Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

O Nίνης και το απαράδεκτο δεύτερο ημίχρονο!

Ο Τάσος Νικολογιάννης αναφέρεται στον Νίνη, που από το πρώτο παιχνίδι έδειξε, πόσο ξεχωρίζει από τους μέσους του Παναθηναϊκού και το απαράδεκτο δεύτερο ημίχρονο, που έδωσε δικαιώματα για να ακούγονται σήμερα διάφορα
Ο Σωτήρης Νίνης και οι 11 Ελληνες, που είδαμε στην ενδεκάδα μετά από 23 χρόνια σε ένα ματς του Παναθηναϊκού μας «εφτιαξαν» χθες στα Χανιά. Η εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου, το τελικό 2-2 και τα δικαιώματα που έδωσαν παίκτες και Αναστασίου, για να ακούγονται σήμερα διάφορα για το παιχνίδι, μας θύμωσαν . Εμένα τουλάχιστον σε βαθμό, που ξέχασα όσα είδα στο πρώτο μέρος.
Για τον Νίνη θα πω δύο λόγια. Τον είδα έτοιμο για ένα ημίχρονο από τρεξίματα , αλλά και τον μοναδικό μέσο, που έχει τώρα ο Παναθηναϊκός, που μπορεί και κάθετη πάσα να κάνει και να πατήσει περιοχή και να σκοράρει. Το έγραψα και χθες , ότι τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Νίνη δεν αμφισβητούνται. Το θέμα είναι αν είναι έτοιμος να επιστρέψει και να γίνει αυτός, που ήταν στο ξεκίνημά του. Αυτό θα φανεί στην πορεία, αλλά μην μου πείτε ότι όσοι είδατε τον Νίνη να κάνει τις κάθετες στον Καρέλη και τον Κλωναρίδη δεν είπατε μέσα σας «επιτέλους και ένας  από τα χαφ να μπορεί να βγάλει μία πάσα ρε παιδί μου»…
Οι 11 Ελληνες στην ενδεκάδα, μου άρεσαν πολύ και ουσιαστικά είναι αυτό, που λένε στον Παναθηναϊκό, ότι έχουν πλάνο να κάνουν. Να στηριχτούν σε παιδιά από τις Ακαδημίες(έξι ήταν χθες στην 11αδα) , νέους Ελληνες που μπορούν να βελτιωθούν και να έχει έντονο το ελληνικό στοιχείο η ομάδα.
Πάμε τώρα στο απαράδεκτο δεύτερο ημίχρονο και την νοοτροπία, που έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να λέμε. Το καμπανάκι έχει χτυπήσει από το πρώτο μέρος. Ο Παναθηναϊκός  έπαιξε σοβαρά μέχρι την περιοχή. Εκεί οι ευκαιρίες  χανόντουσαν με μεγάλη ευκολία. Μπήκαν δύο γκολ, ενώ θα μπορούσαν να μπουν πέντε και το παιχνίδι να είχε τελειώσει στο πρώτο μέρος.
Αυτό που έγινε ειδικά μετά το 60 και μετά με χάλασε πολύ και είναι συνέχεια μίας κακής νοοτροπίας, που υπάρχει στην ομάδα. Όταν βάζει ένα, δύο γκολ νομίζουν ότι τελείωσε το ματς και αρκετές φορές την έχουν πατήσει. Χθες, όμως, οι παίκτες του Παναθηναϊκού έδωσαν δικαιώματα για να λένε πολλοί (δικαίως) σήμερα , ότι έγινε αυτό, για να περάσουν τα Χανιά και να μείνει έξω ο Ολυμπιακός Βόλου. Τα γκάζια του Αναστασίου σε όλο το δεύτερο ημίχρονο και στο τέλος του αγώνα μου δείχνουν, ότι τέτοιο θέμα δεν υπήρξε, αλλά άντε τώρα να το πιστέψουν με όσα έχουν δει κάποιοι. Ετσι είναι όταν δίνεις δικαιώματα και για αυτό εγώ λέω ότι η εικόνα του Παναθηναϊκού κυρίως από το 60 και μετά χθες ήταν απαράδεκτη.
Εχει τις ευθύνες του και ο Αναστασίου. Δεν νομίζω, ότι μπορεί να περιμένει κάτι για να βάζει στο 70 τον Μπαϊράμι και τον Μπούι. Ο πρώτος όσες φορές έχει παίξει έχει δείξει, ότι δεν μπορεί λόγω προβλήματος στην μέση του να βοηθήσει, ο δεύτερος είναι άχρωμος, άγευστος, άοσμος.
Ερχονται παιχνίδια στο πρωτάθλημα στην Λεωφόρο σημαντικά για την πορεία της ομάδας και μία αναμέτρηση με την Ξάνθη στο κύπελλο, που θα κρίνει αν η ομάδα θα προχωρήσει . Ο Νίνης και η επιστροφή του Μπέργκ με κάνουν να ελπίζω, ότι μπορεί η ομάδα να πάρει τα πάνω της, η εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου χθες, η εμφάνιση στην Τρίπολη, στην Ξάνθη, στα Γιάννενα για σημαντικό διάστημα με ανησυχεί ιδιαίτερα. Και κυρίως το ταβάνι , που έχουν κάποιοι παίκτες και δεν μπορούν παραπάνω.
Πιστεύω, ότι ο Αναστασίου θα πρέπει να αποφασίσει να στηριχθεί από εδώ και πέρα στους παίκτες, που μπορούν να βελτιώσουν την εικόνα της ομάδας. Οι υπόλοιποι είχαν τις ευκαιρίες, τις έχασαν, ας κάτσουν έξω…..
ΥΓ: Ντροπή στον Αλέξη Σπυρόπουλο, που στην περιγραφή του αγώνα Φωστήρα-Ολυμπιακού είπε, ότι ήταν ανύπαρκτο το πέναλτι. Επρεπε να πει, ότι είναι πεναλτάρα-μικρή σημασία έχει αν βρήκε στο σώμα η μπάλα- και να βγάλει και τον Σάββα Θεοδωρίδη να το επιβεβαιώσει. Αυτά τα παλιόπαιδα οι Σπυρόπουλοι χαλάνε την πιάτσα…..

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: