Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Ηρακλής-Πανιώνιος: 78-71


Στους "4" του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε ο Ηρακλής καθώς επιβλήθηκε του Πανιώνιου με 78-71 στο Ιβανώφειο. Στον ημιτελικό ο "Γηραιός" θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό.

Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι δεν θα μπορούσε να χαθεί για τον Ηρακλή. Με εκπλητική άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο εγκλώβισε τους "κυανέρυθρους" που δεν ήξεραν και που πατούσαν κάνοντας πολλές λανθασμένες επιλογές.

Ο Ηρακλής δεν ήταν διατεθειμένος να αφήσει τον Πανιώνιο να επιβάλλει τον δικό του ρυθμό. Αντίθετα προσπάθησε να κάνει το παιχνίδι του έχοντας τη συμπαράσταση των φιλάθλων του.

Ο Σωτήρης Καραποστόλου έδινε πολλές επιθετικές λύσεις, όμως οι "κυανέρυθροι" βρήκαν αντίδοτο μετά τα μέσα της δεύτερης περιόδου. Έχοντας εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας από τα 6.25 ο Πανιώνιος πήρε το προβάδισμα στο τέλος του πρώτου μέρους (45-41) με εύστοχο τρίποντο του Δημήτρη Παπανικολάου από τα οκτώ μέτρα.

Aξίζει να σημειωθεί ότι στο 16' ο Μιχάλης Μαχαιριανάκης υπέστη τράβηγμα και αποχώρησε. Οι δύο ομάδες όμως έδωσαν τη συγκατάθεσή τους για να συνεχιστεί ο αγώνας με δύο διαιτητές. Στο ημίχρονο βρέθηκε και ο τρίτος αφού ήταν διαθέσιμος ο Γιάννης Φούφης.

Ο Βλάντιμιρ Πέτροβιτς και ο Σωτήρης Καραποστόλου ξεκίνησαν ιδανικά την επανάληψη συνεχίζοντας να κρατούν ζωντανό τον Ηρακλή στην υπόθεση νίκη. Οι παίκτες του Λευτέρη Κακιούση παίζοντας πολύ καλή άμυνα και κυκλοφορώντας την μπάλα στην επίθεση έκαναν επιμέρους σκορ 12-1 μπαίνοντας μπροστά με 53-46 στο 25' μετά από καλάθι του Τερέλ Καστλ.

Τα πολλά φάουλ περιόριζαν τις επιλογές του Μάρκοβιτς ο οποίος έβλεπε τους παίκτες του να βρίσκονται... τρικυμία κάνοντας πολλά λάθη στην επίθεση με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αντεπιτεθούν. Στην τρίτη περίοδο ο Πανιώνιος σημείωσε μόλις εννέα πόντους την ίδια στιγμή που ο Πέτροβιτς σε όλο το δεκάλεπτο είχε δέκα!

Στο 32' η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφιο αριθμό πόντων (66-56) με δύο εύστοχες βολές του Σπύρου Κέκελη. Όποιοα προσπάθεια επιχειρούσαν οι "κυανέρυθροι" για να επανέλθουν έπεφτε στο κενό απέναντι στους παίκτες του Ηρακλή που το πάθος τους ξεχείλιζε. Η είσοδος του Μπι Τζέι Έλντερ παρά τα τέσσερα φάουλ έδωσε πνοή στους "κυανέρυθρους" που έτρεξαν ένα σερί 8-0 μειώνοντας στους δύο (72-70) και ενώ απέμενε λιγότερο από ένα λεπτό. O Hρακλής πάντως, δεν είχε πει την τελευταία κουβέντα και απάντησε με σερί 6-0 τελειώνοντας οριστικά την υπόθεση πρόκριση.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 41-45, 62-54, 78-71.

Ηρακλής (Κακιούσης): Καστλ 19 (7ας., 4κλ.), Κέκελης 4, Καμπερίδης, Ακεψιμαϊδης, Λαμπρόπουλος 8, Λάππας, Καραποστόλου 17 (2), Πέτροβιτς 27 (3τρ., 11ρ.), Τσαμάτος 6 (1), Μπούτσι 2, Δέσπος 4.

Πανιώνιος (Μάρκοβιτς): Ράις 11 (1), Μπράιαντ 2, Ζορόσκι 16 (4), Παπανικολάου 9 (2), Εφθίμοφ, Χαριτόπουλος 7 (2), Γιάνκοβιτς 10 (2), Παραγιός, Αθηναίου 2, Έλντερ 14 (1).

Επιμέλεια-Tenorio


Δεν υπάρχουν σχόλια: