Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Το… μισό πρωτάθλημα και το «μήνυμα»!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr την τελευταία αγωνιστική του α΄γύρου κι ειδικά την αποστολή του Ολυμπιακού στην Ξάνθη.

Το… μισό πρωτάθλημα και το «μήνυμα»
• Δεν χρειάζεσαι να είσαι κι ειδικός για να πεις ότι το παιχνίδι του Ολυμπιακού στην Ξάνθη είναι ένα από τα δυσκολότερά του στον α΄γύρο, που μόλις ολοκληρώνεται.

• Σίγουρα ο Ολυμπιακός θέλει να στεφθεί πρωταθλητής χειμώνα, αφού πλάκα πλάκα μπορεί να πρόκειται για άτυπο τίτλο, όμως όλοι ξέρουμε ότι εννιά φορές στις δέκα στην Ελλάδα αυτή η ομάδα παίρνει και στο τέλος το πρωτάθλημα. Όμως, για να το κάνει πρέπει να κερδίσει στην Ξάνθη και ο ΠΑΟΚ να μην κερδίσει στην Τρίπολη. Γιατί π.χ. με ισοπαλία του Ολυμπιακού και ήττα του ΠΑΟΚ, οι δύο ομάδες ισοβαθμούν ι ο ΠΑΟΚ έχει τη νίκη στο μεταξύ τους ματς.

• Εξίσου σίγουρο, όμως, είναι ότι ο Ολυμπιακός στις δύσκολες έδρες του φετινού πρωταθλήματος τα βρήκε πολύ σκούρα. Στο Περιστέρι, όπου ο Ατρόμητος είναι αήττητος, ο Ολυμπιακός έχασε. Στην Τρίπολη, όπου ο Αστέρας είναι αήττητος, ο Ολυμπιακός έφερε ισοπαλία, παίζοντας σε όλο το β΄ημίχρονο με αριθμητικό πλεονέκτημα. Ενώ δεν κέρδισε ούτε στο Αγρίνιο, εκεί δηλαδή απ΄όπου πέρασαν νικηφόρα ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός.

• Τώρα, ο Ολυμπιακός πάει στην Ξάνθη, που επίσης είναι αήττητη στο γήπεδό της. Βέβαια, η αμέσως προηγούμενη επίσκεψή του σε αήττητη έδρα ήταν…αέρας, το 5-0 επί της Καλλονής. Για να δούμε, δηλαδή, μήπως άλλαξε το πράγμα και γύρισε ο τροχός, αφού είχαν προηγηθεί και τα διπλά σε Κέρκυρα και Λιβαδειά.

• Η ομάδα, συνήθως με τεράστια ζόρια, προέρχεται από έξι σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις και για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα έχει κάνει τέσσερις συνεχόμενες νίκες-τέτοια σερί τα άλλα χρόνια ήταν πολύ συνηθισμένα κι έδιναν τους τίτλους-και μία νίκη στην Ξάνθη θα ήταν ένα «μήνυμα» ότι ο Ολυμπιακός είναι εδώ, δυνατός κι ότι όποιος θέλει να πάρει το πρωτάθλημα πρέπει να φτύσει αίμα.

• Σε αγωνιστικό επίπεδο, το πρώτο που πρέπει να ξεπεράσει ο Ολυμπιακός είναι το ασφυκτικό πρεσάρισμα που κάνει η Ξάνθη από το κέντρο και πάνω σε κάποια διαστήματα των αγώνων-και πάντα στο ξεκίνημα. Ο δε Λουτσέσκου δείχνει ξύπνιο παιδί. Μου είχε κάνει εντύπωση ότι σε ένα παιχνίδι είχε κάνει μία αλλαγή στο ημίχρονο με τους ακραίους μπακ, κάτι που δύσκολα κάνει προπονητής.

• Έχει βρει στο μυαλό του ο Ρουμάνος μία ενδεκάδα και βάζει την ίδια κάθε φορά, με ελάχιστες διαφοροποιήσεις ίσα ίσα για να κρατάει κάποιους βασικούς πιο φρέσκους και κάποιους αναπληρωματικούς πιο ζεστούς. Ο Σολτάνι βρίσκει καλά κάθετα τον Καπετάνο κι ο Κλέιτον στην ημέρα του πράγματι μπορεί να κάνει τη διαφορά.

• Αυτό που εγώ ξέρω είναι ότι ο Ολυμπιακός και στα έξι τελευταία παιχνίδια του που άνοιξε το σκορ στην Ξάνθη, εύκολα η, δύσκολα, κέρδισε. Ενώ στα δύο τελευταία στα οποία έφαγε αυτός πρώτος γκολ, έχασε και στα δύο, 0-1. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: