Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Βενγκέρ: "Θα ξεκουράσουμε παίκτες με ΟΣΦΠ"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Το ότι η Άρσεναλ εξασφάλισε μαθηματικά τη συμμετοχή της στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ με το 2-0 επί της Σταντάρ Λιέγης στο "Emirates" το βράδυ της Τρίτης δεν αποτελεί και κάποια είδηση πρώτου μεγέθους, με δεδομένη την ποιότητα που διαθέτουν (και) φέτος τα "τρομερά μωρά" του Αρσέν Βενγκέρ.

Είδηση όμως είναι πως οι "κανονιέρηδες" συνεχίζουν και μετά τη φάση των ομίλων για 10η συνεχόμενη χρονιά, με τον Αρσέν Βενγκέρ να μιλάει για σταθερότητα, αλλά και να αναφέρεται επίσης στη συνέντευξη Τύπου τόσο για το φινάλε με τον Ολυμπιακό όσο και για τον αποκλεισμό της Λίβερπουλ στη φάση των ομίλων για πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία.

"Ήταν πολύ καλό το πρώτο ημίχρονό μας, ήταν πολύ ενδιαφέρον αφού είχαμε διαρκή κίνηση με τη μπάλα. Στο δεύτερο χαλαρώσαμε λίγο.

Εάν κοιτάξετε τα εννέα τελευταία παιχνίδια θα δείτε ότι είχαμε ένα πολύ καλό σερί όμως το Σάββατο με τη Σάντερλαντ δεν είχαμε το επίπεδο που επιθυμούσαμε.

Το ματς αυτό (ήττα με 1-0, πρώτη μετά από 13 ματς) είναι ακόμα στο μυαλό των παικτών αφού δεν ξεχνάς ποτέ μία απογοήτευση. Ήταν σημαντική η νίκη με τη Σταντάρ για να προετοιμάσεις καλά το παιχνίδι με την Τσέλσι την Κυριακή.

Είμαι χαρούμενος για την παρουσία μας για 10 σερί σεζόν στη νοκ-άουτ φάση γιατί δεν είναι εύκολο να είσαι τόσο σταθερός. Πρέπει να πω ότι σε αυτό τον όμιλο ήμασταν φαβορί και απλά κάναμε το καθήκον μας.

Εάν βάλουμε μαζί τα 10 χρόνια μπορεί κάποιος να μιλήσει για συνέπεια", τόνισε ο Αλσατός τεχνικός, ο οποίος υπενθύμισε πως τώρα ξεκινάει για τους "κανονιέρηδες" μία άλλη διοργάνωση.

"Υπάρχουν δύο διοργανώσεις μέσα στο Τσάμπιονς Λιγκ, η μία είναι το πρωτάθλημα και η άλλη το Κύπελλο. Φεύγουμε τώρα από τους αγώνες πρωταθήματος και πάμε σε αυτούς του Κυπέλλου, και αυτό σημαίνει πως η ψυχολογία είναι διαφορετική αφού πάμε σε μία περίοδο όπου το κάθε λεπτό είναι σημαντικό.

Έχουμε το αβαντάζ του δεύτερου αγώνα στην έδρα μας, οπότε ας περιμένουμε να επιστρέψουν οι τραυματίες και να δυναμώσουμε τη θέση μας στο πρωτάθλημα. Αυτό είναι σημαντικό για την ψυχολογία της ομάδας".

Σε ερώτηση για το αν σκοπεύει να ξεκουράσει παίκτες στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Βενγκέρ αποκάλυψε ότι προτίθεται να το κάνει, ενώ μίλησε και για τον αποκλεισμό της Λίβερπουλ από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

"Νομίζω ότι όταν εξαρτάσαι από τα αποτελέσματα μίας άλλης ομάδας είσαι σε άσχημη θέση. Έκαναν καλή δουλειά με τη Ντέμπρετσεν, όμως η Φιορεντίνα έπαιζε εντός με τη Λιόν και είχαν πλεονέκτημα από τη στιγμή που είναι σε καλή φόρμα και είχαν την ευκαιρία να προκριθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Θεωρούσα δύσκολο να περάσει η Λίβερπουλ, εκτός αν δεν νικούσε η Φιορεντίνα τη Λιόν. Αυτό που κόστισε στη Λίβερπουλ είναι ότι έχασαν εντός έδρας από τη Λιόν στο τελευταίο λεπτό. Αν είχαν πάρει την ισοπαλία θα είχαν τώρα έναν βαθμό παραπάνω και η Λιόν θα είχε δύο λιγότερους.

Στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ δεν πρέπει να χάσεις ματς στην έδρα σου. Δεν ήθελα να μείνει εκτός η Λίβερπουλ. Πιστεύω ότι πρέπει να κοιτάς τις δικές σου εμφανίσεις αφού ακόμα και αν η Λίβερπουλ μείνει έξω, κάποιος άλλος ισχυρός θα περάσει".

Δεν υπάρχουν σχόλια: