Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Με εντελώς διαφορετικούς στόχους…!

Στο Χαλκιοπούλειο, η Λαμία και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης αναμετρούνται για τη 12η αγωνιστική της Volleyleague στις 19:00, θέλοντας τη νίκη για διαφορετικούς λόγους.

Με εντελώς διαφορετικούς στόχους…
Η Λαμία στον πρώτο γύρο δεν κατάφερε να νικήσει ποτέ και ευελπιστεί να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, εκμεταλλευομένη τα προβλήματα των ακριτών. Οι Φθοιωτοί προέρχονται από την ήττα κόντρα στον Ολυμπιακό η οποία συνοδεύτηκε με ελπιδοφόρα εμφάνιση.

Για άλλη μια φορά, αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα ο Θανάσης Κατσιγιάννης και θα προσπαθήσει να βρει τις λύσεις για να τα επιλύσει. Το σημαντικότερο είναι ο τραυματισμός του Γιάροσλαβ Λεχ. Ο Πολωνός, στην προθέρμανση του αγώνα με τον Ολυμπιακό, υπέστη διάστρεμμα και ακόμα δεν το έχει ξεπεράσει. Η συμμετοχή του θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή, διαφορετικά διαγώνιος θα αγωνιστεί ο Αλέξανδρος Χήρας.

Ο προπονητής της Λαμίας τόνισε πως: «Όπως δείχνουν τα πράγματα, θα παίξουμε όπως στον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Θέλουμε να κάνουμε μία νέα αρχή για να μπορέσουμε να σώσουμε την ομάδα. Την τελευταία στιγμή, θα αποφασίσουμε για τη συμμετοχή του Λεχ. Αν παίξουμε με την αγωνιστικότητα και το πάθος που είχαμε κόντρα στον Ολυμπιακό, μπορούμε να κάνουμε κάτι θετικό.

Ο Εθνικός έχει τα προβλήματά του, αλλά δεν είναι τυχαία ομάδα. Το γεγονός ότι πασαδόρος θα είναι ο Σιδηρόπουλος λέει πολλά. Δεν είναι τυχαίος ο Σιδηρόπουλος και τους αξίζουν συγχαρητήρια για τον τρόπο που αντέδρασε στην ανάγκη της ομάδας του. Δείχνει πολλά η στάση του. Θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τα κενά των αντιπάλων μας και δεν ξέρω τι θα γίνει και με τον διαγώνιο τους. Η τακτική μας θα πρέπει να είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα. Χρειαζόμαστε τον κόσμο της Λαμίας να μας βοηθήσει».

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και πέρυσι βρέθηκε στη Λαμία έχοντας πολλά προβλήματα, μετά την τιμωρία του Ανδρέα Ανδρεάδη. Φέτος πηγαίνει στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας με τον Γρηγόρη Σιδηρόπουλο, ο οποίος γύρισε μετά από επτά μήνες στα τάραφλεξ, έχοντας κάνει μόλις δύο προπονήσεις. Ο Σταύρος Κασαμπαλής βρίσκεται με την Εθνική εφήβων, ενώ ο Ζάρκο Κίσιτς αποχώρησε.

Ο Λεό Άντριτς προσπαθεί να ξεπεράσει τον τραυματισμό που του κόστισε τη συμμετοχή του στον αγώνα με τον Φοίνικα στη Σύρο, όπου ο Εθνικός ηττήθηκε με 0-3 σετ. Είναι εντυπωσιακό ότι ο Εθνικός στους πέντε εκτός έδρας αγώνες του πρώτου γύρου κατάφερε να νικήσει μόλις τον έναν.

Ο Σάκης Μουστακίδης είπε πως: «Η ομάδα προσπαθεί να ορθοποδήσει μέσα από πολλά προβλήματα που αντιμετώπισε το τελευταίο διάστημα. Το ότι η Λαμία είναι τελευταία στη βαθμολογία, περισσότερο μας ανησυχεί, παρά μας εφησυχάζει. Ο Σιδηρόπουλος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μου και τον ευχαριστώ.

Θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο να πάρουμε τη νίκη και μετά, με την επιστροφή του Κασαμπαλή, να μπούμε και πάλι στους ρυθμούς μας. Φέτος, πράγματι, έχουμε πρόβλημα εκτός έδρας, αλλά στο δεύτερο γύρο θα προσπαθήσουμε να πάρουμε περισσότερους βαθμούς μακριά από την Αλεξανδρούπολη, ώστε να διατηρήσουμε τη θέση μας».

Ο Γρηγόρης Σιδηρόπουλος είπε πως: «Η ομάδα με έχει ανάγκη και ένιωσα πως είναι χρέος μου να βοηθήσω. Είναι κάτι σαν την επιστράτευση. Και πέρυσι πριν τον αγώνα με τη Λαμία, είχαμε πολλά προβλήματα και χάσαμε εύκολα 3-0. Ελπίζω φέτος να πάμε πιο έτοιμοι και πιο δυνατοί και να πάρουμε τη νίκη.

Δεν περίμενα πως θα ξαναγύριζα στην ομάδα. Μετά από επτά μήνες, οι πρώτες προπονήσεις που έκανα ήταν τις τελευταίες δύο ημέρες. Ελπίζω όλα να πάνε καλά».

Αυτή η αναμέτρηση θα είναι η 19η μεταξύ των δύο ομάδων, με τη Λαμία να προηγείται με 12-6, ενώ ο Εθνικός στο Χαλκιοπούλειο τα τελευταία δέκα χρόνια έχει νικήσει μόνο μία φορά.*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: