Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Σκοπός επετεύχθη...

notias_nea.jpgΜέχρι το βράδυ της Τρίτης ήταν η διορία για όλους τους μετόχους της ΠΑΕ ΑΕΚ να παραδώσουν τα πληρεξούσια για τη μεταβίβαση των μετοχών στο Νίκο Νοτιά και τελικά ο σκοπός επετεύχθη, με αποτέλεσμα να ανοίγει ο δρόμος για τη μεταβίβαση των μετοχών στον Μπομπ Κοζώνη. Επόμενο βήμα είναι η υπογραφή του προσυμφώνου.



Ο Νίκος Νοτιάς, είχε μόνο το πληρεξούσιο από τον Παντελή Αθηνή το πρωί της Τρίτης και ο Νάσος Θανόπουλος έγινε ο δεύτερος νωρίς το απόγευμα που έστειλε το δικό του. Τελικά απευθείας στη Νέα Υόρκη απέστειλαν τις δικές τους εξουσιοδοτήσεις οι Παππάς, Χατζηιωάννου και Γκούμας ώστε ο Xιώτης επιχειρηματίας να αποκτήσει δικαίωμα ψήφου για συνολικό ποσοστό 70%. Με τα πληρεξούσια στα χέρια του, ο Νίκος Νοτιάς μπορεί πλέον να κινήσει τις διαδικασίες για την υπογραφή του προσυμφώνου με τον Χαράλαμπο Κοζώνη.

Αυτή τη στιγμή ο Νοτιάς, με τα πληρεξούσια που έχει στα χέρια του, διαχειρίζεται το 70,77% της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ καθώς στο 33% που του ανήκει προστέθηκε το 37,77% που του παραχώρησαν οι υπόλοιποι μέτοχοι. Συγκεκριμένα ο Πέτρος Παππάς έδωσε 13,25%, ο Νάσος Θανόπουλος το 4,76%, ο Παντελής Αθηνής το 1,83% και οι Γκίκας Γκούμας/Πόλυ Χατζηιωάννου το 17,93%.

Επόμενο βήμα είναι η υπογραφή του προσυμφώνου και μετά ο Κοζώνης πρέπει να παρουσιάσει 19 εκατομμύρια ευρώ, ώστε με αυτά τα χρήματα να καλύψει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα πραγματοποιηθεί στη γενική συνέλευση στις 10 Ιανουαρίου και να γίνει ο κάτοχος τους πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών.

Με την υπογραφή του προσυμφώνου δεν υπάρχει επιστροφή για καμία από τις δύο πλευρές καθώς οι όροι είναι απόλυτα δεσμευτικοί και στη συνέχεια θα ξεκινήσει ο οικονομικός έλεγχος στα βιβλία της εταιρίας για να μεταβιβαστεί η ΠΑΕ στην ιδιοκτησία του Χαράλαμπου Κοζώνη στις 10 Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: