Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Παρέμβαση εισαγγελέα!

kokkalis_nea.jpgΤην παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν οι ατάκες του Σωκράτη Κόκκαλη στα αποδυτήρια του Ρέντη! Συγκεκριμένα ο αθλητικός εισαγγελέας παρενέβη αυτεπάγγελτα προκειμένου να διερευνήσει αν ειπώθηκαν οι επίμαχες φράσεις «σκοτώστε τους αν χρειαστεί» και «αφήστε τους με πέντε ή με δύο παίκτες, εγώ θέλω τη νίκη» που αποδόθηκαν στον πρόεδρο του Ολυμπιακού, στην ομιλία του προς τους ποδοσφαιριστές. Παράλληλα, τρεις εισαγγελείς θα είναι παρόντες στο ντέρμπι της Κυριακής ενώ για αύριο κλήθηκαν οι παράγοντες των αιωνίων για να δώσουν το παρών σε μία έκτακτη σύσκεψη.

Το ντέρμπι άναψε νωρίς καθώς μετά από όσα προηγήθηκαν τις δύο προηγούμενες ημέρες με τις ατάκες του Κόκκαλη στο Ρέντη και την επίσημη παρέμβαση-προειδοποίηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ήρθε η σειρά του εισαγγελέα να παρέμβει.

Λαμβάνοντας υπ' όψιν τα δημοσιεύματα που ανέφεραν τις «δηλώσεις» του προέδρου του Ολυμπιακού αλλά και την θέση που διατύπωσε ο Παναθηναϊκός (σ.σ η επιστολή των «πράσινων» στάλθηκε και στα γραφεία της εισαγγελείας Πειραιά), ο εισαγγελέας διενεργεί προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστώσει αν πράγματι ειπώθηκαν όσα αποδόθηκαν στον Κόκκαλη.

Παράλληλα, βέβαια, στόχος του είναι να εξομαλύνει όσο το δυνατόν περισσότερο την κατάσταση καθώς είναι πια φανερό πως το ντέρμπι μυρίζει μπαρούτι.

Υπενθυμίζεται, ότι ανάλογη αυτεπάγγελτη παρέμβαση εισαγγελέα είχε γίνει και μετά την υβριστική παρότρυνση του Γιάννη Βαρδινογιάννη προ διετίας πάλι πριν από ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στο Καραϊσκάκη. Ο Τζίγκερ τότε είε απολογηθεί λέγοντας πως επρόκειτο για μια δήλωση σε στενό κύκλο.

Την κλήση έκανε ο προϊστάμενος εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ιωάννης Προβατάρης ενώ την εξέταση θα κάνει ο επίσης εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σοφουλάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: