Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Γραφικό αθωώνει τον ρέφερι του Γαλλία-Ιρλανδία!


O Μάρτιν Χάνσον είχε δηλώσει ότι σκέφτεται σοβαρά την παραίτησή του από διαιτητής FIFA μετά την αδυναμία του να δει το διπλό χέρι του Τιερί Ανρί στον αγώνα Γαλλία-Ιρλανδία, όμως τελικά άλλαξε γνώμη μετά το γραφικό που δημοσιεύτηκε από την αγγλική εφημερίδα "Times".
Και αυτό γιατί το γραφικό, που αναδημοσιεύτηκε από αρκετές σουηδικές εφημερίδες, έδειξε ότι ο "άρχοντας του αγώνα" και ο ένας από τους δύο βοηθούς του δεν μπορούσαν πραγματικά να δουν τί είχε συμβεί από τη θέση που βρίσκονταν!

Ο μεν ρέφερι είχε τρεις παίκτες μπροστά που του έκλειναν το οπτικό πεδίο ενώ ο βοηθός ήταν στην άλλη πλευρά του γηπέδου από τον Ανρί, με τον Ιρλανδό γκολκίπερ Σέι Γκίβεν, να βρίσκεται πάνω στη νοητή γραμμή της προέκτασης της ματιάς του.

"Το γραφικό αποτελεί μία παρηγοριά για όλη την διαιτητική ομάδα καθώς δείχνει ότι αυτό που συνέβη έγινε κατά λάθος. Ρώτησα τον εαυτό μου εάν αξίζει αυτή η δουλειά την ταπείνωση που έμελε να αντιμετωπίσω.

Σκέψεις όπως "αυτό είναι που πραγματικά θέλω;" πέρασαν επίσης από το κεφάλι μου. Τώρα μόλις συνειδητοποιώ μετά από την υποστήριξη που είχα, ότι δεν ήταν δικό μου λάθος.

Ήταν μία άτυχη κατάσταση με μεγάλες συνέπειες για την Ιρλανδία. Όμως το λάθος δεν ήταν των διαιτητών",
τόνισε ο 39χρονος Σκανδιναβός ρέφερι.

Η δραστική λύση που πρότεινε ο Αρσέν Βενγκέρ

Αξίζει να σημειωθεί πως θέση πήρε και ο Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος πρότεινε έναν εξαιρετικά δραστικό τρόπο ώστε να λυνόταν το θέμα που δημιουργήθηκε, γράφοντας στο match programme ενόψει της αναμέτρησης Άρσεναλ-Σταντάρ Λιέγης:

"Δεν μπορείς να ασκείς τόσο μεγάλη πίεση στους παίκτες ώστε να φέρνουν αποτελέσματα και μετά να απαιτείς να συμπεριφέρονται σαν άγγελοι. Μία από τις λύσεις θα ήταν να ρωτήσει ο διαιτητής τον Ανρί αν είχε κάνει κοντρόλ με το χέρι.

Εάν πει ψέματα, τότε τιμώρησέ τον για δέκα παιχνίδια, και μετά θα σκεφτεί "εάν πω ψέματα θα χάσω το Μουντιάλ". Οπότε τον αναγκάζεις να μην πει ψέματα.

Αυτή είναι η πρώτη βοήθεια που μπορείς να δώσεις σε έναν διαιτητή. Εάν αποδειχτεί ότι ένας παίκτης έχει πει ψέματα στον διαιτητή, τον τιμωρείς αυστηρά",
ήταν το σχόλιο του τεχνικού των "κανονιέρηδων".


Επιμέλεια-Tenorio

Δεν υπάρχουν σχόλια: