Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Κορυφή και τετράδα…!

Το τηλεοπτικό ντέρμπι μεταξύ του Παμβοχαϊκού και του Ολυμπιακού στις 19:00 ξεχωρίζει από τους αγώνες της 12ης αγωνιστικής της Volleyleague.

Κορυφή και τετράδα…
Ο Παμβοχαϊκός προέρχεται από τρεις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα και με 17 βαθμούς βρίσκεται στην έβδομη θέση της βαθμολογίας. Σε σχέση με τον αγώνα του πρώτου γύρου στου Ρέντη, έχουν γίνει αλλαγές σε προπονητή και σε δύο παίκτες.
Ο Παμβοχαϊκός προέρχεται από τη νίκη με 3-2 σετ του Άρη και θέλει να πάρει βαθμό ή βαθμούς, ώστε να διατηρηθεί κοντά στην πρώτη προνομιούχο τετράδα της βαθμολογίας που οδηγεί απευθείας στα ημιτελικά των πλέι οφ. Η ομάδα του Βραχατίου θα παρουσιαστεί ενισχυμένη με τον κεντρικό Σπένσερ Ρόου (5/4/1992, 2.02), ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Σίμε Βούλιν.

Ο Μίκαελ Μέρτεν είπε πως: «Κάναμε καλή προετοιμασία για να αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό. Ξέρουμε τον αντίπαλό μας και θέλουμε να παρουσιάσουμε ένα καλό και ανταγωνιστικό πρόσωπο. Ο Ρόου δείχνει γρήγορη προσαρμογή στην ομάδα. Σταδιακά, θα μπορέσουμε να συμπληρώσουμε τα κενά μας και να ανεβάσουμε κι άλλο το αγωνιστικό επίπεδο. Ο Ολυμπιακός έχει γρήγορο παιχνίδι με πολλές επιλογές και έχουμε ετοιμαστεί καλά. Κάθε ομάδα θέλει τον κόσμο δίπλα της και δεν θα μπορούσαμε να αποτελέσουμε εξαίρεση».

Ο Ολυμπιακός θέλει να διατηρήσει το αήττητό του και στο Βραχάτι, ώστε να παραμείνει μόνος του στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Ο Δημήτρης Καζάζης γνωρίζει πως ο Παμβοχαϊκός θα παρουσιαστεί με πολύ ενθουσιασμό, αλλά η τακτική είναι αυτή που θα κρίνει το νικητή.

Ο Γιάννης Τακουρίδης είπε πως: «Ξέρουμε πως θα έχουμε δύσκολο έργο στο Βραχάτι, αλλά είμαστε έτοιμοι και έχουμε τις λύσεις για να αντιμετωπίσουμε κάθε αντίπαλο. Μπήκαμε καλά το 2015 με νίκη στη Λαμία και θα είναι ιδανικό να μπούμε καλά και στο δεύτερο γύρο. Θέλουμε να κρατήσουμε το προβάδισμα μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου, ώστε να έχουμε πλεονέκτημα στα πλέι οφ, αλλά κυρίως να μαζέψουμε πιο πολλούς βαθμούς από ότι στον πρώτο γύρο».

Ο Δημήτρης Καζάζης δήλωσε πως: «Θεωρώ ότι είναι μια επικίνδυνη έξοδος. Η ομάδα του Βραχατίου διαθέτει πάρα πολύ καλό σύνολο και είναι από τις ομάδες που διεκδικεί την είσοδό της στην τετράδα. Επίσης, τα τελευταία αποτελέσματα του Παμβοχαϊκού δείχνουν ότι είναι σε ανοδική πορεία. Πιστεύω ότι είναι δύσκολο παιχνίδι που, όμως, από την άλλη, εμείς πάμε για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα και να συνεχίσουμε την πορεία που έχουμε χαράξει στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Οι δυο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 13 φορές για το πρωτάθλημα και οι «ερυθρόλευκοι» προηγούνται στις νίκες με 13-10. Ο Παμβοχαϊκός παραδοσιακά δυσκολεύει τον Ολυμπιακό, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν σερί νικών 5-0 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: