Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

4+1 επιλογές τίτλου ο ΠΑΟΚ

4+1 επιλογές τίτλου ο ΠΑΟΚ

Λίγο πριν την έναρξη της προετοιμασίας εν όψει της καινούργιας ποδοσφαιρικής περιόδου ο ΠΑΟΚ παρουσιάζεται, μεσούσης της μεταγραφικής σαιζόν, στην πιο πλήρη μορφή του, συγκριτικά και έναντι των άλλων περιόδων. Με μια μόνο μεταγραφή αυτήν του Δημήτρη Σαλπιγγίδη είναι σχεδόν πλήρης στο ρόστερ του, και έτοιμος για να μπει στην διεκδίκηση των στόχων του.
Ο λόγος είναι απλός και απολύτως κατανοητός. Πριν το κλείσιμο της προηγούμενης περιόδου, με κινήσεις απολύτως ελεγμένες και μελετημένες, η διοίκηση της ΠΑΕ, φρόντισε και εξασφάλισε την ανανέωση των τεσσάρων κορυφαίων κατά θέση ποδοσφαιριστών της, που κάθε ομάδα θα ήθελε να έχει στην σύνθεση της. Οι ουσιαστικές αυτές κινήσεις που αντιστοιχούν στις τέσσερις εσωτερικές «μεταγραφές», με τις ανανεώσεις των συμβολαίων των Χαλκιά, Ιβιτς, Γκαρσία και Λίνο, αλλά και με την προσθήκη του Σαλπιγγίδη, σηματοδοτούν την διατήρηση της ισχύος της ομάδας κατά τα περυσινά της πρότυπα και την περαιτέρω ενίσχυση της με το βαρύ «πυροβολικό» της εθνικής, τον κορυφαίο Μακεδόνα φορ.
Οι κινήσεις αυτές ήταν επιβεβλημένες και η διοίκηση σταθμίζοντας τις ολοένα αυξημένες απαιτήσεις που έχει η ομάδα σε εγχώριο πρωτάθλημα και Ευρώπη, δεν στάθηκε στο οικονομικό κόστος αυτών των συμφωνιών. Ετσι ανανέωσε τα συμβόλαια όλων αυτών, που όπως είπαμε αντιστοιχούν σε τέσσερις «μεταγραφές» ολκής.
Ο καθένας από αυτούς είναι αναμφίβολα από τους κορυφαίους στην θέση του στο ελληνικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα. Ο Χαλκιάς στους τρεις κορυφαίους τερματοφύλακες της χώρας και μέλος της εθνικής ομάδας. Ο Γκαρσία είναι ο παίκτης-ηγέτης που θα ήθελε κάθε ομάδα για την μεσαία γραμμή της, όπως και ο χαρισματικός Σέρβος Βλάνταν Ιβιτς. Τέλος ο φουλ μπακ της αριστερής πτέρυγας, Λίνο, με την κατακόρυφη αγωνιστική πρόοδο της τελευταίας περιόδου, έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της αμυντικής λειτουργίας του ΠΑΟΚ και δίκαια επιβραβεύτηκε με ένα καινούργιο συμβόλαιο.

Ο κορμός και οι προσθήκες

Ο κορμός της ομάδας ήταν έτοιμος από την τελευταία σαιζόν. Με παίκτες πρωτοκλασάτους και έμπειρους. Τώρα σ’ αυτόν τον κορμό προστίθεται ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης που με μόνη την δική του παρουσία ενισχύει εξαιρετικά την επιθετική γραμμή και στα πλάγια και στο κέντρο της. Στην ήδη έτοιμη ομάδα, ο Μάριο Μπερέτα θα έχει πλέον την ευθύνη να προσθέσει κάποιες συμπληρωματικές λύσεις, κάποιες μεταγραφικές «πινελιές», που θα δώσουν λύσεις και στην πορεία θα ενισχύσουν την συνολική προσπάθεια της ομάδας. Άλλωστε είναι γνωστό πως στην διάρκεια της περιόδου θα χρειαστούν όλοι σχεδόν οι παίκτες του ρόστερ και οι 23 που σήμερα το συγκροτούν πιθανώς να μην αρκέσουν, αφού φέτος ο ΠΑΟΚ έχει τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις νωρίς, ενώ το πρωτάθλημα και το κύπελλο θα είναι μέσα στις προτεραιότητες του.
Με όλα αυτά τα δεδομένα η κίνηση των Ζαγοράκη και Βρύζα να εξασφαλίσουν έγκαιρα τους τέσσερις βασικούς άξονες της τελευταίας περιόδου και να φέρουν πίσω στην ομάδα τον Σαλπιγγίδη, μόνο σαν εύστοχες και μελετημένες επιλογές μπορεί να χαρακτηριστούν και με την προοπτική να αποκτηθούν ακόμα ένας- δυο ικανοί και πρωτοκλασάτοι παίκτες, ο ΠΑΟΚ ήδη είναι στην αφετηρία του μεγάλου δρόμου που έχει να διανύσει. Ο χρόνος πλησιάζει και ο Μάριο Μπερέτα ετοιμάζει βαλίτσες για την ελληνική περιπέτεια της καριέρας του. Πηγη Μετροσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: