Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Η επόμενη ημέρα για τη Λίβερπουλ


Επιμέλεια: Δ.M.

Απογοήτευση επικρατεί στις τάξεις της Λίβερπουλ, την επομένη του αποκλεισμού της ομάδας από το Champions League. Ο αρχηγός των «κόκκινων», Στίβεν Τζέραρντ, έδωσε το σύνθημα για τη συνέχεια και τόνισε ότι στόχος πρέπει να είναι η κατάκτηση του Europa League. Από την πλευρά του, ο Ράφα Μπενίτεθ εμφανίστηκε σίγουρος ότι η αγγλική ομάδα θα τερματίσει στην πρώτη τετράδα της Premier League, ενώ ο γενικός διευθυντής του συλλόγου, Κρίστιαν Πούρσλου, ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα αποχώρησης του Ισπανού προπονητή.

Τζέραρντ: «Το πιο απογοητευτικό πράγμα ήταν ότι έπρεπε να στηριχθούμε σε άλλες ομάδες. Παίξαμε φανταστικά απόψε (σ.σ.: χθες) και αξίζαμε τους τρεις βαθμούς, όμως μας απογοητεύει το γεγονός ότι αποκλειστήκαμε από το Champions League. Σε αυτή τη διοργάνωση παίρνεις ό,τι αξίζεις και τα δύο γκολ που δεχθήκαμε από τη Λιόν είχαν καθοριστική σημασία. Τώρα, όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν και χρειάζεται να προχωρήσουμε. Πάμε στο Europa League και πρέπει να προσπαθήσουμε να το κατακτήσουμε».

Μπενίτεθ: «Είμαι 100% βέβαιος ότι θα τερματίσουμε στις τέσσερις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος. Παίξαμε πολύ καλά απόψε (σ.σ.: χθες) και δείξαμε ότι όταν όλοι είμαστε καλά, είμαστε καλύτερη ομάδα από τις ομάδες που πέρασαν στην επόμενη φάση (σ.σ.: Λιόν και Φιορεντίνα). Φέτος είχαμε προβλήματα με τραυματισμούς, αλλά σήμερα (σ.σ: χθες) επέστρεψαν ο Τζέραρντ και ο Λούκας. Καταφέραμε να ελέγξουμε το παιχνίδι και θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει περισσότερα γκολ. Οι εμφανίσεις μας συνολικά ήταν καλές στα περισσότερα παιχνίδια, αλλά δεχθήκαμε κάποια γκολ στις καθυστερήσεις και δεν τα πήγαμε καλά στην έδρα της Φιορεντίνα. Αυτό είναι, όμως, το ποδόσφαιρο».

Πούρσλου: «Ποτέ δεν μπορείς να προβλέψεις τα γκολ που μπαίνουν στις καθυστερήσεις, κάτι που συνέβη στα προηγούμενα παιχνίδια και μας στοίχισε ακριβά στο Champions League. Αυτό δεν αποτελεί βάση για να παρθούν αποφάσεις για το μέλλον του προπονητή. Έχουμε υπογράψει πενταετές συμβόλαιο με τον Ράφα (Μπενίτεθ) και έχουν περάσει μόλις τέσσερις μήνες από τότε. Δεν απειλείται…».

Δεν υπάρχουν σχόλια: