον πήραμε χαμπάρι όταν έπαιξε στον ΠΑΟΚ. Και έγινε πάλι παικταράς όταν επέστρεψε στη Ρωσία.
Ναι, μεν, δεν έχει άλλη επιλογή από τις μεταγραφές ο ΠΑΟΚ για να σιγουρέψει την πορεία του στο πρωτάθλημα. Για σκέψου, όμως. Να πληρώσει ο φουκαράς ο Σαββίδης, να φτιάξει τρία νέα συμβόλαια και να μη βγουν οι παίκτες.

*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: