Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

"Καθάρισε" η Αρσεναλ, 2-0 τη Σταντάρ


Δεν συνάντησε πρόβλημα η Αρσεναλ Η Αρσεναλ έκανε το... χρέος της, νίκησε 2-0 τη Σταντάρ Λιέγης χάρις σε δυο γκολ που σημειώθηκαν στο πρώτο μέρος και πέρασε ως πρώτη στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Η βελγική ομάδα στάθηκε καλά σε γενικές γραμμές και είχε δυο δοκάρια!

Η αγγλική ομάδα ξεκίνησε ορεξάτη το ματς και αποφασισμένη να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση και πρώτη θέση. Με τη συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου στον αγώνα, ο Αρσάβιν σούταρε, η Μπολάτ έδιωξε, η μπάλα έφθασε στον Βέλα και αυτός... σημάδεψε το δοκάρι.

Στο 22ο ήταν η σειρά της Σταντάρ Λιέγης να χάσει μεγάλη ευκαιρία. Ο Μποκανί άδειασε με μια ντρίμπλα τον Βερμάλεν σούταρε με δύναμη βάζοντας φάλτσο και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Η Αρσεναλ αφυπνίστηκε και στο 30ό ο Γκαλάς έχασε ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ.

Στο 35ο, όμως, ήρθε το 1-0. Ο Νασρί δέχθηκε μακρινή πάσα, ο Μουλεμό προσπάθησε να διώξει την μπάλα, γλίστρησε, όμως, με αποτέλεσμα ο άσος των Λονδρέζων να βρει χώρο να σουτάρει και να τη στείλει στα δίχτυα.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Ντένιλσον, ο οποίος έπιασε ένα δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, με την μπάλα να αλλάζει πορεία πριν καταλήξει στην εστία του Μπολάτ.

Στο δεύτερο μέρος, η Αρσεναλ προσπάθησε να κρατήσει το ρυθμό χαμηλά, να μην χάσει πολλές δυνάμεις, αφού ακολουθεί το μεγάλο ντέρμπι με την Τσέλσι και κινδύνεψε ουσιαστικά μια φορά, όταν ο Βίτσελ... σημάδεψε και αυτός το δοκάρι των γηπεδούχων.

Διαιτητής: Κόνραντ Πλάουτζ (Αυστρία)
Κόκκινη: 86' Καρσέλα
Κίτρινες: Φάμπρεγας - Μουλεμό, Μανγκαλά

ΑΡΣΕΝΑΛ (Αρσέν Βενγκέρ): Αλμούνια, Φάμπρεγας, Βερμάελεν, Νασρί (60' Γουόλκοτ), Γκαλάς (46' Σιλβέστρ), Βέλα, Ντενίλσον (67' Ροζίτσκι), Σονγκ, Αρσάβιν, Εμπουέ, Γκιμπς.
ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ (Λάζλο Μπόλονι): Μπολάτ, Γκορέ, Φελίπε, Νταλμά (64' Τραορέ), Μποκανί (68' Σιριάκ), Μουλεμό, Καμοτσάτο, Σαρ, Μανγκαλά, Βίτσελ, Καρσέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: