Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

«Ήταν αυτός που έπρεπε ο Νίνης»

Γύρω απ’ την θετική επανεμφάνιση του Νίνη στα Χανιά περιστράφηκε ο Γιάννης Αναστασίου, που μίλησε για τον Μπεργκ και για τους προσεχείς αγώνες του Παναθηναϊκού. Τι είπε για Μίτσελ.

«Ήταν αυτός που έπρεπε ο Νίνης»
Μόνο καλά λόγια είχε να πει ο Γιάννης Αναστασίου για το (νέο) ντεμπούτο του Σωτήρη Νίνη με την φανέλα του Παναθηναϊκού, καθώς ο κόουτς του τριφυλλιού έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος απ’ το διάστημα που ο διεθνής άσος είχε δυνάμεις και έπαιζε στο φουλ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αναστασίου στην κάμερα της NOVA:

Για τον αγώνα με τα Χανιά: «Το σημαντικό είναι ότι έπαιξαν αρκετά παιδιά, Έλληνες και παιδιά που προέρχονται από τις ακαδημίες μας και αυτό δείχνει την ποιότητα της δουλειάς που γίνεται. Ο Παναθηναϊκός το υποστηρίζει και θέλει να συνεχίσει σε αυτή την φιλοσοφία.

Η παρουσία των παιδιών ήταν αρκετά καλή , στο τέλος κουραστήκαμε, είχαμε κάποιους τραυματισμούς ενώ είχαν γίνει οι αλλαγές, αλλά η παρουσία του Σωτήρη (σ.σ. Νίνης) μετά από 8 μήνες ήταν αρκετά θετική, όσο είχε δυνάμεις ήταν αυτός που έπρεπε. Ξέραμε ότι χρειάζεται κάποια παιχνίδια να βρει αγωνιστικό ρυθμό, το σημαντικό είναι ότι προσπαθεί, έχει καταλάβει τι ευκαιρία του παρουσιάζεται και αν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό το μέλλον θα του ανήκει».


Αν διαφοροποιεί τα πλάνα του Παναθηναϊκού η παρουσία του Νίνη: «Σαν σύστημα έχουμε αλλάξει αρκετές φορές, όταν έχεις έναν ποιοτικό παίκτη στην ομάδα σου δίνεται η δυνατότητα να σχεδιάσεις διαφορετικά το παιχνίδι σου. Νομίζω ότι μέχρι τώρα η εικόνα της ομάδας και γενικότερα στους αγώνες που έχουμε δώσει, δοκιμάσαμε διαφορετικά συστήματα και τα παιδιά έχουν ανταποκριθεί. Έχοντας ακόμη έναν ποιοτικό παίκτη στην ομάδα, κάνει την δουλειά κάποιων παικτών ακόμη πιο δύσκολη για αυτούς που θ' αγωνιστούν ή θα είναι στην αποστολή και από την άλλη θα πρέπει να πάρω σωστές αποφάσεις για την ομάδα».

Για την κλήρωση του Κυπέλλου με την Skoda Ξάνθη: «Δεν το βλέπουμε σαν ρεβάνς, μέχρι τον αγώνα με την Ξάνθη υπάρχουν τρεις αγώνες πρωταθλήματος και για μας είναι σημαντικός ο αγώνας της Κυριακής με τον Εργοτέλη. Όλη η προσοχή εκεί εστιάζεται».

Για τον αγώνα με τον Εργοτέλη: «Είναι δύσκολος αγώνας, ο αντίπαλος θα έρθει να τα δώσει όλα για να πάρει θετικό αποτέλεσμα και θα είναι σημαντικό για μας να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι και αυτό που τονίζω και δουλεύουμε με τα παιδιά είναι να τελειώνουμε τις ευκαιρίες που δημιουργούμε. Σε αυτό το επίπεδο αν θες να πετύχεις τους στόχους σου ν' αξιοποιείς τις ευκαιρίες που σου δίνονται».

Για την δυναμική που δίνει η Λεωφόρος: «Όταν παίζουμε στη Λεωφόρο έχουμε διαφορετική ψυχολογία, αλλά αυτό που είχα πει από την αρχή είναι ότι θέλουμε να παίζουμε το ίδιο καλά τόσο εντός όσο και εκτός έδρας. Το σημαντικό είναι να έχουμε διάρκεια».

Για τον Μπεργκ: «Έκανε όλη την εβδομάδα προπόνηση, νιώθει καλύτερα, είναι σε καλή κατάσταση και λογικά θα είναι έτοιμος για τον αγώνα της Κυριακής».

Γιατί έμεινε εκτός ενδεκάδας ο Μπεργκ στον αγώνα με τον ΠΑΣ: «Δεν θα ήθελα να εξηγώ γιατί δεν αγωνίστηκε. Μίλησα με τον παίκτη, ήξερε και το σημαντικό είναι να ξέρουν όλοι οι παίκτες ότι τυγχάνουν απόλυτης εμπιστοσύνης. Πάντα ψάχνουμε να βρούμε κάτι, όταν παίζει ο Μπεργκ γιατί δεν παίζει ο Καρέλης, όταν παίζει ο Καρέλης γιατί δεν παίζει ο Κλωναρίδης, όταν παίζει ο Κλωναρίδης γιατί δεν παίζει ο Ζέκα κλπ... Νομίζω πάντα σε μια ομάδα θα υπάρχουν πράγματα να σχολιάσεις και ν' αναφέρεις αλλά το σημαντικό είναι ότι όλοι οι παίκτες ξέρουν γιατί παίζουν και γιατί δεν παίζουν, αυτό είναι που μετράει και για μένα αυτό είναι το σημαντικό».

Για την απόλυση του Μίτσελ: «Δυστυχώς έτσι είναι το ποδόσφαιρο, ξέρουμε ότι αυτή είναι η μοίρα των προπονητών. Πιστεύω ότι προσέφερε αρκετά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ήταν κύριος και του εύχομαι καλή συνέχεια εκεί που θα πάει και να είναι τυχερός».

Δεν υπάρχουν σχόλια: