Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Η Μπάρτσα 2-0 ένα χάλι ονόματι Ιντερ


Ο Πικέ σκοράρει απέναντι στον Ζούλιο Σέζαρ Ακόμη και μισή, η Μπαρτσελόνα έχει την ποιότητα να νικήσει 2-0 την Ιντερ και να πάρει κεφάλι στον όμιλο. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης έκανε μια εύκολη προπόνηση απέναντι στην ιταλική ομάδα, η οποία κατέβηκε με μια μίζερη και αποκρουστική τακτική μικρού συλλόγου, μικρής κατηγορίας και νοοτροπίας.

Κάποιες φορές, όχι όλες, η φανέλα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Τα τελευταία χρόνια αυτή της Μπαρτσελόνα είναι πιο βαριά και αυτό επιβεβαιώθηκε περίτρανα στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα στο "Καμπ Νόου". Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, έχοντας το μισό ρόστερ έξω δεν είχε κανένα πρόβλημα να προηγηθεί με 2-0.

Από την πρώτη στιγμή φάνηκε ότι ο Ζοσέ Μουρίνιο είχε αποφασίσει να... κλέψει το αποτέλεσμα, αλλά τα σχέδιά του δεν είχαν αίσιο τέλος. Δεν κατέστη δυνατό να γίνουν πράξη και σε αυτό έπαιξε σίγουρα ρόλο το γρήγορο γκολ των Καταλανών.

Στο 10', λοιπόν, η Μπαρτσελόνα κέρδισε κόρνερ, εκτελέστηκε, η μπάλα έφθασε στον Ανρί, αυτός έκανε γυριστή κεφαλιά και ο επερχόμενος Πικέ με σουτ (παρά το τράβηγμα από τον Μότα) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ. Στο 15ο ο Τσάβι εκτέλεσε φάουλ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Πριν καν συμπληρωθεί η πρώτη μισή ώρα, η Μπαρτσελόνα κατάφερε να φθάσει και στο δεύτερο γκολ. Ο Ντάνι Αλβες σέντραρε, η μπάλα πέρασε ψηλά απ' όλους, έφθασε στον Πέδρο, ο οποίος έπιασε το σουτ με την μπάλα να σκάει στο έδαφος και στη συνέχεια στα δίχτυα.

Κάπου εκεί τελείωσε το παιχνίδι. Η Μπαρτσελόνα έκανε συντήρηση δυνάμεων στο δεύτερο μέρος, δεν άνοιξε το ρυθμό και η ζωή της έγινε ακόμη πιο εύκολη από τη στιγμή που η Ιντερ όχι μόνο δεν μπορούσε να πλησιάσει στην εστία του Βαλντές, αλλά έδειχνε ανίκανη να αλλάξει δυο πάσες. Πολύ κακή ομάδα...

Σκόρερ: 10' Πικέ, 26' Πέδρο
Διαιτητής:
Κίτρινες: Πουγιόλ, Πέδρο - Τιάγκο Μότα, Κίβου, Ζανέτι

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Γιόζεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Ντάνιελ Αλβες, Πικέ, Πουγιόλ, Αμπιντάλ (89' Μάξουελ), Τσάβι, Μπούσκετς, Κεϊτά, Πέδρο (85' Μπόγιαν), Ανρί, Ινιέστα
ΙΝΤΕΡ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Σάμουελ, Λούσιο, Κίβου, Ζανέτι, Καμπιάσο (46' Μουντάρι), Τιάγκο Μότα, Στάνκοβιτς (71' Μπαλοτέλι), Ετό, Μιλίτο (81' Κουαρέσμα)


"Λευκή" ισοπαλία σε λευκό φόντο...
Ο 6ος όμιλος του Τσάμπιονς Λιγκ παραμένει ανοιχτός σε όλα, αφού η Ρούμπιν Καζάν και η Ντιναμό Κιέβου αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα σε ένα παιχνίδι που διεξήχθη κάτω από μεγάλη χιονόπτωση. Το ματς έγινε στη Ρωσία, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της διοργάνωσης, και το αποτέλεσμα αυτό παρατείνει την αγωνία στον πλέον αμφίρροπο όμιλο της διοργάνωσης.

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)
Κίτρινες: Ντομίνγκες, Νομπόα - Σεφτσένκο

ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ (Κούρμπαν Μπερντίεφ): Ριζίκοφ, Σαλουκβάτζε, Σαρόνοφ (53' Καλέσιν), Σέζαρ Νάβας, Ανσάλντι, Ριαζάντσεφ, Νομπόα, Σέμακ, Καραντενίζ (75' Μπίστροφ), Ντομίνγκες, Μπουχάροφ
ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ (Βαλερί Γκαζάεφ): Σοβκόφσκι, Ερεμένκο, Μπετάο, Βουκόγεβιτς, Γιουσούφ, Μαγκράο, Μίχαλικ, Νίνκοβιτς (86' Γκιοάνε), Γιαρμολένκο, Σεφτσένκο, Μιλέφσκι

Δεν υπάρχουν σχόλια: