Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

«Ο θάνατός σου, η ζωή μου»

Το ντέρμπι ουραγών μεταξύ της ΑΕΚ και του Άρη στη Γλυφάδα στις 20:00 είναι από τις σημαντικότερες αναμετρήσεις στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου της VolleyLeague.

«Ο θάνατός σου, η ζωή μου»
Για την «Ένωση», είναι ένας ακόμα κρίσιμος αγώνας στην προσπάθεια της να βελτιώσει τη βαθμολογική της θέση, ώστε να έχει πλεονέκτημα στα πλέι άουτ.

Η «Ένωση» μετράει τρεις συνεχόμενες ήττες, όμως στον πρώτο γύρο κατάφερε να νικήσει τον Άρη στη Μίκρα 3-0 σετ. Για την ΑΕΚ ακόμα και η κατάκτηση σετ θα είναι σημαντική για να αποκτήσει πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Άρη. Η νίκη στη Μίκρα την πρεμιέρα είναι μία από τις δύο νίκες που έχει σημειώσει η ΑΕΚ στο φετινό πρωτάθλημα.

Προπονητής των «κιτρινόμαυρων» θα είναι και πάλι ο Ζήνων Ζοφόλης, καθώς δεν έχει τακτοποιηθεί το ζήτημα της αδειοδότησης του Πλάμεν Κριστόφ. Τις τελευταίες ημέρες, με την ΑΕΚ κάνουν προπονήσεις οι κεντρικοί Δημήτρης Χατζόπουλος, Γιώργος Σφενδυλάκης, αλλά για την έκδοση του δελτίου του πρώτου υπάρχει εκκρεμότητα με το καρτολίνο του στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και με τον δεύτερο δεν έχει υπάρξει αποδέσμευση από τη ΜΕΝΤ.

O Zήνων Ζοφόλης δήλωσε για τη συνάντηση του Σαββάτου πως: «Η ομάδα έκανε καλή εμφάνιση στην Ορεστιάδα. Πιστεύω ότι θα παρουσιαστεί ακόμη καλύτερη εναντίον του Άρη, γιατί στο διάστημα που μεσολάβησε δούλεψε πολύ με τον κ. Κριστόφ. Ο Άρης έχει και εκείνος τα προβλήματά του. Θα προσπαθήσουμε να επικεντρώσουμε την τακτική μας πάνω στα αδύνατα σημεία του. Ελπίζω η τρίτη μου παρουσία στον πάγκο της ΑΕΚ να είναι και η τυχερή, ώστε να πανηγυρίσουμε τη νίκη...

Ήταν προγραμματισμένο να κοουτσάρω τελευταία φορά στον αγώνα με την Ορεστιάδα, αλλά ήρθαν έτσι τα πράγματα που θα πρέπει να μείνω... Έχω πει ότι είμαι πάντα στη διάθεση της ΑΕΚ και, όποτε με καλούν, θα ανταποκρίνομαι».

Ο Άρης προέρχεται από την ήττα στο Βραχάτι, αλλά με καλή εμφάνιση και τον κερδισμένο βαθμό κόντρα στον Παμβοχαϊκό. Οι Θεσσαλονικείς έχουν τρις νίκες στο πρωτάθλημα και θέλει τους τρις βαθμούς για να μη χάσει το «τρένο» της οκτάδας.

Επέστρεψε κανονικά στις προπονήσεις ο Γιάννης Χαριτωνίδης, μετά την πελματιαία απονεύρωση που τον ταλαιπώρησε, ενώ το σημαντικότερο νέο είναι η επιστροφή του Στέλιου Νικηφορίδη. Ο έμπειρος ακραίος, ο οποίος είχε αποχωρήσει στις 14 Νοεμβρίου λόγω οικονομικών διαφορών με τη διοίκηση, ήρθε σε νέα συμφωνία και επέστρεψε κανονικά στην ομάδα και, μάλιστα, αγωνίστηκε και σε φιλικό με τον Ηρακλή την περασμένη Τετάρτη. Η παρουσία του Νικηφορίδη θα καλύψει το κενό του Χρήστου Μπέλου. Ο Νικηφορίδης θα αγωνιστεί βασικός ακραίος και ο Κυριακίδης πιθανότατα διαγώνιος.

Ο Στέλιος Νικηφορίδης δήλωσε για τον αγώνα με την ΑΕΚ πως: «Μίλησα με τον κ. Κώστα Γαβριηλίδη και μου υποσχέθηκε πως η διοίκηση θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της. Πρέπει να καταλάβουν πως προσωπικά ζω από το βόλεϊ και είμαι ικανοποιημένος με το ενδιαφέρον της διοίκησης. Πήρα υποσχέσεις και γύρισα για να βοηθήσω την ομάδα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Όλο αυτό το διάστημα που είχα φύγει από τον Άρη, βρισκόμουν στις Σέρρες και έκανα προπονήσεις τρεις φορές την εβδομάδα. Αισθάνομαι έτοιμος. Έπαιξα στο φιλικό με τον Ηρακλή την Τετάρτη και είμαι έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα μου. Υπάρχει μία σειρά αγώνων που ο Άρης πρέπει να νικήσει για να αποφύγει τις ‘περιπέτειες’.

Ένα από αυτά τα ματς είναι και η αναμέτρηση με την ΑΕΚ. Αν νικήσουμε, ξεκαθαρίζει πολύ το τοπίο. Αν χάσουμε, θα μπερδευτούν τα πράγματα. Η ΑΕΚ περνάει κρίση, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας εφησυχάζει. Στον πρώτο γύρο, χάσαμε από δικά μας λάθη και διάφορες συγκυρίες και στο χέρι μας είναι να νικήσουμε στη Γλυφάδα».

Η αναμέτρηση αυτή θα είναι η 20η μεταξύ των δύο ομάδων από το 1998 στη Volleyleague. Η ΑΕΚ προηγείται στις νίκες με 10-9 και σε 9 αγώνες στην έδρα της έχει προβάδισμα με 6-3.*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: