Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός "πονοκέφαλος" για Μπενίτεθ

http://www.contra.gr/images/m/benitez_220610_m.jpgΟ μεταγραφικός σχεδιασμός της Ίντερ συνεχίζεται, παρά το ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής βρίσκεται εν πλήρη εξελίξει. Ο Ράφα Μπενίτεθ προσπαθεί να δώσει μία μορφή στο ρόστερ με το οποίο θα αναλάβει να κρατήσει τους “νερατζούρι” στην κορυφή, σε Ιταλία και Ευρώπη.Ο Ισπανός τεχνικός έχει να ανησυχεί αρκετά για τους παίκτες που θα αφήσουν το”Σαν Σίρο” και προσπαθεί να καλύψει τα κενά τους. Η “Corrriere Dello Sport” αναφέρει πως ο Ισπανός τεχνικός έδωσε το “πράσινο φως” για να προχωρήσει η διοίκηση σε επαφές μ' αυτή της Γαλατασαράι για την απόκτηση του Ελάνο. Ο Βραζιλιάνος είναι ένας παίκτης που μπορεί να προσφέρει λύσεις στο χώρο του κέντρου και το θετικό είναι ότι έχει ιταλικό διαβατήριο. Ωστόσο οι αποδοχές του αγγίζουν τα 4.200.000 ευρώ, ποσό που οι άνθρωποι του συλλόγου επιθυμούν να επαναδιαπραγματευθούν.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ρεπορτάζ η πρόταση της Ίντερ στη Γαλατασαράι θα αγγίζει τα 7.000.000 ευρώ. Η εκτίμηση που τρέφει ο Μπενίτεθ προς το πρόσωπό του είναι μεγάλη και δεν αποκλείεται η προσπάθεια απόκτησής του να συνδέεται με τα σενάρια αποχώρησης άλλου παίκτη που θα διαβάσετε παρακάτω.

Φεύγει ο Μαϊκόν, φόβος για άλλους δύο

Ο ένας παίκτης που βρίσκεται με τα δύο πόδια έξω από το “Σαν Σίρο” είναι ο Ντάγκλας Μαϊκόν. Ο Βραζιλιάνος θέλει να ακολουθήσει τον Ζοσέ Μουρίνιο στη Ρεάλ Μαδρίτης και η απόσταση που χωρίζει τις δύο ομάδες στην παρούσα φάση είναι 7.000.000 ευρώ. Η Ίντερ θέλει 35.000.000 για να τον παραχωρήσει, η “βασίλισσα” προσφέρει 28.000.000, ωστόσο πιστεύεται ότι στα 30.000.000 θα βρεθεί η χρυσή τομή.

Ο Βραζιλιάνος δεν είναι ο μόνος που φημολογείται πως θα αναζητήσει νέα στέγη στην καριέρα του. Ο Γουέσλι Σνάιντερ βρίσκεται επίσης στη σχετική λίστα και κάπου εδώ μπαίνει στην εξίσωση το όνομα του Ελάνο. Ο άσος της Γαλατασαράι έχει περίπου τον ίδιο ρόλο με τον Ολλανδό και ίσως η επιθυμία του Μπενίτεθ να τον πάρει στο Μιλάνο σχετίζεται με πιθανή επιστροφή του Σνάιντερ στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Αυτό που ωστόσο ισχύει είναι ότι στην Ίντερ δεν θέλουν να πουλήσουν τον 27χρονο μέσο, όπως συμβαίνει και με τον Ντιέγκο Μιλίτο. Ο Αργεντινός βρίσκεται στο στόχαστρο αρκετών ομάδων, με αποτέλεσμα ο ατζέντης του να στείλει μήνυμα στο Μάσιμο Μοράτι και τους συνεργάτες του. “Είναι το τελευταίο του σημαντικό συμβόλαιο. Αν η Ίντερ τον ικανοποιήσει τότε εντάξει, αν όχι μπορεί να φύγει γιατί υπάρχουν αρκετές προτάσεις γι' αυτόν”, είπε ο Μίνο Ραϊόλα, με τον παίκτη να ζητά νέο συμβόλαιο ως το 2014, με ετήσιες αποδοχές 5.000.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: